Magic light

Πως να κριτικαρουμε δηλαδη?
"Επιεικως, αυστηρως, πολυ αυστηρως ή ακατάλληλον δια ανηλίκους?":slapface: :smash:-bye-
Για αρχη παντως θα ηθελα να μην 'εκοβες' ετσι την πλατφορμα, θα ηθελα να την ειχες περισσοτερο 'μεσα'...

Last edited:
Re: Απάντηση: Magic light

Ευχαριστω Λεωνιδα.

(Καραβι ειναι, η θεση που ημουν δεν μου "επετρεπε" διαφορετικο καδραρισμα.
Ο δικαιολογικακιας :D )

Re: Απάντηση: Magic light

βγήκα και εγώ με το καινούριο εργαλείο να κάνω τα πρώτα βήματα αλλά και να δω τη διαφορά μιας πραγματικά καλής φωτογραφικής μηχανής το βράδυ.

α)Καμπαναριό Αγ. Φωτεινής Ν. Σμύρνης. Τράβηξα σε raw αλλά κατόπιν είδα ότι ο τυπος αρχείου είναι .arw ή κάτι τέτοιο το οποίο δεν ανοίγει με φωτοσοπ. οπότε μετατράπηκε με το προγραμμα της sony σε jpeg με κάποια μικρή επεξεργασία και κατόπιν άνοιξε με φωτοσοπ για λίγο πείραγμα ακόμη. Ομολογουμένως κακή διαδικάσία γιατί είμαι άσχετος.

http://imageshack.us/photo/my-images/832/agiafwteinhphotoshop.jpg/
agiafwteinhphotoshop.jpg

Κάθε κριτική δεκτή. για τη θέση λήψης είναι τραγική (υπάρχει και το raw να ποστάρω να μου πείτε πώς θα το διαχειριζόσασταν εσείς) και για άλλες διορθώσεις. Αναμένω και ευχαριστώ πολύ όσους μπείτε στον κόπο.

και αν κάποιος εχει το κουραγιο να μου πει ποιο λινκ χρησιμοποιείτε για να μη ξεχειλώνεται το νήμα (ή και ποιο site) θα του είμαι ευγνώμων.

Γειά σου Αντώνη, γενική συμβουλή (όχι πάντα εφαρμόσιμη) να αποφεύγουμε τις άμεσες πηγές φωτός μέσα στο κάδρο. Κατά τα υπόλοιπα πες μας μερικά τεχνικά στοιχεία (μηχανή, χρόνος, διάφραγμα, iso κ.λ.π.), γιατί από τα exif δεν βγαίνει άκρη...

Γειά σου Αντώνη, γενική συμβουλή (όχι πάντα εφαρμόσιμη) να αποφεύγουμε τις άμεσες πηγές φωτός μέσα στο κάδρο. Κατά τα υπόλοιπα πες μας μερικά τεχνικά στοιχεία (μηχανή, χρόνος, διάφραγμα, iso κ.λ.π.), γιατί από τα exif δεν βγαίνει άκρη...

σκεφτείτε ότι αυτή έχει κροπαριστεί κιόλας διότι λίίγο πιο κάτω υπάρχει μια σειρά οχημάτων, ένα "Απαγορευεται η στάση και η στάθμευση", ένας κάδος αποριμμάτων κτλ. Εψαξα εναγωνίως πιο καθαρό σημείο αλλά τζίφος. Γενικά το σημείο ήταν υπερφωτισμένο και με δυσκόλεψε αρκετά και όταν προσπάθησα να βγάλω πορτραίτο χωρίς φλας με το ιδιο φόντο, το πρόσωπο έβγαινε σκοτεινό πολύ και πολύ πορτοκαλί (τουλάχιστον άλλαζα το WB σε πυράκτωση). Εχει να κάνει και η ασχετοσύνη βέβαια. Το αρχικό είχε ως εξής. F4.5, έκθεση 1/25, iso 1600 (Sony NEXc3)

Πάντως, αν εξαιρέσουμε τις λάμπες που αναπόφευκτα είναι καμένες, η υπόποιπη φωτογραφία έχει σωστή έκθεση.

Αυτον τον 500ρη ετοιμασου να σου τον δανειστω αν ερθω για καλοκαιρι...:Banane0:

Magic light, φαινονται καποιες ακτινες ηλιου, θαλασσα, βουνο... με χρωμα δεν ελεγε τιποτε?

και η έγχρωμη συνέχεια για τους ανυπόμονους

sailing 2 by S_end, on Flickr

το σκάφος πρόλαβε και ξέφυγε από τον καιρό. Κάπου στα Πιέρια βλέπω έχουμε ανεμογεννήτριες...

(βασικά αυτό που τράβηξε το μάτι μου ήταν το γυάλισμα στην άσφαλτο της απέναντι ακτής, της Πιερίας.... μιλάμε για σχεδόν 50χλμ ευθεία από το σημείο λήψης!)

Last edited:
Ωραιες και οι δυο, θα προτιμουσα εγχρωμη την πρωτη αν ειχε κατι απο αυτο το ροζαλι της δευτερης ο ουρανος... σε συνδυασμο με τα χιονια στις κορφες και λιγο τονισμα στις ακτινες θα ηταν πολυ καλη για εκτυπωση φανταζομαι...

...τα συνεφα δεν βοηθανε βεβαια οπως στη δευτερη, ουτε και η θεση του ηλιου που υποχρεωσε σε τετοιο κδραρισμα με πολυ θαλασσα, αλλα μη τα θελουμε και ολα δικα μας...

...φανταστικη η ντεγκραντε ομιχλη στο φοντο... μου θυμισε αυτο...

Δεν ξέρω εάν είναι ομίχλη (μάλλον δεν είναι, εάν οφείλεται σε καιρό κάτι άλλο θα είναι) ή η τρομερή συμπίεση του τηλεφακού που τονίζει τα πολλαπλά επίπεδα και το βάθος. Η θολούρα στη μέση είναι από βροχή που σποραδικά έπεφτε στον Θερμαϊκό (πολύ άστατος καιρός την Παρασκευή που πέρασε).

Ακόμη μία από την ίδια βόλτα, με τον ίδιο φακό (αρχίζει και μου αρέσει...)

fishing boats by S_end, on Flickr

Ψαρόβαρκες, πίσω το Αγγελοχώρι, παραπίσω επιβλητικό το Βουνό των Θεών. Ένωση τριών λήψεων (ε κάνω και κανένα hdr αμαλάχει). Tamron 200-500 @ 254mm.

Last edited: