Magic light

SoTos Η ιστορία με το μπουγέλωμα έχει πλάκα,γιατί δεν έβγαλες και κανένα τουρίστα να τρέχει να προφυλαχτεί....εκεί έχει γέλιο.
Η φωτό #house είναι στην Πελλοπόνησο;

Sotos, Billy τα σεβη μου.

Το φυσικο φως στην πρωτη με το σπιτι ειναι το κατι αλλο. Για τον Βilly ..no comment :grinning-smiley-043

Το Σ/Κ ηνουν στην λιμνη Πλαστηρα. Σηκωθηκα πολυ πρωι για να πιασω το πρωτο φως (αλλα και το δευτερο) και μπορω να πω οτι ηταν αλλο πραγμα. Δυστυχως δεν αποτυπωνεται σε ολο του το μεγαλειο στις φωτο αλλα μια ιδεα την παιρνεις.

H oυσια ειναι οτι καταλαβα απο πρωτο χερι γιατι ολοι μιλανε για φωτο σε ανατολη και δυση. Αλλο φως..ή μαλλον ΤΟ ΦΩΣ!

Attachments

• lake plastira1.jpg
    lake plastira1.jpg
    75.8 KB · Views: 108
  • DSC_2767_2.jpg
    DSC_2767_2.jpg
    89.9 KB · Views: 102
  • DSC_2773.jpg
    DSC_2773.jpg
    127.7 KB · Views: 94
  • DSC_2777.jpg
    DSC_2777.jpg
    77.2 KB · Views: 86
  • DSC_2787_2.jpg
    DSC_2787_2.jpg
    70.5 KB · Views: 100
Re: Απάντηση: Magic light

SoTos Η ιστορία με το μπουγέλωμα έχει πλάκα,γιατί δεν έβγαλες και κανένα τουρίστα να τρέχει να προφυλαχτεί....εκεί έχει γέλιο.

Αυτό ακριβώς μου είπε και ένας φίλος! Όχι μόνο δεν τους ...προειδοποίησα όταν με κοιτούσαν με απορία (και ανηχυχία) που ήμουν ο μόνος που έτρεχε επάνω (τι να τους έλεγα "πάω για τον τρίποδα;") αλλά να τους έβγαζα και φωτογραφίες καθώς έτρεχαν όλοι ύστερα σαν βρεγμένοι γάτοι και περνούσαν δίπλα από το αυτοκίνητο, με το φλάς μάλιστα γιατί το φως ήταν χαμηλό!
Η ιδανική λήψη βέβαια θα ήταν λίγο πριν τη κορυφή του λόφου από το πλάϊ -Που όλοι έτρεχαν σε κλίση (θα χρησιμοποιούσαν και τα χέρια όταν έφτασε η καταιγίδα) με τις εκφράσεις αγωνίας -θα άξιζε πολλά λεφτά! :smile:

Η φωτό #house είναι στην Πελλοπόνησο;

Από Ιόνιο μεριά: Κεφαλονιά.

nilo thx!
Μου αρέσει περισσότερη η δεύτερη από τις δικές σου, ήθελε όμως νομίζω λίγο περισσότερη προσοχή στα φωτεινά. Επίσης βλέπω ότι δεν έχει color profile που σημαίνει ότι ενδέχεται να μη βλέπουμε τα ίδια (κατά το δυνατόν) χρώματα. Για ανέβασμα στο δίκτυο και απλή θέαση (web browser, wallpaper κλπ) από υπολογιστή (χωρίς κάποιο ειδικό λογισμικό) επιβάλλεται να της κάνεις μετατροπή από το profile της κάμερας ή του λογισμικού, σε sRGB 1.2 πριν τη σώσεις ως πχ jpg.

Last edited:
Ερωτηση.
1. πως βλεπεις το color profile σ αυτες που ειναι ανεβασμενες. Με δεξι κλικ κ properties φαινονται μονο τα βασικα (υψος, πλατος κλπ).

2. Συνηθως τις εξαγω απο το iphoto που τις κραταω στο σπιτι η απο το picasa (στο γραφειο). Στο export δεν μου δινουν επιλογες για color profile.

Ti δεν κανω σωστα?

ps) οντως τα φωτεινα της δευτερης τα ανοιξα γιατι στα upload εδω απο την συμπιεση μου σκοτεινιαζουν οποτε τα ανοξα απο πριν. Τελικα εδω δε πετυχε το τρικ.

προφανως καπου το εχω πιασει λαθος το ολο θεμα.

