Mad Max: Fury Road

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    84
Re: Mad Max: Fury Road (2015)

Τα τελευταία 15-20 λεπτα, μαυρίζει η οθόνη 3 φορες (μήπως ήταν δύο;) και κάλλιστα θα μπορούσαν να βγουν τίτλοι τέλους.

Oντως .... :Banane0:

... εκτος απο την σκηνη με τις "μητερες" και την Furiosa ... χαλαρωσα για μερικα δευτερα :p

Ισως και λεπτο ολοκληρο :laugh: ...... απαραδεκτον :smash:

Βία βία και πάλι βία !!!
Ο Miller έγραψε ιστορία με το πρώτο μέρος της τριλογίας ,κάτι ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος των πρώτων και κλασικών πλέον ταινιών Mad Max.
Πάντρεψε αρκετά έξυπνα θα έλεγα τη νεα του ταινία με τα προ 30 ετιας σενάρια.
Όλα λοιπόν ξεκινούν σε ένα κυριολεκτικά εφιάλτικο μέλλον όπου όλοι οι πόροι την γης έχουν εξαντληθεί και οι εναπομείναντες άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε κόστος !
Χιλιοπαιγμένο σενάριο αλλά ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης δίνει άλλη διάσταση στην έννοια της παράλογης βίας με αποτέλεσμα να πάει το μυαλό μας και στο κουρδιστό πορτοκαλί του Κιούμπρικ !
Αυτό που θα ήθελα βέβαια ήταν να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στον Tom hardy ,η Charlise Theron κλέβει την παράσταση !Η γυναίκα έχει εκτόπισμα !
Τι να πω για το soundtrack !Επικο!Το ακούω απο το πρωι και δεν το χορταίνω !!!!!
Επίσης η φωτογραφία και τα ψηφιακά εφέ υπεράνω κριτικής !
Πολλά σταντ είναι παλαιας κοπής με κασκαντέρ , δίνουν αξεπέραστη αληθοφάνεια σε σκηνές δράσης οι οποίες καταλαμβάνουν το 80% της διαρκείας της ταινίας !
Όποτε καταλαβαίνετε τι γίνεται !!!!!

Απιθανο μοιαζει αλλα εχουμε ξεγελαστει πολλες φορες απο τρειλερς.

Βεβαια δεν θυμαμαι αλλη φορα να κανει το reset/remake ο ιδιος δημιουργος/σκηνοθετης οπως εχουμε μια μοναδικη στιγμη θα ελεγα.

Εχω την αμφιβολια μου αν ο Χαρντυ εχει το βλεμα τρελλας και απογνωσης που απαιτει ο ρολος και που ειχε σε τρελλο βαθμο ο Γκιμπσον.

Ισως θα προτιμουσα ως εναλλακτικη τον ρολο του Μαντ Μαξ να επαιζε αυτην την φορα .....γυναικα.

Η Σαρλιζ μια χαρα θα ηταν. Την εχουμε ξαναδει σε ρολο θεας/κυνηγου αλλωστε και ηταν και εκει εκπληκτικη.

Αυτα υπεθετα σχεδον ενα χρονο και δεν επεσα εξω ουτε ιντσα.

ΜΑD MAX......

....my ass.

Θα ψηνομουν να την ελεγαν καλυτερα ΜΑD FURIOSA την ταινια.

Σε εναν ρολο σαφως μη πρωταγωνιστικο....και παντελως ακαταλληλος για τον ρολο ο Χαρντυ αποδεικνυεται ο αδυναμος κρικος της ταινιας που δεν της ελειπαν ουτε η διαθεση ουτε η προσπαθεια.

Το στορυ δεν ηταν ασχημο και το επιπεδο παραγωγης εξαιρετικο αλλα κατι ελειπε απο την ολη σουπα....

Κατι οι υπερβολικες φανφαρες του score δεν βοηθουσαν να σε "πιασει" η ταινια . Αν και το ευρημα με την κινουμενη μπαντα ηταν απολαυστικοτατο.

Με λιγα λογια ητα μια ταινια που δεν υπηρχε λογος για να γινει αν και οπτικα ηταν χαρμα ειδεσθαι.

Ακολουθει και δευτερη ταινια σε κανα δυο χρονια με Θερον παλι ......Ειναι και ο λογος που θα την δω σιγουρα.

Προβλεπω να εξελισσεται σε Αρχι Μητερα εναν ρολο αντιστοιχο με της Τινα Τερνερ στο ΜΑD MAX 3.

Την είδα προχθές στο σινεμά. Ήταν ένα κλικ πιο σπιντάτη και υπερβολική από ότι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου. Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι η ταινία είναι πάνω στη Θέρον, και όχι στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ( ; ) ο Χάρντυ. Παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω ότι σε μια χρονιά που τα blockbusters του παρελθόντος κάνουν comeback (στα τρέιλερ πριν την ταινια είδαμε jurassic world και terminator με Arnie από τα 80's) επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε. Υπέροχο το tribute στην πρώτη ταινία με τον τότε κακό να επανέρχεται έστω και σε άλλο -πρωταγωνιστικό- ρόλο. Σεναριακά έχει τρελά κενά -πχ που στο διάολο έμεναν οι μητέρες και τι έτρωγαν όταν έφυγαν απο τον βάλτο- αλλά ΟΚ μην υπερβάλουμε κανένα mad max δεν είχε φοβερό σενάριο και πλοκή. Όλα βασίζονταν στο post apocalyptic σκηνικό, το οποίο υπάρχει κι εδώ μια χαρά. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος από την προβολή. Πήγα να δω ταινία δράσης, με μια νοσταλγική διάθεση έχοντας στο μυαλό μου τα 3 mad max απο το παρελθόν, και είδα ένα μιγμα ανάμεσα στο 2 και το 3 με πιο πολλά εφέ και λιγότερο δουλεμένους χαρακτήρες. Α, και χωρίς τον Γκιμπσον.

