ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ υψηλής ποιότητος Ελληνικές ηχογραφήσεις

0004.jpg

0001.jpg

Επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι το cd με τίτλο "Τζοκόντα" (Χατζιδάκις) υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με το LP, θα ήθελα να ρωτήσω εάν και η έκδοση του 1998 (ΕΜΙ) με 24bit remastering (Χρίστος Χατζηστάμου, Athens Mastering) είχε την ίδια τύχη.

%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3_%CE%A7%CE%91%CE%A4%CE%94%CE%99%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3_%CE%A4%CE%9F_%CE%A7%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9F_%CE%A4%CE%97%CE%A3_%CE%A4%CE%96%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3.jpg

Επίσης επειδή ξέρω ότι η δουλειά που έχει γίνει από την ίδια εταιρία (Athens Mastering) στις εκδόσεις της Καθημερινής, είναι πάρα πολύ καλή, θα ήθελα να ξέρω εάν είχε δώσει και τη "Τζοκόντα".

getImage.do

Πολύ χαίρομαι που έχει ήδη επιλεγεί ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με δυο-τρία άλμπουμ του. Ο δίσκος αυτός είναι από ζωντανές ηχογραφήσεις, εξαιρετικά άμεσος και δυναμικός. Τον σέρνω σε ακροάσεις στα μαγαζιά και πολλοί εντυπωσιάζονται από το επίπεδο της ηχογράφησης. Για όσους αγαπάνε τον Θανάση, είναι έργο κορφυφαίο!
Σε βυνιλιο εχει βγαλει τιποτα η μονο σε cd
τα cd τα εχω ολα

Re: Απάντηση: ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ υψηλής ποιότητος Ελληνικές ηχογραφήσεις

Επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι το cd με τίτλο "Τζοκόντα" (Χατζιδάκις) υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με το LP, θα ήθελα να ρωτήσω εάν και η έκδοση του 1998 (ΕΜΙ) με 24bit remastering (Χρίστος Χατζηστάμου, Athens Mastering) είχε την ίδια τύχη.

%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3_%CE%A7%CE%91%CE%A4%CE%94%CE%99%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3_%CE%A4%CE%9F_%CE%A7%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9F_%CE%A4%CE%97%CE%A3_%CE%A4%CE%96%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3.jpg

Επίσης επειδή ξέρω ότι η δουλειά που έχει γίνει από την ίδια εταιρία (Athens Mastering) στις εκδόσεις της Καθημερινής, είναι πάρα πολύ καλή, θα ήθελα να ξέρω εάν είχε δώσει και τη "Τζοκόντα".
Ναι έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα κσι η Τζοκόντα από την "Καθημερινή". Την άκουσα και τη θεωρώ εξαιρετική δουλειά. Δεν έχω την παλαιότερη έκδοση σε CD και δεν μπορώ να απαντήσω.

Σε σχέση με το αντίστοιχο βινύλιο τώρα θα προσπαθήσω να ψηφιοποιήσω το δικό μου (χιλιοπαιγμένο) αντίτυπο κάποια στιγμή και τότε θα είμαι σε θέση να βγάλω κάποια συμπεράσματα...

Πάντως η έκδοση της "Καθημερινής" είναι εξαιρετική απ' όλες τις απόψεις και αξίζει, πιστεύω, να την έχει κάθε μουσικόφιλος.

Απάντηση: Re: ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ υψηλής ποιότητος Ελληνικές ηχογραφήσεις

Υπάρχει ένα θέμα με τα CD που διανέμονται με εφημερίδες, περιοδικά κλπ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα φθοράς και ταλαιπωρίας των δίσκων κατά τη μεταφορά. Όλοι έχουμε δει πως στοιβάζονται οι εφημερίδες στα περίπτερα ή στα φορτηγά που τις μεταφέρουν. Δεν είναι και ό,τι το καλύτερο!

Πάντως να μην ξεχνάμε και τα κλασσικά μέτρα συντήρησης: Έλεγχος των CD για γρατζουνιές, στίγματα, δαχτυλιές, σκόνη κλπ, καθαρισμός των δίσκων και καμμιά φορά και των CDPlayers με το καθαριστικό δισκάκι κ.ό.κ.