Last edited:
1. Ανοίγοντάς τες με το Photoshop. Σκέφτηκα μήπως είχες αφήσει το profile της κάμερας -αλλά αντί γι' αυτό μου είπε ότι δεν υπάρχει καν ενσωματωμένο profile!

2. Μπορώ να σου πω μόνο για το Photoshop που δουλεύω:
Από το μενού Image/Mode/Convert to Profile/ και επιλέγεις sRGB IEC61966-2.1
Μετά, αν είναι 16bit η εικόνα σου στο Image/Mode πάλι, το μετατρέπεις σε 8bit για να μπορέσεις να σώσες σε jpg, bmp κλπ.
Επίσης, είναι προτιμότερο να δουλεύεις σε πιο ευρύ φορμά από το sRGB 2.1 και σε περισσότερα από 8 bit όταν επεξεργάζεσαι την εικόνα για να έχεις τις λιγότερες απώλειες. Μετατρέπεις σε sRGB 2.1 μόνο στο τέλος.

Ok, thanks.

Photoshop στο mac δεν εχω κ δεν νομιζω να μπορω να βρω σπασμενο για mac.

την αλλη εβδομαδα θα μου ερθει λογικα το aperture 2.0 (στην κατηγορια του lightroom παιζει) οποτε θα το μελετησω το θεμα εκει.
Ελπιζω με συνδυασμο aperture και capture nx να ειμαι οκ. Aν οχι θα βαλω και το photoshop elements και τελος.

Magic light στη λίμνη
Lake36.jpg

ή μέσα σε ερείπια άλλης εποχής
ruin1.jpg

To "wow factor" είναι αρκετά υψηλό στις φωτογραφίες σου Βασίλη...:smile:
Μια μικρή ένσταση μόνο για το sharpness της πρώτης (κορυφογραμμή).

Και μια και πήραμε φόρα, δύο ακόμα δικές μου,
μια κατά την δύση και μια κατά την ανατολή:

Attachments

• msb.jpg
    msb.jpg
    132.2 KB · Views: 101
  • sunrise.jpg
    sunrise.jpg
    49.1 KB · Views: 96
Απάντηση: Re: Magic light

To "wow factor" είναι αρκετά υψηλό στις φωτογραφίες σου Βασίλη...:smile:
Μια μικρή ένσταση μόνο για το sharpness της πρώτης (κορυφογραμμή).

Και μια και πήραμε φόρα, δύο ακόμα δικές μου,
μια κατά την δύση και μια κατά την ανατολή:

THanks SoTos

Είναι το Digital Ice πού δίνει αυτήν την υφή στα slides.
Θέλει άλλη ρύθμιση για downscaled εικόνες..

NICE !!!

SOTOS μήπως έχεις την τρίτη στην αρχική της μορφή ??

Την έχω, αλλά δυστυχώς μόνο σε jpg (6Mp) -δεν την είχα πάρει σε raw... και μάλλον δεν είχα κάνει το ιδανικότερο ballance πράγμα που σημαίνει ότι δεν "ερχεται" εύκολα. Ήταν ήδη στα όρια της κάμερας (από τις φορές που ευχόμουν να είχε περισσότερο latitude ....ή να είχα καλύτερη κάμερα!), αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερη -τη συγκεκριμένη την "έφτιαξα" πρόχειρα.

Ίσως να δοκίμαζες σε α/μ και πείραγμα των επιμέρους χρωματικών καναλιών... πρέπει να φωτίσεις λίγο σύννεφα και θάλασσα.

Μόλις βρω χρόνο θα κάνω μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Πάντως είμαι λάτρης του έγχρωμου -το ασπρόμαυρο σπάνια με συγκινεί.

Τhx Ηλία και send!

Re: Απάντηση: Magic light

Magic light στη λίμνη
Lake36.jpg

ή μέσα σε ερείπια άλλης εποχής
ruin1.jpg

Να ρωτήσω κάτι ηλίθιο? Καταρχήν οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες αλλα αυτό το ξέρεις ήδη (και να μην το ήξερες το είπαν κι'αλλοι οπότε τώρα το έμαθες...:ADFAD2:)
Πέραν απο αυτό τις παρουσιάζεις και πολύ ωραία. Εννοώ το πλαίσιο που βάζεις σε κάθε μία με το λευκό και μάυρο περίγραμμα. Τις αναδικνύει πολύ. Και στο χρώμα και στο ύφος και γενικά. Και έρχεται η ερώτηση. Το έκανες για κάθε φωτογραφία ξεχωριστά (πχ. στο Photoshop) και πώς? Ή έχεις κάπιο προγραμμα που του βάζει αυτόματα σε όλες την κορνίζα που έχεις επιλέξει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Magic light

