Macro

Ωραια φωτογραφια.

Σε τετοια μακρο πραγματι θελει υπομονη,πολλες φορες κουνιουνται και τα φυλλα και κανουν την κατασταση πιο δυσκολη!

Εχεις κανει κροπ?

Crop δεν έχω κάνει και το φύλλο (μαζί με το μοντέλο) το είχα πάνω στο τραπέζι και το πάλευα πολύ ώρα, αλλά από καμμιά εκατοστή λήψεις, 3-4 ήταν αυτές που είχαν ένα, ας πούμε, καλό (manual) νετάρισμα.

Προσεξτε την λεπτομερια,πως η πεταλουδα τρεφεται απο το λουλουδι...........
D50, sigma 70-300mm macro-mode

Μια μύγα κι από μένα...

attachment.php

Attachments

• FLY.jpg
    FLY.jpg
    172.5 KB · Views: 159
Μόλις παρέλαβα το σετ των τριών (12, 20 και 36mm) extension tubes της Kenko προς "ενίσχυση" του Micro-Nikkor AF-S 105mm VR και ετοιμάζομαι για κυνήγι μυγών και λοιπών (ξυρισμένων και μη) μαμουνοειδών το σ/κ.
Ισως ασχοληθώ και με αυτό το θέμα που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Μόλις παρέλαβα το σετ των τριών (12, 20 και 36mm) extension tubes της Kenko προς "ενίσχυση" του Micro-Nikkor AF-S 105mm VR και ετοιμάζομαι για κυνήγι μυγών και λοιπών (ξυρισμένων και μη) μαμουνοειδών το σ/κ.
Ισως ασχοληθώ και με αυτό το θέμα που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Στο σετακι αυτο το εχω και εγω βαλει στο ματι καιρο τωρα......
Ποσο το πηρες και ποιες οi πρωτες εντυπωσεις σου των extension tubes με τον 105vr?

Το πήρα από ebay από πωλητή στο Hong Kong 91 (incl. p+p), έκανε 6 ημέρες να φτάσει και όσο για εντυπώσεις, όπως έγραψα και πραπάνω, θα ακολουθήσουν μετά το σ/κ.

attachment.php

Μυρμήγκι Vs Μελίγκρα πάνω σε φύλλο ροδακινιάς

Attachments

• DSC_3841_2.jpg
    DSC_3841_2.jpg
    76.3 KB · Views: 106
@Ηλια ευχαριστω!
το αφησα λιγο υποφωτισμενο για να ειναι πιο κορεσμενο το κοκκινο...θα δοκιμασω να δωσω κανα μισο στοπ να δω διαφορες....

@send
thanks Τασο:grinning-smiley-043

Δυσκολο παντως το close-up/macro σε "εξωτερικες συνθηκες"..ειδικα στο νησι που ο "στρατηγος ανεμος" δεν λεει να σταματησει!!!!

ΥΓ πρωτη μου επεξεργασια κιολας στην ουσια ....εχασα ολιγον την μπαλα....ελπιζω να μην το παρακανα με oversharpenning γιατι ειναι ψιλοπαγιδα..ειδικα για αρχαριους σαν κ εμενα....

Μιά προσπάθεια και από εμένα με το νέο μου απόκτημα, τον Sigma 70-300.

picture.php

Μερικά πολύχρωμα κουφέτα.