Αν παρ' όλ' αυτά το δισκάκι μας κολλάει, τι να κάνουμε; Την πατήσαμε!

Εν τούτοις δεν πρέπει να καταδικάζουμε συλλήβδην τις εκδόσεις των εφημερίδων, αφού πολλές φορές αποτελούν το μόνο τρόπο για να βρούμε ορισμένα έργα. Μόνο λίγη προσοχή, τίποτ' άλλο...

να αναφερω οτι προχθες πηρα ενα cd απο μεγαλο καταστημα στην Πανεπιστημιου...
ηταν μεσα σε ζελατινα
την βγαζω, και η θηκη, που ειναι χαρτινη, ηταν λες και ηταν τριτο χερι και οχι καινουρια..
βγαζω και το δισκακι προσεκτικα, το γυριζω, και βλεπω 2 μικρες χαρακές και ενα ωραιο δακτυλικο αποτυπωμα ...

Ναι έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα κσι η Τζοκόντα από την "Καθημερινή". Την άκουσα και τη θεωρώ εξαιρετική δουλειά. Δεν έχω την παλαιότερη έκδοση σε CD και δεν μπορώ να απαντήσω.

Σε σχέση με το αντίστοιχο βινύλιο τώρα θα προσπαθήσω να ψηφιοποιήσω το δικό μου (χιλιοπαιγμένο) αντίτυπο κάποια στιγμή και τότε θα είμαι σε θέση να βγάλω κάποια συμπεράσματα...

Πάντως η έκδοση της "Καθημερινής" είναι εξαιρετική απ' όλες τις απόψεις και αξίζει, πιστεύω, να την έχει κάθε μουσικόφιλος.
Θα συμφωνίσω ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα για το ηχητικό όμως άποψη μου, εάν ζούσε ο κύριος Χατζιδάκις θα τις απέριπτε!!!Ακούστε τις πρώτες κυκλοφορίες των CDS πρίν γίνουν Remaster και κρίνετε.Για εμένα και κάποιους φίλους που ψαχτήκαμε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑΜΕ με τα Remasters,έχει χαθεί όλη η μαγεία της εποχής προσπαθώντας να αποθορυβοποιήσουνε κτλ να μην έχει φύσιμα και άλλα, ενώ τα πρώτα CD μπορεί να μην ακούγοντε όπως τα βινύλια αλλά είναι πολύ πιό κοντά στην πραγματικότητα.Τώρα με 5ευρώ βέβαια αγοράζεις έργο ολόκληρο,ενώ παλαιότερα δίναμε και 23ευρώ!¨Αραγε η φιλισοφία και όλη η στάση ζωής του Χατζιδάκι θα συμπορευόταν με αυτή την κίνηση????

Όλος ο Χατζιδάκις έγινε με 24μπιτο remastering από τις καλύτερες διαθέσιμες μήτρες - με μεγάλο αγώνα για την "ανακάλυψή" τους εδώ και έξω-στο στούντιό μας το Athens Mastering από τον Χρίστο Χατζηστάμου.

Aυτες οι επανεκδοσεις εχουν βγει στα δισκοπωλεια, η εγιναν αποκλειστικα για την Καθημερινη?

Θα συμφωνίσω ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα για το ηχητικό όμως άποψη μου, εάν ζούσε ο κύριος Χατζιδάκις θα τις απέριπτε!!!Ακούστε τις πρώτες κυκλοφορίες των CDS πρίν γίνουν Remaster και κρίνετε.Για εμένα και κάποιους φίλους που ψαχτήκαμε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑΜΕ με τα Remasters,έχει χαθεί όλη η μαγεία της εποχής προσπαθώντας να αποθορυβοποιήσουνε κτλ να μην έχει φύσιμα και άλλα, ενώ τα πρώτα CD μπορεί να μην ακούγοντε όπως τα βινύλια αλλά είναι πολύ πιό κοντά στην πραγματικότητα.Τώρα με 5ευρώ βέβαια αγοράζεις έργο ολόκληρο,ενώ παλαιότερα δίναμε και 23ευρώ!¨Αραγε η φιλισοφία και όλη η στάση ζωής του Χατζιδάκι θα συμπορευόταν με αυτή την κίνηση????
Δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω μ' αυτή την άποψη. Δεν διαθέτω τις κανένα έργο του Μάνου Χατζιδάκι σε CD από τις πρώτες κυκλοφορίες, μόνο τις επανεκδόσεις και πολλά βινύλια.

