Magic light

Send ΙΜΟ η 1η θα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς το βράχο δεξιά.. Έχεις μήπως τέτοιο κάδρο;

Είναι μεγάλες εκθέσεις και πήρε σιγά-σιγά από το φως του πίσω απομακρυσμένου περιβάλλοντος (τεχνητού) φωτισμού (είναι ένα μικρό χρονικό παράθυρο όπου το φυσικό και το τεχνητό φως ισορροπούν πολύ ωραία, εδώ νομίζω το ξεπέρασα κατά λίγα λεπτά της ώρας)

a glimpse of light by S_end, on Flickr

sinking into the blue by S_end, on Flickr

Η πρώτη είναι μεγαλύτερη έκθεση, και έχει χρησιμοποιηθεί και φιλτράκι ND 0.6 ή 0.9, θα σας γελάσω (2 ή 3 στοπ). Η δεύτερη είναι λίγο αργότερα, δίχως το φιλτράκι. Σε αμφότερες (όπως και στην δεύτερη από τις παραπάνω) έχει χρησιμοποιηθεί το πολύ χρήσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις Reverse ND Grad (εδώ, 0.6) της Hitech.

Η τελευταία έχει το συμβατικό ND Grad (νομίζω 0,9)

lonely lamppost by S_end, on Flickr

Όλες είναι με τον Nikkor AF-S 17-35/2.8 προσαρμοσμένο σε Canon 5D2, σε εστιακά μήκη από 10 περίπου μέχρι 21mm (εκτός από την πρώτη που είναι στα 17, και έχει κροπαριστεί ελαφρώς το άκρο γιατί με τα φίλτρα μεγέθους Cokin P, ο Νικκορ βινιετάρει στα 17)

Last edited:
Με τετοιες εναλλαγες στα συννεφα, για κανενα time lapse ησουνα... αφου εισαι της μεγαλης εκθεσης...

Η εκθεση -ως συνηθως- αψογη, τα χρωματα καλα, αλλα το τοπιο... φτωχο...

Πρέπει να πάρω κανα φιλτράκι της προκοπής μου φαίνεται... Αλλά βγαίνουν όλα σε Cokin P ενώ έχω ήδη ένα σωρό (μεταξύ μας σχεδόν αχρησιμοποίητα) Cokin A...
Πολύ ωραίες Τάσο, πολύ ωραία κάδρα έχεις συνθέσει, σε ένα μέρος που δεν είναι και εύκολο με τόσο ευρυγώνιο να μην έχεις και σαβούρα μέσα...

Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες φωτογραφίες, ψήνομαι να πάρω φίλτρα. Αμέσως όμως σκέφτομαι ότι 1) θα βαριέμαι να τα στήσω και 2) το τοπίο δεν "το 'χω"!

Εδω, εγω που επισης δεν εχω ιδεα απο τοπια και βλεπω -συνηθως- τη διαφορα με και χωρις φιλτρα στις φωτογραφιες... κανουν διαφορα σημαντικη νομιζω...

Πολύ ωραίες Τάσο, πολύ ωραία κάδρα έχεις συνθέσει, σε ένα μέρος που δεν είναι και εύκολο με τόσο ευρυγώνιο να μην έχεις και σαβούρα μέσα...

Τα καδρα μια χαρα ειναι, με το φτωχο που ειπα εγω εννουσα το περιβαλλον, πχ. το ακουρευτο χορτο στη βαση τη κολωνας, το εδαφος που ειναι χάλια κτλ.

Παντως, πιο χρησιμο και απο τα φιλτρα ειτε 0,6 ειτε 0,9 ειτε δεν ξερω τι, θα ηταν σιγουρα κανα 2μετρο με πρασινο ματι... :afro:

Εντάξει μην τρελαίνεστε, οι συγκεκριμένες την κατάλληλη στιγμή βγαίνουν και χωρίς φίλτρα, με λιγάκι πείραγμα στο ένα raw. Απλώς μου αρέσει να φέρνω στα ίσια τις φωτογραφίες τονικά κατά τη στιγμή της λήψης.

Αλέξη, Hitech φίλτρα και φορέας, συμβατά με το μέγεθος P είναι. Αν και στην περίπτωσή μου, καλύτερα να έπαιρνα 100ρια, αυτά που έχω είναι το πολύ μέχρι 18mm και υπό προϋποθέσεις ανάλογα με τον φακό. Όχι και άσχημα, εννοείται, αλλά...

Ηλία φέρε εσύ το δίμετρο, και θα βάλω μέχρι και το Big Stopper.

Απάντηση: Re: Magic light

Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες φωτογραφίες, ψήνομαι να πάρω φίλτρα. Αμέσως όμως σκέφτομαι ότι 1) θα βαριέμαι να τα στήσω και 2) το τοπίο δεν "το 'χω"!

Η αλήθεια είναι ότι τις παραπάνω (όπως και αρκετές από όσες έχω ανεβάσει πρόσφατα) τις βγάζω όταν αφήνω τον μεγάλο στο μάθημα σκίτσου. Είναι δίπλα στη θάλασσα, έχω μια ώρα να "σκοτώσω", οπότε δεν βαριέμαι και το συνδυάζω έτσι. Τουλάχιστον καταφέρνω να φωτογραφίζω μια ώρα κάθε εβδομάδα, με την ησυχία μου και το τριποδάκι μου, και ας βγάζω ουσιαστικώς μόνο 6-7 καρέ τη φορά. Μόνος με τη θάλασσα και τέτοιο ουρανό, ό,τι και να βγάλεις, τουλάχιστον ηρεμείς.

πολύ ωραιες....νομίζω στις #1806# είναι πολύ ένονα τα Highlights και τραβουν το μάτι απο το θέμα...

''Μόνος με τη θάλασσα και τέτοιο ουρανό, ό,τι και να βγάλεις, τουλάχιστον ηρεμείς.'' :SFGSFGSF:

Πολυ καλες, εμενα το glimpse of light μαρεσε περισοτερο....κανα καθετο καδρο δοκιμασες?