ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ υψηλής ποιότητος Ελληνικές ηχογραφήσεις

καλή η θεωρεία , αλλά στην πράξη όποιος ακούσει τα μη remaster και μετά τα remaster θα βγάλει τα συμπεράσματα του
έχετε κάτι να απαντήσετε πχ στον κ,ζαγγογιαννη λίγα ποστ πιο πριν για αυτά που άκουσε?

Όχι Αντώνη δεν έχω να απαντήσω τίποτα για προσωπικές εκτιμήσεις.
Τα πριν και τα μετά είναι πράγματι διαφορετικά. Οι επεμβάσεις όμως έγιναν με απόλυτο σεβασμό στην φυσιογνωμία και την όλη αρχιτεκτονική της παραγωγής και πραγματικά είμαστε περήφανοι για τις δουλειές αυτές.
Επειδή λοιπόν μιλάμε για αυστηρά πολυκαναλικές ηχογραφήσεις, τις κρίσεις του στύλ "βάθος σκηνής" (sic) κλπ επιτρέψτε μου να τις ακούω κάπως.
Οι υποκειμενικές κρίσεις είναι πάντα όμως σεβαστές, όπως όμως και οι πιο αντικειμενικές που δεν ήταν λίγες και ήταν πάντα καλές.

Θέμη σεβαστή η προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τη δουλειά του στούντιο, αλλά υποτιμάς τους συνομιλητές σου (και τον εαυτό σου) όταν αντιπαρέρχεσαι μιά γνώμη ενός φιλόμουσου ως "υποκειμενική" και "προσωπικές εκτιμήσεις". Δηλαδή τι άλλο μπορεί να είναι μιά γνώμη για την ποιότητα μιάς ηχογράφησης; Μήπως υπάρχει κάποιο επιστημονικό όργανο, κάποιο Ηχοποιοτόμετρο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και δεν το ξέρω; Και τι εννοείς με το "πολυκάναλες ηχογραφήσεις και βάθος σκηνής;" Ότι το ένα αποκλείει το άλλο;

Τα περί ξερολισμού τα αντιπαρέρχομαι με τη σειρά μου ως μιά κακή στιγμή από μέρους σου. Δε διατείνομαι ότι ξέρω τα πάντα, καταθέτω μόνο αυτά που άκουσα. Το τι άρεσε στο γιό του Χατζιδάκη είναι off topic. Και ο Karajan προτιμούσε το CD από το βινύλιο, ε και λοιπόν;

πιστεύω οτι στο remaster έχει πέσει πολύ προσωπικό γούστο.
(για τα remaster του Χατζιδάκι πάντα)

Θέμη σεβαστή η προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τη δουλειά του στούντιο, αλλά υποτιμάς τους συνομιλητές σου (και τον εαυτό σου) όταν αντιπαρέρχεσαι μιά γνώμη ενός φιλόμουσου ως "υποκειμενική" και "προσωπικές εκτιμήσεις". Δηλαδή τι άλλο μπορεί να είναι μιά γνώμη για την ποιότητα μιάς ηχογράφησης; Μήπως υπάρχει κάποιο επιστημονικό όργανο, κάποιο Ηχοποιοτόμετρο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και δεν το ξέρω; Και τι εννοείς με το "πολυκάναλες ηχογραφήσεις και βάθος σκηνής;" Ότι το ένα αποκλείει το άλλο;

Τα περί ξερολισμού τα αντιπαρέρχομαι με τη σειρά μου ως μιά κακή στιγμή από μέρους σου. Δε διατείνομαι ότι ξέρω τα πάντα, καταθέτω μόνο αυτά που άκουσα. Το τι άρεσε στο γιό του Χατζιδάκη είναι off topic. Και ο Karajan προτιμούσε το CD από το βινύλιο, ε και λοιπόν;

Συγνώμη Κώστα, δεν ήταν προθεσή μου να υποτιμήσω κανένα συνομιλητή.
Όλες οι απόψεις σας σεβαστές και τέλος εδώ.

