Magic light

Ναι πολύ καλή του Απόλλωνα!!Παντως, δεν ξέρω αν αυτό που θα πω είναι σωστό, αλλά εχω διαπιστώσει οτι για να εστιάσω στο φεγγάρι (με τον εξοπλισμό που διαθέτω) πρέπει να μην έχει σκοτεινιάσει τελείως αλλά να έχει ακόμη λίγο φως, αλλιώς δεν εστιάζει με τίποτα παρόλο που με γυμνό μάτι ισχύει το αντίθετο..
Αν κάνω λάθος διορθώστε με :)

Μια χαρα είπε τη γνώμη του ο παρτιζαν. Απλά ο ανον υπέβαλλε λίγο στις αντιδράσεις του όπως και στη φωτό, η οποία είναι ωραία παρεμπιπτόντως.

Δηλαδή αν εσένα σου έλεγαν ότι χρησιμοποιείς συστηματικά ψεύτικο φωτισμό και ότι ο σκοπός σου είναι μόνο να εντυπωσιάσεις τους άλλους, εσύ θα το θεωρούσες αυτό καλοπροαίρετη κριτική; Ωραία πράγματα...

Anon τελείωσέ το (απλά μη δίνοντας σημασία σε ότι και αν γραφτεί πλέον για το συγκεκριμένο θέμα) σε παρακαλώ , βλέπεις πως οι περισσότεροι δεχόμαστε τις φωτογραφίες σου σαν όμορφες στιγμές και όχι μόνο .
Συνέχισε να μας τις προσφέρεις απλόχερα και δώσε τόπο -bye-

Ευχαριστώ φίλε μου Atari, μάλλον οι μπυρίτσες φταίνε....

teobot : το φεγγάρι μπορείς να το εστιάσεις κάθε στιγμή αλήθεια τι εξοπλισμό έχεις.

Ναι πολύ καλή του Απόλλωνα!!Παντως, δεν ξέρω αν αυτό που θα πω είναι σωστό, αλλά εχω διαπιστώσει οτι για να εστιάσω στο φεγγάρι (με τον εξοπλισμό που διαθέτω) πρέπει να μην έχει σκοτεινιάσει τελείως αλλά να έχει ακόμη λίγο φως, αλλιώς δεν εστιάζει με τίποτα παρόλο που με γυμνό μάτι ισχύει το αντίθετο..
Αν κάνω λάθος διορθώστε με :)

Εγω παλι ειμαι και με τους δυο
και με τον Anon που τον ευχαριστω για τις ομορφες φωτογραφιες που βαζει και ανακαλυπτω διαφορετικες ματιες και θεματα
αλλα και με τον partizan που με τις παρατηρησεις του με κανει να κοιτω τις φωτογραφιες ποιο προσεκτικα .

Τωρα αν στο thread (αλλα και στα αλλα πορτραιτα , νυχτα , δρομοι , γαμοι , καλοκαιρια , βαρκες) για αποφυγη flame δεν επιτρεπονται οι κριτικες ας το γραψει καποιος να το ξερουμε

Bρε παιδιά, αν οι φωτογραφίες δεν εντυπωσιάζουν, τότε τι;
Αν είναι naive τότε είναι πολιτικαλυ κορρέκτ;

Τέλος πάντων μη χαλάμε τις καρδιές μας, τις γνώμες μας διατυπώνουμε, την κριτική μας και όσο αυτή είναι γόνιμη τόσο το καλύτερο..

Επειδή ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται , πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από τον προφορικό ... Σωστά ;

Σωστο αλλα δεν εχουν ολοι την ιδια εμπειρια για να τοποθετηθουν χωρις να προσβαλουν τον αλλον.

Αnon μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες σου, το θεμα ειναι να σου αρεσουν εσενα.

Και αν εχεις ορεξη μιας και ηδη το μοιραστηκες μαζι μας βαλε σε αντιπαραθεση ενα καδρο με και χωρις light rays .

Ενα κολπακι που μπορειτε να κανετε στο χωρο της φωτογραφησης σας ειναι να εχετε ενα λιβανιστηρι και αν το αναψετε για να εχετε το εφε του καπνου που θα ζωγραφισει πανω του το εισερχομενο φως.

Θα ειναι πολυ πιο φυσικο και ασυμμετρο.

Φυσικά δεν με ενοχλεί η κριτική ότι πχ "δεν έχεις καλό νετάρισμα" ή "θα μπορούσες να αποφύγεις τον θόρυβο" κλπ., πραγματικά αυτό είναι κάτι χρήσιμο. Αλλά το να με κατηγορεί κάποιος ότι σκοπίμως πάω (τελικά) να εξαπατήσω τον κόσμο με ψεύτικα στοιχεία και με εντυπωσιασμούς, και ότι το κάνω συστηματικά, τότε αυτό δεν λέγεται κριτική αλλά κάπως αλλιώς και όλοι ξέρουμε πως λέγεται... Εδώ κάνουμε πράξη μία ενασχόληση που μας ευχαριστεί αλλά το να γράφονται σχόλια με τέτοιο ύφος, δίνει και το στίγμα του που θέλουν να κινούνται κάποιοι εδώ μέσα. Πάντως όλοι κάπου είναι χρήσιμοι...

