Magic light

...και που να μας εδινε το DxO καλυτερο σκορ στο δυναμικο ευρος, τι ουρανους θα βγαζαμε... :grandpa:

Ζωγράφισες (με την καλή την έννοια).

Psit το δυναμικό εύρος χρειάζεται οταν φωτίζεις τα σκοτεινά οχι οταν σκοτεινιάζεις τα φωτεινά :grandpa:

Και για να μην λες οτι δεν ξεψειρίζουμε αυτά που κάνεις ... εκείνο το κάψιμο στην μέση στον ουρανό σου άρεσε ?? :flipout:

Την κορνιζούλα την βλέπω θετικά .. :grandpa:

Για το σφιξιμο του κάδρου στο κάτω μέρος .. δεν ξέρω .. σαν πολύ μου φαίνεται ..

Εκεινο το καψιμο δεν ερχοταν με τιποτα, μονο με ενθεση απο αλλου ή κανενα cloning... και εγω δεν κανω τετοια :grandpa: το αφησα για... αποψη

Πως λεγεται η δυνατοτητα επαναφορας των φωτεινων? Εγω την εχω στα χαρακτηριστικα του δυναμικου ευρους...
Και παλιοτερα σου ειχα πει, οταν θυμαμαι κατα τη ληψη, δοκιμαζω υπερεκθεση και μετα βλεπω τι κανει το linear στο DPP... απο οτι μπορεσα να βρω στο νετ, μια και ουτε η ιδια η κανον δεν εξηγει λεπτομερως σε τι χρησιμευει, φερνει το gamma στο 1 ή κατι τετοιο... δεν επαναφερει τα εντελως λευκα ή -φυσικα- τα καμενα, αλλα στους μεσαιους τονους κανει θαυματα... οπως εδω στα συνεφα, ή και στους ιπποποταμους που εβαλα στα ζωα...
Με κανενα προγραμμα, με απλη χρηση των sliders, δεν ερχεται ο ουρανος σε αυτη τη φωτογραφια, οπως ερχεται με το linear... απλα δεν λειτουργει σε ολες τις ληψεις... θελει δοκιμες...
Α. και κεινος ο αετος που εβαλα επισης στα ζωα, ειναι με linear και μετα +100 στο fill light στο λαιτρουμ, (αν και στη συγκεκριμενη δεν χριαζοταν γιατι εχασα λιγη λεπτομερεια στον αετο και το μονο που βελτιωθηκε ηταν το φοντο με τα πρασινοκιτρινα δεντρα, που αλλοιως θα ηταν εντελως ξεπλυμενα).

Θα σου ρθω τον ιουνιο, ετοιμασου... :music-smiley-005:

13897841849_eccd3d7b9e_c.jpg

Εκεινο το καψιμο δεν ερχοταν με τιποτα, μονο με ενθεση απο αλλου ή κανενα cloning... και εγω δεν κανω τετοια :grandpa: το αφησα για... αποψη

Πως λεγεται η δυνατοτητα επαναφορας των φωτεινων? Εγω την εχω στα χαρακτηριστικα του δυναμικου ευρους...
Και παλιοτερα σου ειχα πει, οταν θυμαμαι κατα τη ληψη, δοκιμαζω υπερεκθεση και μετα βλεπω τι κανει το linear στο DPP... απο οτι μπορεσα να βρω στο νετ, μια και ουτε η ιδια η κανον δεν εξηγει λεπτομερως σε τι χρησιμευει, φερνει το gamma στο 1 ή κατι τετοιο... δεν επαναφερει τα εντελως λευκα ή -φυσικα- τα καμενα, αλλα στους μεσαιους τονους κανει θαυματα... οπως εδω στα συνεφα, ή και στους ιπποποταμους που εβαλα στα ζωα...
Με κανενα προγραμμα, με απλη χρηση των sliders, δεν ερχεται ο ουρανος σε αυτη τη φωτογραφια, οπως ερχεται με το linear... απλα δεν λειτουργει σε ολες τις ληψεις... θελει δοκιμες...
Α. και κεινος ο αετος που εβαλα επισης στα ζωα, ειναι με linear και μετα +100 στο fill light στο λαιτρουμ, (αν και στη συγκεκριμενη δεν χριαζοταν γιατι εχασα λιγη λεπτομερεια στον αετο και το μονο που βελτιωθηκε ηταν το φοντο με τα πρασινοκιτρινα δεντρα, που αλλοιως θα ηταν εντελως ξεπλυμενα).

Ανέβασε το RAW να σου πώ αν σώζεται το καμένο μέρος ..

Θα σου ρθω τον ιουνιο, ετοιμασου... :music-smiley-005:

Nα πάρω κανα δάνειο ή θα την βγάλουμε φτηνά ??. ;)

Αν το κρατησα το raw θα το ανεβασω...

Οχι μονο φτηνα, αλλα και λεφτα θα παρουμε πισω... :flipout:

Εκει που σκεφτομουν να πουλησω τον 28ρη, λεω -περιμενοντας στον αιωνα τον απαντα την 7DMKII- να τον κανω σετακι με την 100D... πως σου φαινεται για δρομο?

Σκηνοθετημένη θα έλεγα.
Την είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, άσε που νομίζω ότι άρεσε η φάση και στον ψαρά και έπαιρνε πόζες κοιτάζοντας με την άκρη του ματιού του αν τον φωτογραφίζω.

Σκηνοθετημένη θα έλεγα.
Την είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, άσε που νομίζω ότι άρεσε η φάση και στον ψαρά και έπαιρνε πόζες κοιτάζοντας με την άκρη του ματιού του αν τον φωτογραφίζω.

Τότε φίλε μου η σκηνοθεσία έσκισε. Mου αρέσει πολύ.

Εδώ έχεις κάποια θεματάκια. Π.χ. το κεφάλι του ψαρά "ακουμπάει" τον κυματοθραύστη, και το καράβι ξεπερνάει την κορυφογραμμή. Το 2ο δεν το θεωρώ πολύ σημαντικό, αλλά το πρώτο ειδικά σε τέτοιες φωτογραφίες που οι μορφές είναι πιο σημαντικές από τις λεπτομέρειες, πρέπει να αποφεύγονται...