ακουστε και το καινουριο της αρλετα

ARLETA Demo

πολυ καλη δουλεια...ισως αν την εδεινε οταν επρεπε να ειχε αλλη πορεια και η καριερα της...

Απ' όσο ξέρω στο χαμόγελο της Τζοκόντας έχουν χαθεί και οι πρωτότυπες ταινίες και οι παρτιτούρες.

Λέω, μήπως θα έπρεπε να περιοριζόμαστε εκφράζοντας απλά την προτίμησή μας που είναι απόλυτα σεβαστή και να αποφεύγουμε τον ξερολισμό που μας εκθέτει?
Αν αυτο ισχυει για ολους,συμφωνοι:lehrer:

Αν αυτο ισχυει για ολους,συμφωνοι:lehrer:

Νομίζω ότι το ξεκαθάρισε πιό πάνω ο Θέμης,ότι δεν είχε
πρόθεση να θίξει κανέναν, Πάνο, οπότε ας μην δίνουμε συνέχεια
σε μια μικροπαρεξήγηση..

Απ' όσο ξέρω στο χαμόγελο της Τζοκόντας έχουν χαθεί και οι πρωτότυπες ταινίες και οι παρτιτούρες.

Παρτιτούρες δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε ημερομηνίες ηχογράφησης, ούτε τα ονόματα των μουσικών, ούτε κάποια άλλη πληροφορία εκτός από μία ένδειξη "Νέα Υόρκη, 1964", αν και κάπου διάβασα ότι την παραγωγή είχε κάνει ο Quincey Jones. Ο Μάνος ήθελε να υπάρχει μόνο η ηχογράφηση-αινιγματική όπως το Χαμόγελο της Τζοκόντας.

Το τι άρεσε στο γιό του Χατζιδάκη είναι off topic.
.....και κατι που ενδεχομενως να μην αρεσε στον ιδιο τον Χατζιδακι,που απ οτι ακουσα κατα καιρους-δεν μπορω βεβαια να ειμαι σιγουρος οτι αληθευει αλλα ειναι μαλλον κατι που φαινεται κατα την κριση μου ακουγοντας τους παλιους δισκους του-ειχε ιδιαιτερες απαιτησεις στην ηχογραφιση και ακουστικη ισορροπια της μουσικης του.Δεν πιστευω οτι αφηνε τους τεχνικους να αποφασιζουν πως "επρεπε" να ακουγονται η μουσικη και οι ενορχηστρωσεις του.

Νομίζω ότι το ξεκαθάρισε πιό πάνω ο Θέμης,ότι δεν είχε
πρόθεση να θίξει κανέναν, Πάνο, οπότε ας μην δίνουμε συνέχεια
σε μια μικροπαρεξήγηση..
Eνταξει Κωστα

.....και κατι που ενδεχομενως να μην αρεσε στον ιδιο τον Χατζιδακι,που απ οτι ακουσα κατα καιρους-δεν μπορω βεβαια να ειμαι σιγουρος οτι αληθευει αλλα ειναι μαλλον κατι που φαινεται κατα την κριση μου ακουγοντας τους παλιους δισκους του-ειχε ιδιαιτερες απαιτησεις στην ηχογραφιση και ακουστικη ισορροπια της μουσικης του.Δεν πιστευω οτι αφηνε τους τεχνικους να αποφασιζουν πως "επρεπε" να ακουγονται η μουσικη και οι ενορχηστρωσεις του.
Οπως ακριβώς τα λές,ήταν ο πιό ψαγμένος με τον ήχο απο όλους.Είχα την χαρά και τύχη να παρεβρεθώ σε συναυλεία του και ο ήχος του,εκτός βέβαια απο το έργο του, μου έχει μέινει χαραγμένος στην μνήμη μου σαν να ήταν χθές,να τον περιγράψω με μία λέξη άψογος!!!και βέβαια για όσους ξέρουν πριν αρχίσει η συναυλεία ανακοίνωνε σχετικά με το χειροκρότημα ότι <<δεν θα το ανεχθεί προτού τελειώσει το κομμάτι!!>>

