Magenta IP TV - OTT

Το ζητούμενο είναι να μπορούν οι συνδρομητές ΕΟΝ και Cosmote TV να μπορούν να βλέπουν όλα τα αθλητικά κανάλια που διαθέτουν οι δύο πλατφόρμες (πλην Eurosport και άλλων διεθνών καναλιών). Αν μπορούν, λίγο με νοιάζουν τα rebrandings. Αν με τις μετονομασίες έχουμε κανάλια με αθλητικά να βγαίνουν εκτός συμφωνίας, τότε θα έχουμε ένα σοβαρό πισωγύρισμα και για τους πελάτες και για τις πλατφόρμες.

Σε κάθε περίπτωση, όντως δεν ήταν τυχαία η επιλογή των καναλιών που μετέδωσαν τους αγώνες χθες.
+1
Ας τα ονομάσουν και τηλεβόας sports 12, 13, 14, λίγο με νοιάζει, αρκεί να μην χρεώνουν παραπάνω ή να θέλει άλλη πλατφόρμα και άλλη συνδρομή σαν τον αλαφούζο

Το ότι και τα δύο κάνουν τη βασική δουλειά του streaming δεν σημαίνει ότι προσφέρουν ακριβώς την ίδια εμπειρία.
Η δική μου χρήση είναι η τηλεόραση να κάνει playback, εφόσον παίζει άψογα Cosmote TV, ertflix (ο φίλος έχει προφανώς θέμα η τηλεόρασή του με τα 30 δευτερόλεπτα και όχι η εφαρμογή) και παίζει και βαριά αρχεία 4K Dolby vision στα 30-60Mbps+ μέσω SMB LAN χωρίς κολλήματα, γιατί να είμαι στο 2010 με επιπλέον συσκευή αποκωδικοποιητή και HDMI ενώ δεν τη χρειάζομαι; Εξάλλου και να έπαιρνα κάτι εξωτερικό με μεγαλύτερη δύναμη, δεν θα έπαιρνα Apple με όλα τα κουσούρια του κλειστού OS της αλλά κάτι πιο ισχυρό Android

Αναλύθηκε το θέμα αρκετά πιστεύω, εξάλλου εγώ λέω γιατί πιθανώς δεν ασχολείται η cosmote, και να βγάλει δεν με επηρεάζει κάπου

Ενα αλλο εντυπωσιακο ειναι οτι οι αγωνες της La Liga μεταδιδονται μεν Live απο τα καναλια της Cosmote αλλα δεν υπαρχει ουτε καποια εκπομπη ουτε επισης μεταδιδονται μαγνητοσκοπημενα ματς κατα τη διαρκεια της βδομαδας.

Μάλλον έτσι θα είναι η συμφωνία.

Στάλθηκε από το 25053PC47G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδώ και δύο χρόνια εχω δορυφορικο πιάτο. Σκέφτομαι να αλλάξω σε iptv για να "κερδίσω" και τις ταινίες οπότε θέλω. Κυριως βλέπω αθλητικά.
Θα χάσω ή θα κερδίσω σε ποιότητα;
Εχω γραμμή 1000αρα.
Η τηλεόρασή μου γράφει 1080p αλλά είναι σχεδόν 15ετίας.

Έχεις δυνατότητα IPTV δωρεάν κρατώντας το δορυφορικό. Δεν το γνωρίζεις; Αυτό έχουμε όλοι.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Απόλυτα σωστός! Στην τελική κάνω και επέκταση συσκευών!
Σαν ποιότητα εικόνας ποιο είναι καλύτερο;

Εγώ παρατήρησα σήμερα, σε διάφορα κανάλια, αυτά τα " σπασίματα ", μη ομαλή ροή... στο COSMOTE OTT.

Μαρεσει που λέγαμε ότι ευτυχώς που πήγε το Ισπανικό στην cosmote για να βλέπουμε 4Κ... Όταν θα χάσει Ιταλία και Ευρώπη να δω τι θα δείχνει το 4Κ

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Υπάρχουν αυτή την στιγμή χώρες που να προβάλλουν αγώνες της La Liga σε Native 4k;

Έχω την αίσθηση πως η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει ρίξει την ποιότητα σε HD HDR 1080p.

