Magenta IP TV - OTT

Ισχύει αλλά έχεις τη μισή πραγματική κάθετη ανάλυση, 540 γραμμές αντί για 1080. Οι υπόλοιπες 540 είναι δημιουργία του deinterlacer. Δεν είναι το ίδιο στο μάτι, ειδικά σε πολύ μεγάλες οθόνες/προβολέα κτλ. Το 1080p υπερέχει

edit: έχω και τα δύο και η διαφορά φαίνεται σε Epson 9400 και 120" οθόνη, το nVidia shield με OTT δείχνει καλύτερα από το δορυφορικό δέκτη.
Δεν ισχύει αυτό στην πράξη, εδώ μια σύγκριση ίδιου καρέ, δεν είναι screen record κανένα από τα 2, απευθείας τα video stream. Δεν το ξέρω 100% αλλά και η Cosmote το σήμα λογικά το παίρνει 1080i από τον ΣΚΑΙ και στα επίγεια γενικά οπότε κάνει αυτή το deinterlace για να το δώσει έτοιμο 50fps στην OTT

Magenda OTT 1080p 50 fps στα περίπου 5Mbps

Digea επίγειο ψηφιακό 1080i 25fps στα περίπου 6-7Mbps με ενεργοποιημένο το Yadif double deinterlacing με 50fps αποτέλεσμα

Digea το ίδιο καρέ χωρίς φίλτρο με τις γραμμές να φαίνονται

Last edited:
Εδώ βλέπεις το maximum bitrate που ανεβαίνουν τα αθλητικά κανάλια, όταν δουλεύουν. Και στη δορυφορική έχει ρύθμιση επιλογής σε 1080p.
Oσες νέες πλατφόρμες έχουν αναβαθμιστεί σε hevc, πλέον μπορούν να εκπέμπουν και στη δορυφορική σε 1080p όπως και σε 4Κ 2160p.
Επίσης στη magenta tv , όπως κ στη nova
στους live αγώνες δίνουν πάντοτε προτεραιότητα bitrate στα αθλητικά καναλια
Και δέκτες επίγειας ψηφιακής έχουν επιλογή για 1080p αλλά κανουν deinterlace εσωτερικά, το video stream είναι 1080i και καλύτερα αυτό να επιλέγεται στις ρυθμίσεις για να κάνει το deinterlace η τηλεόραση που έχει καλύτερα φίλτρα εσωτερικά.

Απλά στο OTT δεν έχει περιορισμό στο bitrate, ο,τι και να γίνει πάντα παίρνουν το ίδιο bitrate χωρίς να χρειάζεται προτεραιότητα ανά κανάλι και εξ ου και υπάρχει 4K HEVC κανάλι με άφθονο bitrate αποκλειστικά στην IPTV

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Επιστρέφουμε στην εποχή των πυρσών...Μας προειδοποίησαν τουλάχιστον

Δεν ισχύει αυτό στην πράξη, εδώ μια σύγκριση ίδιου καρέ, δεν είναι screen record κανένα από τα 2, απευθείας τα video stream. Δεν το ξέρω 100% αλλά και η Cosmote το σήμα λογικά το παίρνει 1080i από τον ΣΚΑΙ και στα επίγεια γενικά οπότε κάνει αυτή το deinterlace για να το δώσει έτοιμο 50fps στην OTT

Magenda OTT 1080p 50 fps στα περίπου 5Mbps

Digea επίγειο ψηφιακό 1080i 25fps στα περίπου 6-7Mbps με ενεργοποιημένο το Yadif double deinterlacing με 50fps αποτέλεσμα

Digea το ίδιο καρέ χωρίς φίλτρο με τις γραμμές να φαίνονται
Σε στοπ καρέ δε θα δεις τη διαφορά. Στον deinterlacer, όσο καλός και να είναι, ακόμα και οι νέοι με AI κτλ, έχεις τις μισές γραμμές ανά frame να είναι υπολογισμένες. Όσο πιο γρήγορη κίνηση υπάρχει, τόσο πιο έντονα φαίνεται η διαφορά. Δε θα τη δεις σε στοπ καρέ. Στο μάτι μου είναι ξεκάθαρη η διαφορά, είτε το deinterlacing το κάνει ο δέκτης του ΟΤΕ είτε ο προβολέας. Επιπλέον οι H264 encoders δεν είναι το ίδιο αποδοτικοί σε interlaced content. Στο HEVC ουσιαστικά καταργήθηκε το interlacing, κανείς δε το χρησιμοποιεί πια.

