Magic light

Alex πολυ καλυ επισης η δικη σου αλλα και των αλλων παιδιων.Αναρωτιεμαι αν( απο την απαντηση του chrisssb προς mstr δηλαδη το να μην προσθετουμε στοιχεια σε μια φωτογραφια γιατι θα μετατραπει σε εικονα)αφαιρεσουμε στοιχεια οπως στην περιβοητη φωτογραφια του Α. GURSKY rein http://en.wikipedia.org/wiki/Rhein_II#mediaviewer/File:Rhein_II.jpg θα παψει να ειναι φωτογραφια η προκυπτει διαφορα μεταξυ προσθεσης αφαιρεσης?Στη συγκεκριμενη αφαιρεσε κτιρια,δεντρα κ.τ.λ.για να αναδημιουργηση τον Ρηνο στην αρχεγονη του μορφη.

Last edited:
άποψή μου είναι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του "προσθέτω" και του αφαιρώ.
Προσθέτω κάτι που δεν υπάρχει, βάζω κάτι ψεύτικο δηλαδή.
Αφαιρώ κάτι που -κατά κανόνα- δεν υπήρχε πάντα π.χ. ένα στύλο της ΔΕΗ που χαλάει τη θέα.
Και σε αυτό πάντως υπάρχει όριο.

Συχνά αφαιρώ κάτι. Συνήθως κανένα καλώδιο, κανένα κλαδί που πετάγεται μέσα στο κάδρο, τέτοια πράγματα. Επίσης σε πανοράματα χρησιμοποιώ το clone brush καμιά φορά, για να συνεχίσω ομοιόμορφα τμήματα (ουρανό ή συνεχόμενες υφές) στα διάφανα μέρη της σύνθεσης που προκύπτει από τη συρραφή (ώστε να μην αναγκαστώ να κροπάρω πολύ το υπόλοιπο). Αλλά να προσθέσω κάτι εκτός της λήψης, δεν θυμάμαι να το έχω κάνει ποτέ. Ή να ενθέσω ουρανό κλπ

Καλημερα κ χρονια πολλα σε ολους!! Καλη χρονια να εχουμε!!
Σε αυτη την φωτο μου βγηκε η πιστη για να βγαλω τις κεραιες που ξεχασα να την ισιωσω...δεν ξερω αν τα καταφερα χωρις να φαίνονται τα ιχνη. Για πειτε καμια γνωμη γιατι εγω που ξερω που ηταν τα βλεπω :(

Mount Olympus sunset by Theodore Bot, on Flickr

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Να πω λοιπόν!
Είναι μια εξαιρετική φωτογραφία!
Το εννοώ 100%.
Αν δεν μίλαγε για κεραίες δεν θα μου πήγαινε καν στο νου ότι έγινε κάποια επέμβαση.
Ούτε φαίνεται -τουλάχιστον στα μεγέθη που βλέπω- να έχει γίνει.
Αν θέλεις να υποθέσω, να πω κάπου το τμήμα που τελειώνει η προβλήτα?
Εκεί κάτι γίνεται. Μπορεί όμως να είναι και από τη συρραφή των φωτό για το panorama.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Να πω λοιπόν!
Είναι μια εξαιρετική φωτογραφία!
Το εννοώ 100%.
Αν δεν μίλαγε για κεραίες δεν θα μου πήγαινε καν στο νου ότι έγινε κάποια επέμβαση.
Ούτε φαίνεται -τουλάχιστον στα μεγέθη που βλέπω- να έχει γίνει.
Αν θέλεις να υποθέσω, να πω κάπου το τμήμα που τελειώνει η προβλήτα?
Εκεί κάτι γίνεται. Μπορεί όμως να είναι και από τη συρραφή των φωτό για το panorama.

Σε ευχαριστω πολυ Chris!! Σιγουρα στο μεγεθος που φαινεται στο flickr ειναι πολυ πιο δυσκολο αλλα κ παλι με χαροποιει το οτι δεν φαινεται!
Εδω ειναι η αρχικη:View attachment 110718

Ελπιζω, παραθετοντας την αρχικη, να μην χαλασα την αισθηση της φωτο :)

Last edited:
The sunny side of winter by AlexTheodin, on Flickr

Κρύο κάνει, αλλα έχει βγάλει ήλιο. Όχι οτι σε ζεσταίνει ιδιαίτερα, αλλά χαίρεσαι να βγαίνεις έξω και να κάνεις την βόλτα σου... Στην παραλία του Dusseldorf και στο βάθος φαίνεται ο πύργος της τηλεόρασης (fernsehturm)

Απάντηση: Re: Magic light

άποψή μου είναι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του "προσθέτω" και του αφαιρώ.
Προσθέτω κάτι που δεν υπάρχει, βάζω κάτι ψεύτικο δηλαδή.
Αφαιρώ κάτι που -κατά κανόνα- δεν υπήρχε πάντα π.χ. ένα στύλο της ΔΕΗ που χαλάει τη θέα.
Και σε αυτό πάντως υπάρχει όριο.

crisssb ετσι και αλλιως η φωτογραφια ειναι μια πραγματικοτητα η οποια δεν ειναι αληθινηhttp://www.renemagritte.org/the-treachery-of-images.jsp#prettyPhoto[image1]/0/ Επισης αν δουμε προσεκτικα το βιντεο παλι του ANDREAS GURSKY το πως παραγει σκηνοθετωντας μια εικονα απο αντικειμενα που δεν υφιστανται στην πραγματικοτητα (αλλα τα προσθετει φτιαχνοντας μια καινουργια εικονα αληθινης τεχνης κατα τους κριτικους τεχνης)μαλλον πιστευω οτι μπορεις να προσθετεις και να αφαιρεις κατα το δοκουν.Καιρος ειναι εαν και εφοσον δεν υπαρχει ενα νημα για το εαν ειναι η φωτογραφια τεχνη η οχι γιατι καλλιτεχνικη δημιουργια ειναι καλο θα ηταν να ανοιξειΠαντα καλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εδω το βιντεο απο το παραπανω το πως παραγεται ενα (εργο τεχνης)( καλλιτεχνικη δημιουργια) οπως θελετε να το ονομασετε απο τον ANDREAS GURSKY https://www.youtube.com/watch?v=wkcqjN4XcT4

Last edited:
ευχαριστω παιδια!
βοηθησε αρκετα και ο καιρος, ειχε τρομερο κρυο και δεν υπηρχε σταγονα υγρασιας...

Φοβερές , συγχαρητήρια !!! Μου άρεσε το flare στην δεύτερη , σαν να την διαπέρασε ένα βέλος φωτός αφήνοντας πίσω το χρώμα του .