Υπάρχουν αυτή την στιγμή χώρες που να προβάλλουν αγώνες της La Liga σε Native 4k;

Έχω την αίσθηση πως η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει ρίξει την ποιότητα σε HD HDR 1080p.
Δηλαδή παλιά έδινε κανονικό 4κ και τώρα 1080 p;

Διαφωνω πληρωϛ λαμβανονταϛ υποψιν την ελληνικη πραγματικοτητα με τη μεγαλη πλειοψηφια των περιοχων να στερουνται υποδομων οπτικηϛ ιναϛ και να μενουν στην εποχη του χαλκου, ενω υπαρχουν και περιοχεϛ χωριϛ καθολου καλυψη. Εχω στο χωριο cosmote 50αρα αφου δεν υπαρχει κατι καλυτερο και στο Ναυπλιο Nova με την ιδια ταχυτητα και στιϛ δυο περιπτωσειϛ οι βλαβεϛ ειναι συχνεϛ. Εκτοϛ αυτου μονο με καλωδιο εχειϛ απλα αποδεκτη εικονα αφου με wifi τα θολωματα και τα σπασιματα πανε συννεφο. Αντιθετα με το δορυφορικο η ποιοτητα παραμενει σταθερη και επηρεαζεται απο πολυ λιγοτερουϛ παραγοντεϛ, οπωϛ ακραια βροχοπτωση. Στην θεωρια ισωϛ ισχυει αυτο που λεϛ, στην πραξη ομωϛ δεν ειμαστε ολοι τυχεροι να διαθετουμε γρηγορο και αξιοπιστο ιντερνετ.

• Like
Reactions: neoktistos
Διαφωνω πληρωϛ λαμβανονταϛ υποψιν την ελληνικη πραγματικοτητα με τη μεγαλη πλειοψηφια των περιοχων να στερουνται υποδομων οπτικηϛ ιναϛ και να μενουν στην εποχη του χαλκου, ενω υπαρχουν και περιοχεϛ χωριϛ καθολου καλυψη. Εχω στο χωριο cosmote 50αρα αφου δεν υπαρχει κατι καλυτερο και στο Ναυπλιο Nova με την ιδια ταχυτητα και στιϛ δυο περιπτωσειϛ οι βλαβεϛ ειναι συχνεϛ. Εκτοϛ αυτου μονο με καλωδιο εχειϛ απλα αποδεκτη εικονα αφου με wifi τα θολωματα και τα σπασιματα πανε συννεφο. Αντιθετα με το δορυφορικο η ποιοτητα παραμενει σταθερη και επηρεαζεται απο πολυ λιγοτερουϛ παραγοντεϛ, οπωϛ ακραια βροχοπτωση. Στην θεωρια ισωϛ ισχυει αυτο που λεϛ, στην πραξη ομωϛ δεν ειμαστε ολοι τυχεροι να διαθετουμε γρηγορο και αξιοπιστο ιντερνετ.
Το ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε τουλάχιστον 50αρα δεν έχει σχέση με αυτό που απάντησε, στην iptv ή εικόνα είναι καλύτερη. Και με 50αρα και με την 500αρα που έχω τώρα δεν είχα ποτέ θέμα, πάντα μέσω wifi.