Οπως ακριβώς τα λές,ήταν ο πιό ψαγμένος με τον ήχο απο όλους.Είχα την χαρά και τύχη να παρεβρεθώ σε συναυλεία του και ο ήχος του,εκτός βέβαια απο το έργο του, μου έχει μέινει χαραγμένος στην μνήμη μου σαν να ήταν χθές,να τον περιγράψω με μία λέξη άψογος!!!και βέβαια για όσους ξέρουν πριν αρχίσει η συναυλεία ανακοίνωνε σχετικά με το χειροκρότημα ότι <<δεν θα το ανεχθεί προτού τελειώσει το κομμάτι!!>>
Κρινοντας απο τις ηχογραφισεις των παλιων δισκων του,φαινεται οτι ειχε ενα μοναδικο τροπο, μεσα απο τοσο τις ενορχηστρωσεις του οσο και απο τις λεπτες ισορροπιες μεταξυ οργανων και οργανων/φωνων,να μεταφερει στον ακροατη ατοφια ολα τα συναισθηματα του,με πιο εντονο κατα την αποψη μου αυτο της μελαγχολιας.ΑΨΟΓΟΣ οπως λες.Ενας πραγματικος,παγκοσμιου βεληνεκους μουσικος θησαυρος.Δεν ειχα δυστυχως την τιμη και την χαρα να παρευρεθω σε συναυλια του,αλλα απολαμβανω καθε στιγμη ακουγοντας τους δισκους μου.

Last edited:
Ξαρχάκος Σταύρος
Πρώτη εκτέλεση

cover.php

1. Στα χέρια σου μεγάλωσαν (Γρηγόρης Μπιθικώτσης)
  2. Βαλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι (Βίκυ Μοσχολιού)
  3. Τι να την κάνεις τη ζωή (Πόλυ Πάνου)
  4. Ο καιρός αλλάζει (Γρηγόρης Μπιθικώτσης)
  5. Χάθηκε το φεγγάρι (Βίκυ Μοσχολιού)
  6. Όνειρο δεμένο (Πάνος Γαβαλάς, Ρία Κούρτη)
  7. Άπονη ζωή (Γρηγόρης Μπιθικώτσης)
  8. Τα δάκρυα μου είναι καυτά (Ζωή Φυτούση)
  9. Δεν σου χρωστάω τίποτα (Γρηγόρης Μπιθικώτσης)
  10. Παλικαράκι που' λιωσα (Βίκυ Μοσχολιού)
  11. Το παράπονο (Αλέκα Μαβίλη)
  12. Υπομονή (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γρηγόρης Μπιθικώτσης)
Ανέσυρα απόψε μετά από πάρα πολύ καιρό το δίσκο σε βινύλιο (πολυπαιγμένο). Συλλογή απο τα κινηματογραφικά τραγούδια του Ξαρχάκου της πρώτης περιόδου. Η ποιότητα της ηχογράφησης ποκίλλει από κομάτι σε κομάτι. Όμως τα τραγούδια είναι "ένα κι' ένα"! Και θυμίζουν μιάν άλλη ατμόσφαιρα, μιάν άλλη εποχή.

1279367745_tania-tsanaklidou-to-magi.jpg

Δίσκος αισθαντικός με την υπέροχη φωνή της Τσανακλίδου. Σπουδαία ηχογράφηση που σε γεμίζει μουσική και συναίσθημα

Savina Yannatou & Primavera en Salonico - "Songs of An Other" / ECM (2008)

Savina Yannatou & Primavera En Salonico.jpg

+1 στον Μιχάλη και σε όσους ακόμα ανέφεραν το "Έξ ἀδοκήτω".
Το θεωρώ πληρέστερο από το νεότερο "Κόσμον", τόσο σαν ηχογράφηση όσο και σαν άλμπουμ γενικότερα.