Magic light

Πανέμορφες και οι δυο.Καλή συνέχεια και πρωτιστως να απολαμβάνουμε το δημιουργικό χόμπι μας.

Ευχαριστώ,φίλε.
Να σχολιάσω κάτι σχετικά με το να απολαμβάνουμε το χόμπι μας.:offtopic:
Τον τελευταίο καιρό έχω αρκετή πίεση λόγω διαφόρων ζητημάτων. Είναι απίστευτο όμως πόσο αλλάζει η διάθεση μου μόλις πάρω τη μηχανή και κάνω το πρώτο κλικ.
Για αυτό βγέστε έξω παιδιά και τραβήξτε φωτογραφίες! Κάνει καλό στην υγεία!!!:smash:

Τι να κανουμε βρε Λιακο, αυτην εχουμε, αυτην τονιζουμε.... μην μας βαζεις φυτιλια... ενα slider δεν πειραζουμε μεχρι τωρα, το HUE, αν αρχισουμε να πειραζουμε κι αυτο... :rifle:

_DSC0695 by 1L1as, on Flickr

Τι να κανουμε βρε Λιακο, αυτην εχουμε, αυτην τονιζουμε.... μην μας βαζεις φυτιλια... ενα slider δεν πειραζουμε μεχρι τωρα, το HUE, αν αρχισουμε να πειραζουμε κι αυτο... :rifle:

https://farm8.staticflickr.com/7307/16411495551_b288dbf2bc_b.jpg_DSC0695 by 1L1as, on Flickr

Εννοώ βαρέθηκα να βλέπω το ευκολο κόλπο να χρησιμοποιούμε WB daylight ++ που βγάζει αυτή την πορτοκαλίλα και μάλιστα την επεκτείνει σε όλο το κάδρο .. βάφεται όλος ο ουρανός έτσι και αντανακλάσεις κλπ. καμια σχέση με πραγματικό ηλιοβασίλεμα. Χανονται οι διαβαθμίσεις προς τυρκουάζ-μπλε, χάνεται η μαβίλα στα σκοτεινά σημεία κλπ. ..

Το να τονίσεις ένα χρώμα ή όλα τα χρώματα είναι άλλο ..

Εννοώ βαρέθηκα να βλέπω το ευκολο κόλπο να χρησιμοποιούμε WB daylight ++ που βγάζει αυτή την πορτοκαλίλα και μάλιστα την επεκτείνει σε όλο το κάδρο .. βάφεται όλος ο ουρανός έτσι και αντανακλάσεις κλπ. καμια σχέση με πραγματικό ηλιοβασίλεμα. Χανονται οι διαβαθμίσεις προς τυρκουάζ-μπλε, χάνεται η μαβίλα στα σκοτεινά σημεία κλπ. ..

Το να τονίσεις ένα χρώμα ή όλα τα χρώματα είναι άλλο ..

Μόνο που δεν είναι πάντα έτσι Ηλία.
Η υγρασία κάνει θαύματα βλέπεις.
παράδειγμα αν δεις το exit γράφει white balance: auto.
Καμιά φορά -πάντα στα ηλιοβασιλέματα δηλαδή- το να εκθέσεις προς τα αριστερά, αρκεί.
Τα έχω πάντα ανοικτά τα exit, αν και από ότι φαίνεται κακώς. Δεν προσφέρουν και τίποτε.

Safe harbour
by ChrisBrn, on Flickr

Δεν λέω, υπάρχουν εξαιρέσεις που σχετιζονται με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, ειδικά η σκόνη της Αφρικής .. αλλά πάλι ..

Το in camera WB στο auto δεν είναι αξιόπιστο (ασε που υπάρχουν σεταρίσματα για να κρατάνε αυτη την πορτοκαλίλα κοντρα στις μετρήσεις ..). Σε Dslr π.χ. είναι συνηθισμένο να βγάζουν πολύ λάθος στους θερμούς φωτισμούς.

Υποθέτω στην επεξεργασία χρησιμοποίησες "as shot" WB ;) .. δεν ξέρω το DPP τι κάνει, αλλά τι θα γινόταν αν έβαζες autoWB στο LR/ACR ?.

Στη συγκεκριμένη δεν είναι τόσο off καθως προκειται για σχετικά στενό κάδρο, στα ευρυγώνια είναι που χαλάει η αισθηση στις μακρυνές απο το φως περιοχές που βάφονται εξώκοσμα .. αλλά και στη συγκεκριμένη αν δεις την πάνω δεξιά γωνία .. allien ;)

Τα exif τα διαβάζει πολύς κόσμος μην τα αφαιρέσεις .. ειδικά αφου εκτός απο το αισθητικό μέρος λαμβάνεις υπόψιν και γνώμες για το τεχνικό.