Mag 424 no optical

Chieftis

New member
16 May 2018
37
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Πριν κάποιους μήνες αγόρασα το mag 424 με wifi και 4k. Αυτό που δεν πρόσεξα γιατί το πήρα δεδομένο, είναι ότι δεν έχει output ούτε για optical αλλα ούτε καν jack. Έχει μόνο ρεύμα, ethernet κ 2 USB. Ξέρει κανείς αν κοτσαρω USB adapter σε optical αν θα διαβάζει το mag την soundbar;
Αν όχι, πως στο καλό θα μπορούσα να ενώσω την soundbar με το mag; το δε Bluetooth έχει αδιανόητα μεγάλη καθυστέρηση (παίζει να μπορώ να την εξαλείψω;).
Τα φώτα σας αν μπορείτε.

Επειδή για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βρω πως στο καλό να κάνω edit το αρχικό μου post, να προσθέσω ότι αν μπορώ να εκμεταλευτώ τις υποδοχές ethernet ή το usb, με καλύπτει. Άλλα δεν γνωρίζω αν μπορουν να χρησιμοποιηθούν για να περνάει ο ήχος. Έχω βρει adaptors απο usb σε opt ή jack, αλλά φοβάμαι ότι θα ναι άχρηστα για την δουλειά που τα θέλω.
Δοκίμασα μέχρι και μια creative sound blaster sound card x-fi που μου είχε ξεμείνει εδώ και πόσα χρόνια και ενώ προφανώς φαίνεται να είναι ενεργή, δεν την βρίσκει. Απλά την συνέδεσα βέβαια πάνω στην απελπισία μου, δεν ξέρω αν με κάποιες ρυθμίσεις θα υπήρχε περίπτωση να την αναγνωρίζει το mag.

Πήγαινε στις ρυθμίσεις ήχου του Mag και δες αν έχει ρύθμιση για επιλογή εξόδου ήχου μεταξύ HDMI και USB αν έχει επέλεξε την USB σύνδεσε τον μετατροπέα με την soundbar σου και δοκίμασε.

Αυτές τις επιλογές έχω. Δοκίμασα κάποιους συνδυασμούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κανονικά ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις;

Αυτές τις επιλογές έχω. Δοκίμασα adapter jack/αρσενικό με usb/θηλυκό στην soundbar και καλώδιο usb στο tv box αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι ψιλο πείραξα στις ρυθμίσεις αλλά δεν έβγαλα άκρη και το επανέφερα στις αρχικές. Κανονικά ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις;

Attachments

• mag1 (1).jpg
    mag1 (1).jpg
    75.8 KB · Views: 11
  • mag1 (2).jpg
    mag1 (2).jpg
    66.3 KB · Views: 10
  • mag1 (3).jpg
    mag1 (3).jpg
    72.9 KB · Views: 10
Από τα screenshots που ανέβασες φαίνεται ότι το mag σου διαθέτει εξόδους spdif (οπτικη) και jack, εκτός και αν υπάρχουν δυο μοντέλα mag 424 το ένα με εξόδους και το άλλο χωρίς εξόδους που τρέχουν το ίδιο firmware.

Αν όντως υπάρχουν δυο μοντέλα έλεγξε αν υπάρχει στα settings του δικού σου επιλογή για χρήση της θύρας usb ως έξοδο ήχου.

Last edited:
Δυστυχώς είναι δύο μοντέλα. Το άλλο μοντέλο έχει και έξοδο toslink. Θα είχα λύση κατευθείαν το πρόβλημα. Οι μόνες επιλογές διαθέσιμες είναι αυτές που πόσταρα.Οι συγκεκριμένες είναι απο το μενού της εφαρμοογής υποθέτω. Θα ανεβάσω και τις ανάλογες ρυθμίσεις της συσκευής αν και απο ότι θυμάμαι πρέπει να είναι ίδιες.
Μόνο USB εξόδους έχω. Σαν πρώτη λύση θα ενώσω τον projectora με ένα αρκετά μακρυ καλώδιο jack. Αλλά αυτή είναι λύση απελπισίας.
Παίζει να υπάρχει και κάποια λύση για το Bluetooth που προφανώς θα ήταν ιδανική λύση; Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση μεταξύ soundbar και mag. Αν δοκίμαζα κάποιον adaptor θα άλλαζε κάτι ή δεν θα τον αναγνώριζαν καν λόγω ότι έχουν ήδη bluetooth οι συσκευές; Και αν έβλεπαν κατευθείαν τον adaptor, θα άλλαζε κάτι με την καθυστέρηση ή θα παρέμεναν τα προβλήματα;

Το mag υποστηρίζει 4Κ. Mε αυτά θα την έκανα την δουλεια μου χωρίς να χρειαστεί να πειράξω ρυθμίσεις και αν ναι, είναι αρκετά σημαντική/αντιληπτή η διαφορά των 60hz απο τα 30hz;