Να ρωτήσω κάτι ηλίθιο? Καταρχήν οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες αλλα αυτό το ξέρεις ήδη (και να μην το ήξερες το είπαν κι'αλλοι οπότε τώρα το έμαθες...:ADFAD2:)
Πέραν απο αυτό τις παρουσιάζεις και πολύ ωραία. Εννοώ το πλαίσιο που βάζεις σε κάθε μία με το λευκό και μάυρο περίγραμμα. Τις αναδικνύει πολύ. Και στο χρώμα και στο ύφος και γενικά. Και έρχεται η ερώτηση. Το έκανες για κάθε φωτογραφία ξεχωριστά (πχ. στο Photoshop) και πώς? Ή έχεις κάπιο προγραμμα που του βάζει αυτόματα σε όλες την κορνίζα που έχεις επιλέξει?

Alex σ'ευχαριστώ.
Το μαύρο πλαίσιο το βάζω σε κάθε εικόνα που προορίζω για παρουσίαση ή για μεγένθυση. Γίνεται πολύ απλά με το photoshop.
Στη διάθεσή σου άν θές να σου γράψω την "συνταγή"

Γίνεται πολύ εύκολα με το Canvas size από το φωτοσοπ, όπου δίνουμε ένα ελάχιστο πάχος 1-2 πίξελ για τη λευκή (προσωπικώς την προτιμώ γκρι) μπορντουρίτσα και κάπου 30-40 (αναλόγως βέβαια) για το μαύρο πλαίσιο (και ασύμετρα πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά, ακόμη καλύτερα). Τώρα ο Βασίλης κανει βλέπω την μπορντουρίτσα ντεγκραντέ, που είναι πιο εξεζητημένο. Άλλοι κάνουν το πλαίσιο λευκό και βάζουν "σκιά" στο κυρίως κάδρο, αναλόγως τα γούστα.

Για την ακρίβεια:
1)Open image>select all>copy
2)New>ok>canvas size εκεί επιλέγουμε relative και δίνουμε μία τιμή για όλα αναλόγως τη διάσταση της φωτογραφίας, στηv περίπτωση εδώ 2cm.
3)Edit>fill>black
4)Paste
5)Layer>layer style>outer glow>opacity= 40 >size =10
6)Flatten image

Το άτιμο το Photoshop έχει πολλά πράματα. Όσα και να μάθεις πάντα θα βρείς και άλλα...
Κάπου πρέπει να υπάρχει κάπιο πρόγραμμα που να τα βάζει αυτόματα σε μιά ομάδα φωτογραφιών ωστε να μην χρειάζεται να το κάνεις αυτό κάθε φορά (αν και δεν είναι μεγάλη διαδικασία αλλά άν πρέπει να το κάνεις 50 φορές σίγουρα πέρνει τον χρόνο της)

Δοκίμασα τα βήματά σου σε μία φωτογραφία και μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Έβαλα το size στο 15 όμως μου άρεσε πιό πολυ. Δεν έχει Magic Light με την στενή ένοια αλλα εμπίπτει αμυδρά στην κατηγορία....:HTEHEH56::HTEHEH56:

Attachments

• AnBW1web.jpg
    AnBW1web.jpg
    41.7 KB · Views: 120
Το άτιμο το Photoshop έχει πολλά πράματα. Όσα και να μάθεις πάντα θα βρείς και άλλα...
Κάπου πρέπει να υπάρχει κάπιο πρόγραμμα που να τα βάζει αυτόματα σε μιά ομάδα φωτογραφιών ωστε να μην χρειάζεται να το κάνεις αυτό κάθε φορά (αν και δεν είναι μεγάλη διαδικασία αλλά άν πρέπει να το κάνεις 50 φορές σίγουρα πέρνει τον χρόνο της)

Γι' αυτό υπάρχουν τα Actions (δίπλα στο History). Φτιάξε πρώτα ένα νέο set δηλαδή φάκελο για τα δικά σου Actions κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Create new set", επέλεξέ το και μετά κάνε κλικ στο εικονίδιο "Create new action", δώσε όνομα και πάτα Record. Ότι ενέργειες κάνεις θα καταγραφούν με τη σειρά και μπορούν να επαναληφθούν με ένα κλικ. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο batch mode για αυτόματη μαζική επεξεργασία εικόνων από ένα φάκελο σε ένα άλλο.