..Αν και το ευρημα με την κινουμενη μπαντα ηταν απολαυστικοτατο...

Υπέροχο όντως κυρίως για την εικονα του κιθαρίστα αλλά μεγάλο φάουλ του Μιλερ που δεν έβαλε εκει τον Angus, με τη σχολική του στολή, να ροκάρει. Ή κάνεις tribute στην Αυστραλία ή δεν κάνεις!

Ναι αλλα τον Αngus δεν το ξερουν ολοι.
Eγω, πχ, δεν τον γνωριζω τον κυριο. :p
Οποτε δεν θα μου εκανε καποια παραπανω εντυπωση.

Ναι αλλα τον Αngus δεν το ξερουν ολοι.
Eγω, πχ, δεν τον γνωριζω τον κυριο. :p
Οποτε δεν θα μου εκανε καποια παραπανω εντυπωση.

http://en.wikipedia.org/wiki/Angus_Young

guitarist-angus-young-of-the-australian-rock-group-acdc-on-august-CEKYA7.jpg

ΜΑD MAX......

....my ass.

Δυστυχως φιλτατε ... ο Hardy δεν επετρεψε σε μια ταινια που ειχε ολα τα φοντα να γινει επικη.
Εφτασε πολυ κοντα στην κορυφη, αλλα ... δεν την πατησε. Αν μου επιτρεπεις μια επισημανση >
δεν ειναι οι μορφασμοι η οι κινησεις η η συνολικη γλωσσα του σωματος του Hardy που μπλοκαρισε
το ξεδιπλωμα ενος Mad Max ... ηταν η φωνη του ! ΜΟΝΟ η φωνη του ... παρατηρησε το !

Οταν την ξαναδεις, βεβαια .... -bye-

Nαι, δεν εχει το βλεμμα του Gibson .... αλλα δεν τον λες και μπουνταλοπαιδο !

Η επεξεργασια της φωνης του, του ρημαξε την πρωταγωνιστικη αυρα.

Πως το καναν αυτο ? ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ?

Ενταξει ... το ειδαμε και αυτο ! .... :laugh:

5IG2oR9.jpg

Αγκαλιαζουμε τον υπερσυμπιεστη (που μπορει να φτασει και τους 850 βαθμους Κελσιου :blink:).
Μαλλον .... "κοιμαται" ο υπερσυμπιεστης (να υποθεσω ..... :p)

Βασικα, ειμαι τοσο adrenaline junkie που μπορω να συγχωρησω σαμπουαν απο νιτρογλυκερινη !
(δεν καταλαβα .... γλυκερινη δεν εχει και το σαπουνι ? ..... :laugh::laugh::laugh: .... οτι θελω την κανω :smash:)

χωρις να γνωριζω ακριβως νουμερα ,οι συγκεκριμενοι τυποι υπερσυμπιεστων δε φτανουν τετοιες θερμοκρασιες, δεν ειναι καυσαεριων, αν θυμαμαι δε πρεπει να ξεπερνουν τους 250 βαθμους στα παραγωμενα συμπιεσμενα αερια, οποτε στο ανωτερο σημειο που ειναι και η εισαγωγη που δε σχετιζεται αμεσα με αυτο ειναι πολυ χαμηλοτερη...
,

Thanks .... -bye- .... δεν το γνωριζα !

Αλλα και τους 100 βαθμους να φτανουν, παλι ... δεν υφισταται ενα θεματακι ?
Καποτε (παλιοτερα) ακουμπησα την βαση μιας ψυκτρας για Athlon CPU που ετρεχε overclocked και .... AOYTΣ !
Που εικαζω οτι δεν ξεπενουσε τους 60-65 βαθμους (η CPU δεν καηκε, αλλα η ψυκτρα ζεματουσε).

Last edited:

Δε το συζητω, αλλωστε οι περισσοτερες σκηνες ειδικα στα κοντινα , εχουν γινει στατικες με ανεμιστηρες κλπ για να μην γινεται αντιληπτο, η δε περιστροφη τους ειναι προφανεστατα καποιο τρυκ επισης...

Παντως ''λεπτομεριες βλεματος και φωνης'' που καταλλα ειναι πολυ σωστα και απο μερους μου, ποσως ενδιαφερουν αλλες χωρες αν αναλογιστητε οτι τις βλεπουν μεταγλωτισμενες :flipout:

Last edited:

Αυτο ηταν κατι απο το οποιο με γλιτωσε ο JL_? .... την τελευταια στιγμη. :p
Του λεω "Ποιο ειναι το προβλημα σου να δουμε το Επεισοδιο 7 του SW σε καποιο IMAX στη Γαλλια ?"
Kαι με αποστομωσε "Ξερεις οτι στην Γαλλια ΚΑΘΕ εργο μεταγλωτιζεται ?"

Σωριαστηκα κατω ... :bang: ... εχασα το φως μου, λιποθυμησα !