Οντωϛ η La liga , που εχει λογο στιϛ προδιαγραφεϛ παραγωγηϛ τηλεοπτικου σηματοϛ μεταδοσηϛ των αγωνων κατηργησε το 4k και υιοθετησε το προτυπο 1080p HDR σε εναρμονιση με τιϛ πρακτικεϛ τηϛ UEFA στην παραγωγη αγωνων CL. Με τον τροπο αυτο γλυτωνουν εξοδα, προβληματα διαχειρησηϛ bandwidth και ετσι δεν εχουν μονο ενα αγωνα ανα αγωνιστικη σε καλυτερη ποιοτητα.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Το ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε τουλάχιστον 50αρα δεν έχει σχέση με αυτό που απάντησε, στην iptv ή εικόνα είναι καλύτερη. Και με 50αρα και με την 500αρα που έχω τώρα δεν είχα ποτέ θέμα, πάντα μέσω wifi.
Μιλαω απο την εμπειρια μου και εσυ απο τη δικη σου. Αυτο ακριβωϛ ειναι το προβλημα λογω των πολλαπλων παραγοντων που επηρεαζουν την μεταδοση μεσω διαδικτυου σε σχεση με τη δορυφορικη. Προσωπικα οσο υπαρχει δορυφορικο πακετο δεν προκειται να το αλλαξω αφου, στα ματια μου και τιϛ δικεϛ μου υλοποιησειϛ, αποδιδει πολυ καλυτερα σε εικονα. Φιλολογικη ερωτηση, ειχεϛ ποτε δορυφοικη για να εειϛ μετρο συγκρισηϛ?

Μιλαω απο την εμπειρια μου και εσυ απο τη δικη σου. Αυτο ακριβωϛ ειναι το προβλημα λογω των πολλαπλων παραγοντων που επηρεαζουν την μεταδοση μεσω διαδικτυου σε σχεση με τη δορυφορικη. Προσωπικα οσο υπαρχει δορυφορικο πακετο δεν προκειται να το αλλαξω αφου, στα ματια μου και τιϛ δικεϛ μου υλοποιησειϛ, αποδιδει πολυ καλυτερα σε εικονα. Φιλολογικη ερωτηση, ειχεϛ ποτε δορυφοικη για να εειϛ μετρο συγκρισηϛ?
Ναι, είχα δορυφορική. Το bandwidth ανα αναμεταδότη στον δορυφόρο είναι συγκεκριμένο και πρέπει να χωρέσουν πολλά κανάλια, οπότε το bitrate πάει περίπατο, και αυτό ισχύει για όλους όσους έχουν δορυφορική, στην iptv όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν έχεις θέμα λόγο ταχύτητας συνδέσεις επηρεάζει μόνο εσένα και όχι όλους τους συνδρομητές όπως συμβαίνει με τον δορυφόρο.

Εχω στο χωριο cosmote 50αρα αφου δεν υπαρχει κατι καλυτερο και στο Ναυπλιο Nova με την ιδια ταχυτητα και στιϛ δυο περιπτωσειϛ οι βλαβεϛ ειναι συχνεϛ.
Στην τεράστια πλειοψηφία των βλαβών VDSL το πρόβλημα είναι η κακή παμπάλαια εσωτερική καλωδίωση που για ADSL έφτανε κουτσά στραβά αλλά σε 50/100αρα τα φτύνει, δηλαδή η απόσταση από τον κατανεμητή στο υπόγειο/είσοδο προς την πρίζα και όχι της εταιρείας, μόνο με τελείως καινούριο καλώδιο UTP σε αυτή την απόσταση υπάρχει εγγύηση ότι φταίει 100% η εταιρεία ή ο κατανεμητής, το καφάο κτλ. Αυτό βέβαια είναι τελείως άσχετο με την IPTV, το πρόβλημα επηρεάζει όλο το σπίτι

Οντωϛ η La liga , που εχει λογο στιϛ προδιαγραφεϛ παραγωγηϛ τηλεοπτικου σηματοϛ μεταδοσηϛ των αγωνων κατηργησε το 4k και υιοθετησε το προτυπο 1080p HDR σε εναρμονιση με τιϛ πρακτικεϛ τηϛ UEFA στην παραγωγη αγωνων CL. Με τον τροπο αυτο γλυτωνουν εξοδα, προβληματα διαχειρησηϛ bandwidth και ετσι δεν εχουν μονο ενα αγωνα ανα αγωνιστικη σε καλυτερη ποιοτητα.
Αν και δεν αφορά μόνο την Cosmote, γενικά υπάρχει μεγάλο θέμα με την παραγωγή 4K αθλητικού περιεχομένου, καθώς οι πλατφόρμες θέλουν τα λεφτά μας αλλά η ποιότητα έχει μείνει πίσω (για λόγους κόστους). Και το πρόβλημα θέασης χειροτερεύει όσο μεγαλώνουν οι διαστάσεις των τηλεοράσεων. Προσωπικά απόλαυσα όλο το παγκόσμιο σε 4K HLG (με ήχο από ERT) γιατί δεν αντεχόταν άλλο η μέτρια εικόνα.