Σε στοπ καρέ δε θα δεις τη διαφορά. Στον deinterlacer, όσο καλός και να είναι, ακόμα και οι νέοι με AI κτλ, έχεις τις μισές γραμμές ανά frame να είναι υπολογισμένες. Όσο πιο γρήγορη κίνηση υπάρχει, τόσο πιο έντονα φαίνεται η διαφορά. Δε θα τη δεις σε στοπ καρέ. Στο μάτι μου είναι ξεκάθαρη η διαφορά, είτε το deinterlacing το κάνει ο δέκτης του ΟΤΕ είτε ο προβολέας. Επιπλέον οι H264 encoders δεν είναι το ίδιο αποδοτικοί σε interlaced content. Στο HEVC ουσιαστικά καταργήθηκε το interlacing, κανείς δε το χρησιμοποιεί πια.
Εαν βλέπεις διάφορα στην ομαλότητα κάτι δεν γίνεται σωστά, υπό κανονικές συνθήκες πρεπει η κίνηση και η καθαρότητα να είναι σχεδόν παρόμοιες και σε 1080p 50fps του OTT και σε deinterlaced 1080i 50fps

Digea deinterlaced, h264

Magenda OTT, h264

Το ότι είναι σωστά το βλέπω σε PC monitor 165hz συγκρίνοντας την εικόνα των video streams και από εκεί είναι τα screenshots, εξ ου και "υπό κανονικές συνθήκες" χωρίς να παρεμβάλλονται διάφορα φίλτρα δεκτών, τηλεοράσεων, προβολέων κτλ

Επίσης όλες οι μεγάλες δορυφορικές πλατφόρμες στην Ευρώπη τύπου Sky, Canal+, έχουν 4k κανάλια στη δορυφορική, το ότι εδώ έχουμε μείνει πίσω, είναι άλλο θέμα! Ετσι για να βλεπεις 1080p στην ΟΤΤ, πρέπει να πληρώνεις 2 συνδρομές μια για το ίντερνετ κ μια για τη τηλεόραση. Ενώ στη δορυφορική δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις σταθερο ίντερνετ

Οι εντελώς ανίκανοι αναβάθμισαν την εφαρμογή σε lg και δεν παίζει τίποτα πλέον. Δεν φορτώνει καν η αρχική οθόνη, από τα κανάλια οποίο και να επιλέξεις φορτώνει για λίγο το κυκλάκι και δεν συνεχίζει. Πόσο ανίκανοι μπορεί να είναι για να καταστρέψουν έτσι μια εφαρμογή που έπαιζε μια άχαρα πριν την αναβάθμιση?
Το ιδιο επαθα σε Σαμσουνγκ τι βι.
Εκανα εκκαθαριση μνημης και δουλεψε κανονικα.

Υ.Γ. το 4Κ της αεκ χθες ηταν χειροτερο απο το 1080 των αλλων παιχνιδιων.

• Like
Reactions: Kirikosgeorgas
Απλά στο OTT δεν έχει περιορισμό στο bitrate, ο,τι και να γίνει πάντα παίρνουν το ίδιο bitrate χωρίς να χρειάζεται προτεραιότητα ανά κανάλι και εξ ου και υπάρχει 4K HEVC κανάλι με άφθονο bitrate αποκλειστικά στην IPTV
Αυτα στη θεωρια γιατι στην πραξη με 50αρα γραμμη στην εφαρμογη τηϛ Lg η εικονα στο 4k ειναι σαν απο πειρατικο ffed. Ενω στην ιδια τηλεοραση στο δορυφορικο δεκτη το απλο hd κρυσταλλο. Η τηλεοραση ειναι συνδεδεμνη στο ρουτερ με καλωδιο. Στο wifi εκτοϛ απο αυτο κανει και διακοπεϛ με μαυρεϛ οθονεϛ.

Εαν βλέπεις διάφορα στην ομαλότητα κάτι δεν γίνεται σωστά, υπό κανονικές συνθήκες πρεπει η κίνηση και η καθαρότητα να είναι σχεδόν παρόμοιες και σε 1080p 50fps του OTT και σε deinterlaced 1080i 50fps

Digea deinterlaced, h264

Magenda OTT, h264

Το ότι είναι σωστά το βλέπω σε PC monitor 165hz συγκρίνοντας την εικόνα των video streams και από εκεί είναι τα screenshots, εξ ου και "υπό κανονικές συνθήκες" χωρίς να παρεμβάλλονται διάφορα φίλτρα δεκτών, τηλεοράσεων, προβολέων κτλ
Όχι στην ομαλότητα, στην κάθετη ανάλυση. Βλέπεις μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο 1080p

Όχι στην ομαλότητα, στην κάθετη ανάλυση. Βλέπεις μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο 1080p
Ναι αυτό δεν ισχύει στην πράξη, όπως βλέπεις στις εικόνες η λεπτομέρεια είναι σχεδόν ίδια