Τώρα, αν κάποιος διαθέτει το ίδιο έργο του Μάνου Χατζιδάκι σε όλες τις διαδοχικές εκδόσεις του, βινύλιο, πρώτη έκδοση σε CD και επανέκδοση, τότε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κάνουμε μια συστηματική συγκριτική εργασία. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει p,m.

Ομως νομίζω ότι τέτοια θέματα έχουν ήδη συζητηθεί εκτεταμένα σε άλλα σχετικά νήματα και μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση από εκεί ή να ανοίξουμε ένα καινούργιο...

συμφωνώ απόλυτα!!!

Με βάλατε σε περιέργεια...Εχω σε cds διαφορετικών εκδόσεων(και των πρώτων)πολλά έργα του Χατζιδάκη...Αύριο θα κάτσω να τ' ακούσω συγκριτικά και θα γράψω τι άκουσα.

Με βάλατε σε περιέργεια...Εχω σε cds διαφορετικών εκδόσεων(και των πρώτων)πολλά έργα του Χατζιδάκη...Αύριο θα κάτσω να τ' ακούσω συγκριτικά και θα γράψω τι άκουσα.

Δεν δίνεις αντίγραφά τους στο Sonus Naturalis να τα τεστάρει "επιστημονικά" με τα αντίστοιχα παλιά βινύλια.

Εντάξει μωρε...Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και να αγχωθούμε...:rolleyes:

Προσωπικά με καλύπτουν οι διαφορές,που(άν) θα ακούσω.

Σήμερα έκανα στα πεταχτά μιά σύγκριση δύο τραγουδιών στην έκδοση της Καθημερινής και στο παλιό βινύλιο. Σύγκρινα τα "Οδός Ονείρων" και "Ο Ταχυδρόμος Πέθανε". Το βινύλιο αναφοράς δεν ήταν οι πρωτότυπες εκδόσεις (τις οποίες δεν έχω) αλλά οι επανεκδόσεις στο δίσκο "Πρώτες Εκτελέσεις". Λοιπόν, το παλιό βινύλιο ήταν κατώτερο σε χροιές και καθαρότητα-ειδικά το τελευταίο κομμάτι ακουγόταν σαν η Ζωή Φυτούση να τραγουδούσε πίσω από ένα χαρτοκούτι, ήταν όμως πολύ ανώτερο στην ισορροπία μεταξύ των οργάνων και στη σκηνή. Οι δυναμικές διαφορές ανάμεσα στα διάφορα όργανα ήταν πολύ καλύτερες στο βινύλιο, η φωνή του τραγουδιστή είναι μπροστά και η ορχήστρα παραταγμένη πίσω του. Στο CD δυστυχώς όλα τα όργανα ακούγονται το ίδιο δυνατά, το ξυλόφωνο είναι ίσο με τα έγχορδα ή το μπουζούκι. Δεν υπάρχει βάθος σκηνής, τραγουδιστής και ορχήστρα στριμώχνονται στο μέσο, ακούγονται σχεδόν σα σε μονοφωνική ηχογράφηση. Όλα καθαρά, λεπτομερή, αλλά επίπεδα, φλατ. Κρίμα...

Αφου ρε παιδί μου έχουν μεγάλη τρέλλα με τα κουμπάκια και τα εφε ...

κάμποσες φορές που βρέθηκα σε στουντιο εκεί ,, λύσα ...κακιά με τα εφε !!

αστο ρε χριστιανέ μου μην το σκίζεις αλλο !!!

μα δεν τα ακούς δεν παίζει είναι θαμένο για την ,, φυσαρμόνικα ,,, Ε ΝΑΙ ΡΕ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΕΊΝΑΙ !!! όχι το σαξο του miles !!!