αργησα λιγο αλλα ηθελα να σχολιασω αυτο:)
το αν εχει η φωτογραφια πολυ θορυβο η οχι δεν πιστευω οτι ειναι κριτικη στη φωτογραφια (δεν το λεω επειδη εχω ολυμπους:))) κριτικη για μενα ειναι να σχολιασει καπιος το καλητεχνικο μερος της φωτογραφιας, και ο παρτιζαν αυτο σχολιασε, σαν συνθεση δεν εχει και πολυ να πει η φωτογραφια σε καπιον που δεν ηταν εκει οταν τραβηχτικε, και το μονο εντυπωσιακο στειχειο που εχει ειναι οι ακτινες του ηλιου που προσθεθικαν στο photoshop.
Και απο την στιγμη που ανεβηκε η φωτογραφια , πιστευω ο καθενας πρεπει να ειναι ετοιμος για θετικη και αρνιτικη κριτικη, ασε που η αρνιτικη κριτικη ειναι και πιο χρησιμη.

Παραλία Σαμικού, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

After sunset by betonven, on Flickr

Πολύ καλή! μου αρέσει. Το μόνο που κατά τη γνώμη μου ίσως θέλει να διορθωθεί, είναι να αφαιρέσεις εκείνο το γυμνό κλαδί που προεξέχει στα αριστερά του δέντρου. Σαν να μου χαλάει την ήρεμη οπτική του θέματος.

αργησα λιγο αλλα ηθελα να σχολιασω αυτο:)
το αν εχει η φωτογραφια πολυ θορυβο η οχι δεν πιστευω οτι ειναι κριτικη στη φωτογραφια (δεν το λεω επειδη εχω ολυμπους:))) κριτικη για μενα ειναι να σχολιασει καπιος το καλητεχνικο μερος της φωτογραφιας, και ο παρτιζαν αυτο σχολιασε, σαν συνθεση δεν εχει και πολυ να πει η φωτογραφια σε καπιον που δεν ηταν εκει οταν τραβηχτικε, και το μονο εντυπωσιακο στειχειο που εχει ειναι οι ακτινες του ηλιου που προσθεθικαν στο photoshop.
Και απο την στιγμη που ανεβηκε η φωτογραφια , πιστευω ο καθενας πρεπει να ειναι ετοιμος για θετικη και αρνιτικη κριτικη, ασε που η αρνιτικη κριτικη ειναι και πιο χρησιμη.
Ήδη απάντησα στο #2582. Αυτό που διαβάσαμε δεν ήταν κριτική και όσοι έχουν στοιχειώδη λογική κατάλαβαν τι ήταν. I rest my case...

Last edited:
Ευχαριστώ φίλε μου Atari, μάλλον οι μπυρίτσες φταίνε....

teobot : το φεγγάρι μπορείς να το εστιάσεις κάθε στιγμή αλήθεια τι εξοπλισμό έχεις.

Εχω μια Nex 3n κ για κοντινο του φεγγαριου χρησιμοποιω των 55-200. Στο παρελθον εχω επιτυχημενες εστιασεις στο φεγγαρι λιγο πριν σκοτεινιασει τελειως δηλ κατα τις 20:30 για καλοκαιρι. Αν θυμαμαι καλα ειχα χρησιμοποιηση αυτοματη εστιαση αλλα δεν ειμαι κ σιγουρος. Την ιδια μερα βλεποντας οτι το φεγγαρι εγινε πιο φωτεινο αργοτερα οταν και σκοτεινιασε τελειως κ με γυμνο ματι μου ηταν πιο ευδιακριτο, ξαναπροσπαθοισα να κανω ληψη, αλλα διχως αποτελεσμα. Ουτε καν με χειροκινητη εστιαση. Το ιδιο και χτες, οπου κατα την ωρα που ειχε σκοτεινιασει το μονο που φαινοταν ηταν μια φωτεινη μπαλα. Το προσπαθησα σε διαφορετικα διαφραγματα και εστιακη αποσταση αλλα ματαια.
Δεν μπορω να καταλαβω τι εκανα σωστα τις προηγουμενες φορες κ λαθος τις επομενες...

Ανέβασε ψηλά τα f χαμηλά iso και θα δεις φεγγάρι

Εχω μια Nex 3n κ για κοντινο του φεγγαριου χρησιμοποιω των 55-200. Στο παρελθον εχω επιτυχημενες εστιασεις στο φεγγαρι λιγο πριν σκοτεινιασει τελειως δηλ κατα τις 20:30 για καλοκαιρι. Αν θυμαμαι καλα ειχα χρησιμοποιηση αυτοματη εστιαση αλλα δεν ειμαι κ σιγουρος. Την ιδια μερα βλεποντας οτι το φεγγαρι εγινε πιο φωτεινο αργοτερα οταν και σκοτεινιασε τελειως κ με γυμνο ματι μου ηταν πιο ευδιακριτο, ξαναπροσπαθοισα να κανω ληψη, αλλα διχως αποτελεσμα. Ουτε καν με χειροκινητη εστιαση. Το ιδιο και χτες, οπου κατα την ωρα που ειχε σκοτεινιασει το μονο που φαινοταν ηταν μια φωτεινη μπαλα. Το προσπαθησα σε διαφορετικα διαφραγματα και εστιακη αποσταση αλλα ματαια.
Δεν μπορω να καταλαβω τι εκανα σωστα τις προηγουμενες φορες κ λαθος τις επομενες...