Magic light

Το μενεξελί του ουρανού και τα διάσπαρτα μπλε στίγματα στη θάλασσα (ιδίως αριστερά) δεν τα παρατήρησες? Εκτός εάν φταίει η οθόνη μου, οι tft είναι περίεργες.

Απάντηση: Re: Magic light

Το μενεξελί του ουρανού και τα διάσπαρτα μπλε στίγματα στη θάλασσα (ιδίως αριστερά) δεν τα παρατήρησες? Εκτός εάν φταίει η οθόνη μου, οι tft είναι περίεργες.

Πρέπει να είναι κάποιο παιχνίδιασμα της χαμηλής ανάλυσης τα βλεπω κι εγώ.
Μπορεί να φταίει και ο σερβερ του flickr......στο photobucket που χρησιμοποιώ οι φωτο φαίνονται oversharpened σε σχέση με το κανονικό

Το τελευταίο που λες το παρατηρώ ενίοτε κι εγώ, μάλιστα σε ορισμένα βλέπω και moire, πάντως αυτό που βλέπω εν προκειμένω μου κάνει σαν χρωματικός θόρυβος από υπερβολικό πείραγμα των χρωμάτων -ανέβασμα της φωτεινότητας των επιμέρους καναλιών.

φίλοι φταίει το HDR πρόγραμμα και ότι η αυθεντική ήταν σκοτεινή.

Re: Απάντηση: Magic light

φίλοι φταίει το HDR πρόγραμμα και ότι η αυθεντική ήταν σκοτεινή.

Eμ... για πραγματικό HDR χρειάζονται τουλάχιστον 2 λήψεις.

Δίνω μια μικρή πιθανότητα τα χρωματικά τεχνουργήματα που βλέπουμε να είναι ενας ιδιότυπος χρωματικός θόρυβος των αισθητήρων foveon.

Να βάλω δυο λήψεις. Κωνσταντινούπολη. Το πρώτο είναι το Φατίχ τζαμί στην παλιά πόλη φωτογραφημένο από το Πέραν (Μπέγιογλου). Δεν έχει γίνει επεξεργασία στο χρώμα. Η δεύτερη είναι λήψη λίγο αργότερα από ένα τυχαίο μνημείο κοντά στα τείχη του Ουάλλη στην παλιά πόλη. Τόνωσα λίγο το κίτρινο και τον κορεσμό.

Είναι magic light ή κάτι άλλο;

Ποιά είναι η άποψή σας;

Billy?

Attachments

• DSC_7850_1.jpg
    DSC_7850_1.jpg
    79.8 KB · Views: 72
  • DSC_7851_1.jpg
    DSC_7851_1.jpg
    47.7 KB · Views: 73
Σα Magic light (που λέει και ο τίτλος του thead) εγώ καταλαβαίνω τις φωτογραφίες που ο φωτισμός την ώρα που τραβήχτηκαν ήταν μοναδικά ιδιαίτερος, από αυτή την άποψη μαγικός.
Το θέμα που φωτογραφίζεις είναι πολύ διαφορετικό λίγο πρίν η μετά τη φωτογράφιση επειδή το φως έχει άλλαξει, έστω και λίγο να αλλάξει δεν είναι το ίδιο πιά.

Από αυτή την άποψη λοιπόν είναι ορισμός του magic light νομίζω,
είδικά το φατιχ τζαμί μου αρέσει πάρα πολύ.

Η πρώτη μου θυμίζει το ´εξπρές του μεσονυχτίου´.Απλά μαγευτική.Η δεύτερη θα έπαιρνε την ίδια γνώμη, αλλά μου κακοφάνηκαν τα ´σκουπιδάκια´.Είναι ηθελημένα;Δεν είναι καν σκουπιδάκια;:ADFADF1:Εννοείται ότι ανήκουν στην κατηγορία Magic light!!

Η πρώτη μου θυμίζει το ´εξπρές του μεσονυχτίου´.Απλά μαγευτική.Η δεύτερη θα έπαιρνε την ίδια γνώμη, αλλά μου κακοφάνηκαν τα ´σκουπιδάκια´.Είναι ηθελημένα;Δεν είναι καν σκουπιδάκια;:ADFADF1:

Πουλιά?

μάλλον για πουλιά σε κάπως πιο κοντινό πλάνο πρόκειται, αλλά δεν είναι απίστευτα ενοχλητικά;
Νομίζω θέλουν οπωσδήποτε αφαίρεση. Δίνουν την εικόνα βρώμικου αισθητήρα.

Magic light είναι οπωσδήποτε με το γλυκό απογευματικό φώς. Θα προτιμούσα την δεύτερη άν δεν φαίνοταν το γιαπί στο βάθος. .
Με όλο το θάρρος έκανα λίγο τον Φουστάνο :flipout::flipout:,ανέβασα λίγο το κοντραστ, έσβησα το γιαπί & ντουφέκισα τα πουλιά.
tzami.jpg

Τέλεια!!Την ώρα που την είδα άκουγα κλασσική μουσική.Ηρεμία, άψογος συνδυασμός:SFGSFGSF:

Magic light είναι οπωσδήποτε με το γλυκό απογευματικό φώς. Θα προτιμούσα την δεύτερη άν δεν φαίνοταν το γιαπί στο βάθος. .
Με όλο το θάρρος έκανα λίγο τον Φουστάνο :flipout::flipout:,ανέβασα λίγο το κοντραστ, έσβησα το γιαπί & ντουφέκισα τα πουλιά.

Billy σε ευχαριστώ εξαιρετικά. Ήδη φαίνεται πολύ καλύτερη.
Τώρα για τα πουλιά. Η Πόλη έχει πολλά πουλιά. Πολλά πουλιά. Πολλά πουλιά. Κοράκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί; Πολύ απλά έχει ζέστη από τις θερμάνσεις των σπιτιών, ενώ στα Στυενά κάνει ψοφόκρυο, έχει φαγητό τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα. Πουλιά θα δείτε και στην άλλη φωτογραφία του Σουλτάν Αχμέτ τζαμιού όπου φαίνονται γραμμές. Δύσκολο να τα αποφύγει κανείς. Μάλιστα το καλύτερο ήταν καθώς γυρνούσαμε από την Πρίγκηπο. Δίπλα η κόρη έτρωγε μια κρέπα και πάνω της γυρνούσαν πουλιά. Σε κάποια στιγμή 2-3 ετοιμάστηκαν για επίθεση στην κρέπα και η μηχανή με τον τηλεφακό χρησίμευσε ως αμυντικό όπλο. Χαίρομαι που θα σας άρεσαν οι φωτογραφίες.