• Like
Reactions: thiseas
Ναι, είχα δορυφορική. Το bandwidth ανα αναμεταδότη στον δορυφόρο είναι συγκεκριμένο και πρέπει να χωρέσουν πολλά κανάλια, οπότε το bitrate πάει περίπατο, και αυτό ισχύει για όλους όσους έχουν δορυφορική, στην iptv όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν έχεις θέμα λόγο ταχύτητας συνδέσεις επηρεάζει μόνο εσένα και όχι όλους τους συνδρομητές όπως συμβαίνει με τον δορυφόρο.
Προφανωϛ για να εχειϛ τετοια αποψη γνωριζειϛ στατιστικα στοιχεια συμφωνα με τα οποια ελαχιστοι συνδρομητεϛ στην Ελλαδα, μεταξυ των οποιων και εγω, αντιμετωπιιζουν προβληματα με τη συνδεση τουϛ στο ιντερνετ, οποτε ειναι ολα καλα. Μηπωϛ θα μπορουσεϛ να τα παραθεσειϛ για να ενημερωθουμε και οι υπολοιπο; btw στα 20 και χρονια που εχω δορυφορικη 3-4 φορεϛ χαυηκε το σημα σε ακραιακακοκαιρια και αυτο ηταν ολιγολεπτο. Και μια μονο φορα χαλασε το lnb στο πιατοτηϛ Nova αλλα απλα το εγκατελειψα αφου στο μεταξυ ειχε γινει η συμφωνια για τααθλητικα με την cosmote. Δεν προσπαθω να σου αλλαξω αυτο που υποστηριζειϛ, αν και διαφωνω. Αλλωστε ο καθεναϛ επιλεγει οτι του ταιριαζει για να απολαμβανει απροβληματιστα το περιεχοενο των παροων.

Last edited:
Στην τεράστια πλειοψηφία των βλαβών VDSL το πρόβλημα είναι η κακή παμπάλαια εσωτερική καλωδίωση που για ADSL έφτανε κουτσά στραβά αλλά σε 50/100αρα τα φτύνει, δηλαδή η απόσταση από τον κατανεμητή στο υπόγειο/είσοδο προς την πρίζα και όχι της εταιρείας, μόνο με τελείως καινούριο καλώδιο UTP σε αυτή την απόσταση υπάρχει εγγύηση ότι φταίει 100% η εταιρεία ή ο κατανεμητής, το καφάο κτλ. Αυτό βέβαια είναι τελείως άσχετο με την IPTV, το πρόβλημα επηρεάζει όλο το σπίτι
Ε αυτο ακριβωϛ λεω οτι η IPTV επηρεαζεται απο πολυ περισσοτερουϛ παραγοντεϛ σε σχεση μετη δορυφορικη. Μακαρι να υπηρχε παντου οπτικη ινα μεχρι το σπιτι και να μην υπηρχαν τα τωρινα προβληματα. Επισηϛ εναϛ ακομα παραγονταϛ ειναι τα app των υπηρεσιων που δεν ειναι ιδια για ολεϛ τιϛ πηγεϛ. Ενδεικτικα στο χωριο εχω lg μ ε webos, στο Ναυπλιο TL C635 Adroid tv και samsung smart moitorμε Tizen. Καθε υλοποιηση εχει τα συν και τα πλην τηϛ κμιαομωϛ δεν φτανει σε ποιοτητα το δορυφορικο δεκτη.