Magic light

Ναι Δημητρη προσπαθω να το κοψω,θελει καιρο -bye-
Παντως δεν ειναι HDR,απλα εβαλε 2 φωτο σε layers,και εκανα πειραματα,
send πρεπει να εχω και μια 'φυσικη' θα χαξω να την βρω

Περαν του αγαπημενου HDR, εγω θα ελεγα - αν και δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει - οτι αυτην την φωτο θα επρεπε να τη βγαλεις σε καθετο καδρο, περιλαμβανοντας μονο τις βαρκες και τα συνεφα μια και δεξια δεν εχει κατι ενδιαφερον, μονο θαλασσα και την αλλη με τα κτιρια που ανεβασες στο ΧΡΩΜΑ, να την ειχες σε οριζοντιο, για να πιασεις ολη τη σειρα των κτιριων (πιστευω θα χωρουσες και τον πυργο)...

Ηλια αυτη που λες με τα κτιρια την εχω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/66797-ΧΡΩΜΑ!?p=1056619646#post1056619646,

με τις βαρκες που λες την εχω και σε καθετο
Λοιπον ακουστε ποια μεθοδο ακολουθω πολλες φορες
Οταν ειμαι καπου με την γυναικα βολτα και δεν υπαρχει χρονος να σκεφτω και να καθησω με τις ωρες να τραβηξω κανω το εξης:
ξεκιναω και τραβαω τριπλες ( -2,0,+2) οριζοντια και καθετα σκαναροντας ολο το πεδιο σαν να ηθελα να κανω πανοραμα, υποθεση το πολυ 5-6 λεπτων
οποτε μετα στο σπιτι καθομαι και σκεφτομαι τι πλανο θελω,τι εκθεση,κλπ κλπ

8189591918_bc54eea743.jpg

seascape

5D2 + Tamron 70-200/2.8
Έχει χρησιμοποιηθεί φίλτρο Hitech Reverse ND Grad 0.6 (ανάποδο ντεγκραντε)

καλη σε αυτο το μεγεθος....Τασο αν πηγαινες πισω ωστε να βγαλεις και τα καταρτια θα εβαζες αχρηστα στοιχεια στο πλανο?

καλη σε αυτο το μεγεθος....Τασο αν πηγαινες πισω ωστε να βγαλεις και τα καταρτια θα εβαζες αχρηστα στοιχεια στο πλανο?

Τι εννοείς σε αυτό το μέγεθος; 1600 είναι η μεγάλη στο flickr...
Το κατάρτι ανέβαινε πολύ πολύ ψηλά (αυτή είναι στα 118mm και ήθελε 35mm να φανταστείς για να χωρέσει όλο), οπότε σκόπιμα κόπηκε εκεί.
8189591918_d5b9f5fdd1_h.jpg

ειχε τρομερό χρώμα εκείνο το απογευμα....

sky games... by dimiko, on Flickr

Ωραίο χρώμα (ίσως ήθελε λιγότερο saturation εκτός και αν φταίει η οθόνη μου), αν διορθώσεις και τον στραβό ορίζοντα θα γίνει ακόμα πιο καλή.