Magic light

Σωκράτη πολύ όμορφη η τελευταία αν και θα προτιμούσα να είχες αποφύγει την πρώτη δεξιά στήλη.

Η δεξαμενη στην Κων/πολη ειναι; Εχω κατι δικες μου αθλιες εκει μεσα, θα αποθηκευσω τις δικες σου! :P

Στείλε μου pm αν θέλεις να σου πω γιατί το έγραψα αυτό ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και φυσικά , πιστεύω πως κάθε φωτογραφία, όσο προσεγμένη κι αν είναι κατά τη λήψη, κάτι έχει να κερδίσει από το ΡΡ. .. Κι αυτό είναι κανόνας. Κι όπως όλοι οι κανόνες, έχει τις εξαιρέσεις του. ..

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Φυσικά όλες κάτι έχουν να κερδίσουν (συχνά όμως και να χάσουν!) από το PP, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε κατά 95% αυτό που θέλουμε τη στιγμή της λήψης, με την επεξεργασία να προσφέρει μόνο punch ή σημειακές βελτιώσεις. Ειδικά εάν χρησιμοποιούμε τρίποδο και φίλτρα για να φέρουμε τονικά τη λήψη μας εκεί που θέλουμε.

Όταν λέω PP δεν εννοώ να της αλλάξουμε τα φώτα !! Ακόμα κι ένα πείραγμα στη φωτεινότητα/κοντράστ είναι PP...

Απλη παρατηρηση. Εστω και λιγο φως θεωρειται επεξεργασια. Προσφατα ειδα κατι φωτογραφιες ενος φιλου και τον ρωτησα αν ειναι επεξεργασμενες. Οχι οχι μου λεει δεν τις επεξεργαζομαι ποτε. Καλα του λεω εχουν τετοιο χρωμα; Μου λεει τα χρωματα εννοειται τα τονισα. Προφανως με επεξεργασια εννοουσε οτι δε προσθεσε κανα 2 δεντρα ακομη...

Λέγοντας επεξεργασία οι περισσότεροι , εννοούν το μοντάζ , αφαίρεση / πρόσθεση , προσώπων / πραγμάτων .

Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα και κάθε τόσο επανέρχεται στην "επικαιρότητα". Δεν ανοίγει καλύτερα ένα νέο τοπικ η διαχείριση?