Αυτα στη θεωρια γιατι στην πραξη με 50αρα γραμμη στην εφαρμογη τηϛ Lg η εικονα στο 4k ειναι σαν απο πειρατικο ffed. Ενω στην ιδια τηλεοραση στο δορυφορικο δεκτη το απλο hd κρυσταλλο.
Το OTT δεν ανεβοκατεβάζει το bitrate ανάλογα με το που το βλέπεις, έχει φιξαρισμενο bitrate ανά ανάλυση, αν βλέπεις κακή ανάλυση σημαίνει σε ρίχνει από το 1080p σε μικρότερη ανάλυση, δεν μικραίνει το bitrate του 1080p

Ναι αυτό δεν ισχύει στην πράξη, όπως βλέπεις στις εικόνες η λεπτομέρεια είναι ίδια
Ισχύει γιατί το βλέπω. Σε στοπ καρέ δε φαίνεται, σε κίνηση φαίνεται ότι το 1080i χάνει σε κάθετη ανάλυση. Αφού οι μισές γραμμές είναι υπολογισμένες, πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι δε χάνεται ανάλυση. Ακόμα και ο πιο τέλειος αλγόριθμος θα χάσει μέρος της λεπτομέρειας

Αυτα στη θεωρια γιατι στην πραξη με 50αρα γραμμη στην εφαρμογη τηϛ Lg η εικονα στο 4k ειναι σαν απο πειρατικο ffed. Ενω στην ιδια τηλεοραση στο δορυφορικο δεκτη το απλο hd κρυσταλλο. Η τηλεοραση ειναι συνδεδεμνη στο ρουτερ με καλωδιο. Στο wifi εκτοϛ απο αυτο κανει και διακοπεϛ με μαυρεϛ οθονεϛ.
Είτε έχεις θέμα στη σύνδεση σου είτε στο εσωτερικό σου δίκτυο, έπαιζα με 50αρα δυο χρόνια και η εικόνα στο 4Κ ήταν σαφώς ανώτερη από ότι σε 1080 στο. Η σύγκριση είναι εύκολη αφού ο ίδιος αγώνας μεταδίδεται και σε 1080 σε άλλο κανάλι.

Χθες guys είδα την ΑΕΚ και μετά το Λεπτό προς Λεπτό έως το τέλος χωρίς το παραμικρό θέμα. Google TV app σε Sony TV.

Είτε έχεις θέμα στη σύνδεση σου είτε στο εσωτερικό σου δίκτυο, έπαιζα με 50αρα δυο χρόνια και η εικόνα στο 4Κ ήταν σαφώς ανώτερη από ότι σε 1080 στο. Η σύγκριση είναι εύκολη αφού ο ίδιος αγώνας μεταδίδεται και σε 1080 σε άλλο κανάλι.
Εχω κανει και αυτη τη συγκριση και μαντεψε το απλο καλυτερη εικονα. Η γραμμη μετρημενη στα περιπου 42. Στην περιοχη μου φυσικα μονο 50αρα cosmote υπαρχει διαθεσιμη. Οσο για τιϛ 5g λυσειϛ στο σπιτι μου στο κινητο σπανια πιανω πανω απο 10, ενω και ο αδελφοϛ μου που εχει βαλει με κεραια, αφου στο εσωτερικο του Πορου ενοϛ ιδιαιτερα τουριστικου νησιου οι υποδομεϛ δε σηκωνουν ουτε 24αρα, αντιμετωπιζει συνεχωϛ προβληματα. Αϛ φτιαξουν πρωτα τιϛ υποδομεϛ, αλλα και τιϛ μεταδοσειϛ τουϛ οι παροχοι και μετα συζηταμε για ιντερνετικο. Αποριαϛ αξιο ειναι πωϛ το apple tv psus app στην lg μια χαρα δειχνει 4k.

Πάντως,το timing της αλλαγής... ήταν κάκιστο!
θα μπορούσε να είχε γίνει μία - δυο εβδομάδες νωρίτερα...

Εχω κανει και αυτη τη συγκριση και μαντεψε το απλο καλυτερη εικονα. Η γραμμη μετρημενη στα περιπου 42. Στην περιοχη μου φυσικα μονο 50αρα cosmote υπαρχει διαθεσιμη. Οσο για τιϛ 5g λυσειϛ στο σπιτι μου στο κινητο σπανια πιανω πανω απο 10, ενω και ο αδελφοϛ μου που εχει βαλει με κεραια, αφου στο εσωτερικο του Πορου ενοϛ ιδιαιτερα τουριστικου νησιου οι υποδομεϛ δε σηκωνουν ουτε 24αρα, αντιμετωπιζει συνεχωϛ προβληματα. Αϛ φτιαξουν πρωτα τιϛ υποδομεϛ, αλλα και τιϛ μεταδοσειϛ τουϛ οι παροχοι και μετα συζηταμε για ιντερνετικο. Αποριαϛ αξιο ειναι πωϛ το apple tv psus app στην lg μια χαρα δειχνει 4k.
Τότε δεν είναι θέμα της πλατφόρμας αλλά δικό σου. Η διαφορά ήταν και είναι εμφανής στο 4Κ είτε με 50αρα είτε με 500αρα