Μετά πέφτει ψαλίδι στα κρουστά !! πω πω πω μας τα κάλυψε όλλα η μπότα στο κουπλέ !!! ριξε db ρίξε ,,, ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΟΤΑ ΕΓΙΝΕ ντέφι ....

βρε μεγάλη τρέλα !!

Και εάν έχει χαλάσει από τον χρόνο η αυθεντική ταινία της ηχογράφησης τι 3D ψάχνουμε μετά...

Και εάν έχει χαλάσει από τον χρόνο η αυθεντική ταινία της ηχογράφησης τι 3D ψάχνουμε μετά...

τι σχέση έχει μια χαμένη ταινία με το γεγονός οτι η emi αποφάσισε να καταστρέψει τα έργα του Χατζιδάκι ?
και γράφω η emi γιατί δεν περνάει από το μυαλό μου οτι τα remaster είναι δουλειά που θα έκανε περήφανους τους μηχανικούς που την επεξεργάστηκαν
η εταιρία απλα ήθελε ένα προϊόν κάτι σαν την shakira
αλλά μην βγαίνουν κάποιοι και ως σωτήρες .........

έχει πει και ο ίδιος όμως (ο μηχανικός)ότι αν τα ξαναέκανε σήμερα θα τα έκανε αλλιώς(τώρα δεν ξέρω προς το καλύτερο ή προς το χεορότερο).
Προτιμώ κι εγώ πάντως τις πρώτες ηχογραφήσεις.

Ελένη Καραϊνδρου: Ο Μελισσοκόμος (soundtrack)
Σήμερα, μετά από χρόνια ξανάκουσα το δίσκο σε βινύλιο. Η ονειρική μουσική της Καραϊνδρου παρασύρει, μας μεταφέρει σε κόσμους άλλους, μακρινούς...

bee.jpg

Το δίσκο αυτό χρησιμοποιύσαμε κάποτε για δοκιμές. Ομως δε θα σας πω τίποτε γι' αυτό. Θα προσπαθήσω μόνο να σας πάω ένα μικρό ταξίδι...

http://www.dailymotion.com/video/x7eua8_to-vals-tou-gamou-eleni-karaindrou_music

Αφήστε για λίγο στην άκρη τις γκρίνιες, τα παράπονα γισ τις τεχνικές ατέλειες, για τον ήχο που πρέπει να είναι έτσι ή αλλιώς...
Κι' ακούστε Μουσική

Καλή σας Νύχτα...

τι σχέση έχει μια χαμένη ταινία με το γεγονός οτι η emi αποφάσισε να καταστρέψει τα έργα του Χατζιδάκι ?
και γράφω η emi γιατί δεν περνάει από το μυαλό μου οτι τα remaster είναι δουλειά που θα έκανε περήφανους τους μηχανικούς που την επεξεργάστηκαν
η εταιρία απλα ήθελε ένα προϊόν κάτι σαν την shakira
αλλά μην βγαίνουν κάποιοι και ως σωτήρες .........

Ένας σοβαρός συζητητής θάπρεπε να αναρωτηθεί πρωτίστως τι είχε στα χέρια του ο μηχανικός σαν υλικό για να κάνει το remastering. Ήταν πρωτότυπες ταινίες καλοφυλαγμένες, μήπως δεν υπήρχαν και είχαν κλαπεί και ήταν αντίγραφα πρώτα? τρίτα?. Άνθρωποι που ήξεραν τις συνθήκες, σαν τον γιο του Χατζηδάκι, που ήταν και ο παραγωγός, αλλά και πάμπολλους ανθρώπους του χώρου που έζησαν την όλη δουλειά από κοντά, μίλησαν για μία από τις καλύτερες δουλειές remastering.
Λέω, μήπως θα έπρεπε να περιοριζόμαστε εκφράζοντας απλά την προτίμησή μας που είναι απόλυτα σεβαστή και να αποφεύγουμε τον ξερολισμό που μας εκθέτει?

καλή η θεωρεία , αλλά στην πράξη όποιος ακούσει τα μη remaster και μετά τα remaster θα βγάλει τα συμπεράσματα του
έχετε κάτι να απαντήσετε πχ στον κ,ζαγγογιαννη λίγα ποστ πιο πριν για αυτά που άκουσε?