Magic light

Εμενα δεν μου αρεσουν τα χρωματα.
Στο μονιτορ μου τουλαχιστον, μιας και τα βλεπω ολα σε αποχρωσεις του μωβ / βιολετι. Αφυσικα με μια λεξη

Δεκτον και thanx για το σχολιο Ντινο.

Το χρωμα εχει προελθει απο πειραγμα του whitebalance κατα την διαρκεια της ληψης.
Στο post απο το λρ, τονιστηκε ολη η φωτο για να δειξει παραπανω, αλλα την παλετα των χρωματων δεν την αγγιξα καν.. Δεν προσθεσα το μοβ δλδ, μοβ ηταν αλλα το τονισα και αλλο με τις γυρω γυρω παραμετροποιησεις. Προσπαθησα να μην το παρακανω (επαιρνε πολυ ακομα :p), αλλα ενταξει, ειναι λεπτη η γραμμη του φυσικου απο το αφυσικο.. Ποσο μαλλον οταν ο ουρανος τραβηχτηκε επιτιδες σε μοβ αποχρωσεις.

Η φωτογραφια ειναι ωραια, αλλα στην ουσια και το πειραγμα του white balance post θεωρειται. Δεν εχει διαφορα το οτι εγινε κατα τη διαρκεια της ληψης, αφου με RAW αρχειο θα μπορουσε να γινει και μετα. Το "λαθος" white balance, απλα δινει ενα παραπανω ενδιαφερον στη φωτογραφια.

Φιλικα Γιαννης

Συμφωνουμε Γιαννη.

Παντως για να μην παρεξηγηθω, δεν ειχα σκοπο να την βγαλω "φυσικη" την φωτο εξ'αρχης..
Αν πειραξω το wb και το παω εκει που θα πρεπε κανονικα, παιρνεις το πορτοκαλοκοκκινο του ηλιοβασιλεματος. Με τον τρουλο απεναντι, παιρνει μια πιο ανατολιτικη γευση η φωτο και οχι αυτο το "ρομαντικ" στοιχειο που σου βγαζει η φλωρεντια (ειδικα σε εκεινο το σημειο με το ποταμι και τις γεφυρες). Αυτο που μου βγαζε το μερος προσπαθησα να φωτογραφισω... Σωστο ή λαθος, δεν ξερω.. Μαλλον θεμα γουστου ειναι ολα.

Δεκτη η επισημανση του Ντινου παντως. Για κριτικη ανεβαζουμε τις φωτογραφιες..
Βαζω μια ακομα εκδοχη της σε καπως πιο φυσικους τονους... Φυσικη παλι δεν ειναι βεβαια, αλλα νομιζω πως δεν βγαζει ματι πια..
Δεν ξερω ποια απο τις 2 ειναι καλυτερη. Συνηθες προβλημα οταν αρχιζεις τα αλλεπαλληλα post.. :violent-smiley-030:

PB070257-2.jpg

Last edited:
Προσωπικως, μου αρεσει πολυ περισσοτερη αυτη η εκδοχη

Σε καθε περιπτωση ο καλλιτεχνης εχει παντα δικαιο :ernaehrung004:

ε ναι, η δευτερη εκδοχη ειναι super (προσωπικη εκτιμηση)
εγω θα ανοιγα και ενα τικ , λιγο τα σκουρα .... λεω εγω...

Ναι, μονο το whiteballance πειραξα απο την προηγουμενη εκδοχη, οποτε θελει καποιες βελτιωσεις ακομα.

Φίλε, οι τελευταίες σου φωτογραφίες φωνάζουν η μια στην άλλη "Εγώ είμαι η καλύτερη".
Ξανά Μπράβο!