Magic light

Η δευτερη ειναι μαγικη!

Η πρωτη εχει ωραια επεξεργασια/φως κτλ.Αν ειχε ενα αμιγως φυσικο θεμα (τοπιο),με αυτη την ποιοτητα εικονας θα ηταν ακομα καλυτερα πιστευω.

Σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγεις προτεραιότητα διαφράγματος (Α), χαμηλό ISO(100), μεσαίο διάφραγμα (f/7.1), σταθερή λήψη (πχ τρίποδο) και ο παράγοντας "ξυράφι" είναι εξασφαλισμένος. :operator:

Κωστα προσπαθησα να αυξησω την οξυτητα με τον τροπο που ειπες.. Με τριποδο, σε iso 100 και Μ mode και διαφραγμα στο 4.0. και 1-2 στοπ υποφωτισμενα.. Το φως φυσικα δεν ηταν τελειο αφου μιλαμε για σουρουπομα οποτε η ταχυτητα ηταν στο 0,8 sec. Επισης τα noise reduction της μηχανης τα πηγα στο off.. Σιγουρα ηταν καλυτερα, αλλα δυστυχως φερνει αρκετο θορυβο, που μετα στο post χρειαζεται να τον καθαρισεις και ετσι παλι χανετε η οξυτητα.. Τι να κανω ρε γμτ? Να μην μειωνω τον θορυβο? Δεν μπορω να βρω λυση. Αν εχετε καμια προταση, παρακαλω δωστε..

Βαζω το αποτελεσμα μετα απο λιγο post για τα σκοτεινα και μειωση του θορυβου.

P6152326-3.jpg

Η φωτογραφία σου είναι καλή. Βελτιώνεται βέβαια και με επεξεργασία , αλλά γενικά είναι καλή.

Τι μηχανή έχεις? Δεν είναι DSLR ?

Last edited:
Οχι βρε, την olympus xz-2 εχω.. Ενταξει την εχω τελικιασει μαλλον, αλλα προσπαθω να παρω οτι πιο τελειο μπορει να δωσει..
Ρυθμισεις αλλες για sharpness δεν εχει περα απο το noise reduction που το πηγα στο off.

Το noise εσυ το πολεμας στο post ή το αφηνεις οπως εχει? Και αν το πολεμας, το κανεις με το lightroom ή photoshop?
Βασικα νομιζω πως πρεπει να βρω τροπο να μειωνω τον θορυβο χωρις να μου μειωνει την οξυτητα οσο γινετε.

Σιγα μην σου κρατουσα και κακια βρε κωστα μου.. Σε ευχαριστω πολυ για τα tips, γιατι ηδη εχουν αποδωσει παραπανω, απλα οπως ειπα ψαχνω λιγο ως προς την επεξεργασια για την μειωση του θορυβου τι θα ηταν καλυτερο να χρησιμοποιω. Κατα αλλα απο την μηχανη δεν μπορω να πειραξω κατι αλλο, οποτε το κοιταω καθαρα απο αποψη επεξεργασιας πλεον.

:ernaehrung004:

Κόμπακτ είναι, ούτε καν mirrorless. Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόλπο είναι να εκθέσεις μέχρι να μην κλιπάρει (exposure to the right) ώστε να μην χρειαστεί να σηκώσεις πολύ τα σκοτεινά και σου βγάλει θόρυβο. Αυτό το κάνεις παρατηρώντας προσεκτικά το ιστόγραμμα.

Σε ευχαριστω φιλε send.. Το ιστογραμμα δεν ξερω να το διαβαζω, οποτε προς το παρον δεν καταλαβα και πολλα.. googlarw απευθειας για να δω πως γινετε και αυτο..

:ernaehrung004:

υγ. επι τις ευκαιριας να σου πω πως μου αρεσαν πολυ και οι φωτογραφιες που ποσταρες!

Last edited:
Μόνο σε αυτή που εμφανίζεται το εκκλησάκι το Αγ. Νικολάου. Οι φωτογραφίες του λιμανιού όχι. Γενικά, το πολωτικό φίλτρο (CPL) δεν ταιριάζει πάντα και σε ότι έχει ήλιο ή νερό ή αντανάκλαση. Εαν το δοκιμάσεις θα δεις ότι είναι απαραίτητο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και μπορεί να βοηθήσει μόνο με την σωστή ρύθμιση & γωνία λήψης. Και φυσικά μιλάμε για ένα ποιοτικό φίλτρο και όχι του σωρού με 10-20 ευρώ ..

6b177af7_o.jpeg