Magic light

Ηλία ωραίος ο φάρος!
Μήπως όμως, θα ταίριαζε καλύτερα σε κάθετο κάδρο (με περισσότερο εύρος κάθετα);

Ευχαριστώ Sotos,
μάλλον συμφωνώ, το όρθιο κάδρο θα ταίριαζε καλύτερα.
Αλλά δε γινότανε γιατί άργησα να πάω.Ο ήλιος είχε πέσει αρκετά και το κάτω μέρος του φάρου ήταν ήδη σκοτεινό. Πρόλαβα να βγάλω την φωτογραφία στο τσακ πριν μαυρίσει ολόκληρος.

attachment.php

Τώρα ελπίζω να να είναι οκ ο φάρος. Αν συνεχίζετε να μη βλέπετε τίποτα πείτε το όμως να δω τι δι@ολο φταίει...

Λατρεύω τους φάρους Hlias!
Μπράβο!
Ας περισώσουμε φωτογραφικά ό,τι μπορούμε γιατί σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσουν, φοβάμαι... Μην πω τίποτα για τη χώρα μου, παλι...:furious3:

Ευχαριστώ bablan
και μενα μου αρέσουν οι φάροι. Για ανέβασε και συ καμία.
Θυμάμαι πάντως ένα φάρο που έστειλες πριν μερικούς μήνες!:2thumb22sup:

Που χάθηκες εσύ; Μάλλον περνας καλά και μας ξέχασες -bye-

Ευχαριστώ bablan
και μενα μου αρέσουν οι φάροι. Για ανέβασε και συ καμία.
Θυμάμαι πάντως ένα φάρο που έστειλες πριν μερικούς μήνες!:2thumb22sup:

Που χάθηκες εσύ; Μάλλον περνας καλά και μας ξέχασες -bye-

Θα πρότεινα να ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα "Φάροι".

Μπράβο Ηλία!:aktion033:
Η συγκεκριμένη θα ήταν ωραία και μαυρόασπρη. Για δοκίμασε να τη γυρίσεις.

Τώρα που το βλέπω ήθελε να προσθέσω και κόκκο τεχνητώς στο προσκήνιο. Ο κόκκος στον ουρανό είναι από το κατέβασμα της φωτεινότητας των μωβ (η φωτο βγήκε με 2 ντεγκραντέ, 1 ουδέτερο και 1 μωβ, μαζί). Το χρώμα είναι από το Camera Raw, κατά τη μετατροπή, δίνεις τίντα ξεχωριστά για shadow/highlights και ισορροπία των δύο.

Παρεμπιπτόντως, δοκίμασα και έναν ωραίο μετατροπέα raw το ΣΚ, τζαμπέ. RawTherapy λέγεται (πολλά υποσχόμενο ακούγεται πάντως).

Απάντηση: Re: Magic light

Τώρα που το βλέπω ήθελε να προσθέσω και κόκκο τεχνητώς στο προσκήνιο. Ο κόκκος στον ουρανό είναι από το κατέβασμα της φωτεινότητας των μωβ (η φωτο βγήκε με 2 ντεγκραντέ, 1 ουδέτερο και 1 μωβ, μαζί). Το χρώμα είναι από το Camera Raw, κατά τη μετατροπή, δίνεις τίντα ξεχωριστά για shadow/highlights και ισορροπία των δύο.

Παρεμπιπτόντως, δοκίμασα και έναν ωραίο μετατροπέα raw το ΣΚ, τζαμπέ. RawTherapy λέγεται (πολλά υποσχόμενο ακούγεται πάντως).

O κόκκος ταιριάζει πολύ σε τέτοιες εικόνες ασχέτως τί λένε μερικοί.
Ειδικά στην α/μ φωτογραφία δίνει κάτι το τραγικό το μυστηριώδες, "Gothic like image" που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.

Ωραίο κάδρο και κυρίως πολύ ενδιαφέρουσα επεξεργασία.

Όσο για τον κόκκο νομίζω ότι δεν πάει σε μια τέτοια λήψη. Συμφωνώ με το Βασίλη για το gothic like του κόκκου αλά θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο σε νυχτερινές λήψεις σε αστικό περιβάλλον, πορτρέτα ίσως μερικές φορές... αλλά όχι σε ένα ηλιοβασίλεμα. Προσωπική άποψη πάντα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επεξεργασία μου άρεσε πολύ.

Δεν έχει υποστεί και τόσο βαρειά επεξεργασία νομίζω...
Καταρχάς είπα πως είναι με διπλά ντεγκραντέ, οπότε οι τόνοι ήρθαν γενικώς στα ίσια τους (αν και τα σύννεφα πιο σκοτεινά από ό,τι ήθελα). Είναι μετατροπή με το Camera Raw,
blacks 9
brightness 50
contrast 33
clarity 45
Μετά λιγάκι curves, lights +8, highlights +24
Και μετατροπή σε α/μ με βαρύ πείραγμα χρωμάτων σε μπλε, μωβ, ματζέντα
Και τέλος τίντα με split toning:
Hilights: hue 60, sat. 24
shadows: hue 216, sat. 11
balance +24

Αυτά....