Magic light

Μου αρέσουν όλες οι φωτογραφίες του Θανάση.
Το μόνο "σπαστικό" είναι ένας λεκιές στον αισθητήρα της Nikon που στα μικρά διαφράγματα κάνει την εμφάνισή του πάνω αριστερά στο κάδρο. Στην φωτογραφία του ουρανού της πόλης του Βόλου είναι περισσότερο ορατό. Διορθώνεται εύκολα βέβαια .. αλλά τραβάει το μάτι το άτιμο..

Μου αρέσουν όλες οι φωτογραφίες του Θανάση.
Το μόνο "σπαστικό" είναι ένας λεκιές στον αισθητήρα της Nikon που στα μικρά διαφράγματα κάνει την εμφάνισή του πάνω αριστερά στο κάδρο. Στην φωτογραφία του ουρανού της πόλης του Βόλου είναι περισσότερο ορατό. Διορθώνεται εύκολα βέβαια .. αλλά τραβάει το μάτι το άτιμο..

Αυτά παθαίνει οποίος αλλάζει όλη την ώρα φακούς πάνω στη μοτοσικλέτα στους αγώνες ποδηλασίας! Πού να δεις τι εμφανίζεται σε κανένα πραγματικά κλειστό διάφραγμα! Η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι να τον καθαρισω!

ofeFqL

To bbcode Κωστή.
Εξαιρετική απλά αν και παίρνει επεξεργασία σε χρωμα και contrast

Απάντηση: Re: Magic light

Με το tapatalk δουλειά δεν γίνεται .

Πανσέληνος 0714 (2) by by kostis, on Flickr

To bbcode Κωστή.
Εξαιρετική απλά αν και παίρνει επεξεργασία σε χρωμα και contrast

Προσπάθησα με το lightroom αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω τίποτε παραπάνω φίλε μου , δυστυχώς για ακόμη μία φορά με πρόδωσαν οι ελάχιστες γνώσεις μου στην επεξεργασία .

Επίσης εδώ στην δεύτερη φωτογραφία , το ίδιο φεγγάρι την μεθεπομένη τα ξημερώματα !!!

Last edited:
Πολύ ωραία.
Να ρωτήσω και κάτι τεχνικό για να μαθαίνουμε και εμείς οι νέοι.
Βλέπω f8.0 αν το έκλεινε παραπάνω ο Alex π.χ. από 11 και πάνω θα έβγαινε πιο καθαρός και ακτινωτός ο ήλιος?

To f8 το διάλεξα γιατί είναι το sweet spot του 35αρη σε οξύτητα και απόδοση. Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να κάνω ποτέ "ακτινωτό" τον ήλιο γιατί τον προτιμώ "στρόγγυλο" και με flare και λάμψη. Πιθανολογώ οτι με τον ήλιο είναι δύσκολο να κάνεις αστεράκια γιατί λόγο φωτεινότητας καίγονται πολύ εύκολα. Αν και γενικά για αστεράκια πρέπει να κλείσεις ακόμα πιο πολύ, προς το f16/f22.
Σε αυτήν την περίπτωση, φωτομέτρησα πρώτα στο τέρμα αριστερά κομμάτι ώστε να μην καεί τπτ απο τον ήλιο αλλά να κρατήσει λίγη πληροφορία στα υπόλοιπα και έβγαλα με την ίδια έκθεση και τις υπόλοιπες. Ήταν λίγο σκοτεινά τα υπόλοιπα αλλά εκεί έρχονται τα καλά του FF και της Σονυ, ήρθαν πολύ εύκολα κατα την μετατροπή του RAW.