Magic light

Ευχαριστώ για τα σχόλια!
Να προσθέσω ότι η πρώτη από τις τρεις πρέπει να χαρακτηριστεί μάλλον τυχαία μια και ανήκει στις πρώτες του σετ με το ηλιοβασίλεμα και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να φύγουν τα παιδάκια για να τραβήξω τις υπόλοιπες.
Επιστρέφοντας, όμως, και βλέποντας όλο το σετ στο pc, διαπίστωσα ότι αυτές με τα παιδάκια σε πρώτο πλάνο ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις σκέτες (που όυτως ή άλλως είναι πολύ πιο συνηθισμένες). Δυστυχώς δεν το σκέφτηκα αυτό την ώρα της φωτογράφισης, με αποτέλεσμα να μην κυνηγήσω κάποια πιο "δελεαστικη" τοποθέτηση των παιδιών στο κάδρο.

Σχετικά με τη δεύτερη, από τα Φαλάσαρνα, αυτή ανήκει στις τελευταίες του σετ, καθώς το φοβερό αυτό σημείο του βράχου το ανακάλυψα όταν πια ο ήλιος είχε πέσει αρκετά, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί τα πολύ πιο έντονα χρώματα που είχε ο ουρανός μόλις 5 λεπτά νωρίτερα.

η θολουρα πανω στα δεντρα ειναι απο δικο μου λαθος στην επεξεργασια.Το ειδα μετα αφου την ανεβασα.
DSC_2741-HDR3a.jpg

Ωραία, τώρα έχω μια απορία :P
Η κοπέλα στο κέντρο φαίνεται ότι είναι σε διαφορετική θέση στο frame άρα έκανες τουλάχιστον 2 λήψεις (φαντάζομαι ότι έκανες αρκετές παραπάνω για να έχεις τόσο καλό αποτέλεσμα) ... η ερώτηση είναι τα κύματα πώς τα κατάφερες να είναι στη θέση τους (να μη δημιουργείται ghosting δηλαδή);

:)

Επίσης αν σου είναι εύκολο, πες μας και τον φακό (γιατί ψαχνόμαστε για wide :)

Thanks in advance :)

ειναι με bracketing και σε burst mode.
αυτο σημαινει οτι πηρε απανωτα 3 frames και ισως να μην υπηρχε μεγαλη κινηση στα κυματα
Επισης μεγαλο ρολο παιζει και το align που κανει το προγραμμα.

ο φακος ειναι 10-20mm sigma 4 - 5.6
και η συγκεκριμενη στα 10μμ

ολες πια τις κανω με διαφορα 2 στοπ και παντα τις περναω απο SNS-HDR
αν ομως καταλαβω οτι καποια χρειαζεται το photomatix , την περναω πρωτα απο εκει.

Και μετα βεβαια ακουλουθει το φωτοσοπ

Κολακεύομαι (τρομάρα μου!)... Κι όμως ήταν πολύ απλή στη λήψη, έχει βινιέτα, η άμμος ίσως παραείναι υποφωτισμένη... Ευχαριστώ, όπως και να 'χει!

Ευχαριστω πολυ .

Ηλια εχεις δικιο για τον φωτισμο νομιζω ειναι καλλιτερα .