Magic light

Re: Απάντηση: Re: Magic light

Ιωσηφ υπέροχες, πραγματικά αναδεικνύεις το νησί μας!

Σε ευχαριστώ πολύ, φίλε!
Οι συμβουλές σου αποδείχτηκαν υπερπολύτιμες!
Πανέμορφη, Πάνο!

Κάθε φορά που αντικρίζω αυτές τις εικόνες μου έρχονται τα λόγια από το «Ευλογημένο Καταφύγιο» του Φώτη Κόντογλου.
"Αυτό είναι το «Φώς ιλαρόν». Από μικρό παιδί το 'βλεπα το βράδυ που βασίλευε ο ήλιος, εξωτικό, χρυσοκκόκινο, να χρυσώνει τα σπίτια, τα μικρά τα βουνά, τα βράχια, τα πανιά των καραβιών, σαν να ήτανε χρυσοκαπνισμένα. Το θέαμα ήτανε πανηγυρικό, κ' έπεφτα σε έκσταση, σαν να ερχότανε εκείνο το φώς απο έναν άλλον κόσμο, από τη βασιλεία των ουρανών, κατά κει που βασιλεύει ο ήλιος.
Πόσο ποιητικά εκφράζει ο λαός μας τη μεγαλοπρέπεια που έχει εκείνη η ιερή ώρα, λέγοντας πως ο ήλιος «βασιλεύει». Αληθινά, ποιός βασιλιάς ντύθηκε ποτέ με τέτοια πορφύρα; Θα' λεγε κανένας πως δεν είναι ο ήλιος αυτός ο βασιλέας, αλλά ο Χριστός, ο βασιλεύς των βασιλευόντων."
Ηλιο-βασίλεμα by Panos Tiniakos, on Flickr

Ιωσήφ πολύ όμορφες φωτογραφίες.Πάνο πέρα από τό μαγευτικό φώς καί χρώμα στίς φωτογραφίες μού αρέσει ιδιαίτερα ή περιγραφή σου πού καθρεφτίζει μέρος τών συναισθημάτων τού πλούτου πού κουβαλάς μέσα σου.Άν καί ή καλή φωτογραφία δέν χρειάζεται τήν βοήθεια τού γραπτού λόγου πάντα αλλά ωρισμένες φορές είναι αναγκαίο συμπλήρωμα.Καλή συνέχεια.

Σε ευχαριστώ.
Ίσως τα λόγια να προσπαθούν να καλύψουν τη συναισθηματική μου ένδεια.
Από μικρός έβρισκα κάτι διαφορετικό σε αυτό το φως του βασιλέματος.
Αμέτρητες εικόνες με αυτό το πορφυρό απόκοσμο χρώμα.
Ευτυχώς βρέθηκε το βιβλίο του Κόντογλου στα χέρια μου και άρχισα να κατανοώ ότι αυτή η στιγμή ήταν ιερή, είχε μια μυσταγωγία.
Από τότε κάθε φορά που ρουφάω με τα μάτια μου αυτά τα ηλιοβασιλέματα νιώθω ότι βιώνω κάτι από μια άλλη ζωή.
Ξέρω για πολλούς αυτά είναι αστεία, περίεργα η ανούσια οπότε και θα προσπεράσουν εγώ όμως δεν μπορώ να τα αγνοήσω.

Πάνο οί φωτογράφοι γνωρίζουν ότι χωρίς φώς φωτογραφίες δέν μπορεί νά υπάρξουν...Βέβαια οί μεγαλύτεροι καλλιτέχνες σκηνοθέτες, φωτογράφοι,ζωγράφοι,κοκ,σέ όλες τίς εποχές καί μέ τήν αμέριστη βοήθεια τής επιστήμης,φιλοσοφίας καί τής μεταφυσικής αγωνίστηκαν σκληράνά κατανοήσουν τί είναι τό φώς καί πώς νά τό χρησιμοποιούν σέ διάφορες εφαρμογές πέρα από τήν απεικόνιση,λχ,κατασκευή όπλων από τά αρχαία κάτοπτρα μέχρι τά σύγχρονα λέιζερ κτλ.Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ό Φ.Φελίνι, Α.Ταρκόφσκι,Ι.Μπέρκμαν,Α.Κουροσάβα πού ήταν καί ζωγράφος,Σ.Κιούμπρικ ήταν πολύ καλός φωτογράφος,Βίμ Βέντερ επίσης εξαιρετικός φωτογράφος ασχολήθηκαν σέ βάθος μέ τήν μεταφυσική ασχέτως εάν πίστευαν στόν Θεό,θεούς, παλεύοντας μέ όλα τά μέσα γιά νά κατανοήσουν τήν αλήθεια πού μάλλον ποτέ δέν θά τήν μάθουμε όσο ζούμε αλλά ό καθένας τήν βιώνει διαφορετικά.Αναφορικά γιά τήν μυσταγωγία πού γράφεις τυγχάνει νά ξαναδιαβάζω τόν Άγιο Μάξιμο τόν Ομολογητή πού έγραψε μέ Αριστουργιματικό τρόπο γιαυτή.Θεωρώ ότι είναι αρκετοί φιλομαθείς σέ Όλο τόν κόσμο καί δέν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος πού ψάχνεται νά κοροϊδεύει τήν αναζήτηση τής "Αλήθειας"θεωρώντας την μάταιη.

Last edited: