Magic light

Το απογευματινό φώς άμα θέλει είναι μαγικό

mirage1.jpg

snowferry.jpg

Απάντηση: Re: Magic light

Sotos, Billy τα σεβη μου.

Το φυσικο φως στην πρωτη με το σπιτι ειναι το κατι αλλο. Για τον Βilly ..no comment :grinning-smiley-043

Το Σ/Κ ηνουν στην λιμνη Πλαστηρα. Σηκωθηκα πολυ πρωι για να πιασω το πρωτο φως (αλλα και το δευτερο) και μπορω να πω οτι ηταν αλλο πραγμα. Δυστυχως δεν αποτυπωνεται σε ολο του το μεγαλειο στις φωτο αλλα μια ιδεα την παιρνεις.

H oυσια ειναι οτι καταλαβα απο πρωτο χερι γιατι ολοι μιλανε για φωτο σε ανατολη και δυση. Αλλο φως..ή μαλλον ΤΟ ΦΩΣ!

η 1η 2η 3η μου αρεσαν πολυ !!!!!!!!!!!1:music-smiley-005:

φιλε ΒΙΛΛ ...... :worshippy::worshippy::worshippy:
και οι 2 κορυφαιες !!!!!!!!

δεν μπορω να πω τιποτα ........:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Σε ευχαριστώ Βαγγέλη!!

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά βλεπεις έχουμε συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας της ΔΕΗ :twoguns:

Είναι μεγάλο το κοντράστ. Δύσκολο να φωτίσω τη γη. Ίσως με HDR που προσπαθώ να μάθω τώρα.

Attachments

• 0016.jpg
    0016.jpg
    149.6 KB · Views: 133
Δύο και από 'μένα...
...με λίγο παραπάνω light!

Attachments

• clouds.jpg
    clouds.jpg
    143.3 KB · Views: 122
  • ferry.jpg
    ferry.jpg
    145.4 KB · Views: 106
Re: Απάντηση: Magic light

πολύ καλές...Τα χρώματα μου αρέσει λιγάκι που θαμπώνουν...

Τhx jim, αντίθετα απ' ότι μπορεί να νομίζει κανείς, το ασημένιο look δεν είναι αποτέλεσμα "πειράγματος" της φωτογραφίας...

H παρακάτω δεν έχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασίας ούτε χρησιμοποιήθηκε οπτικό φίλτρο εκτός από λίγο crop (κόψιμο). Μου έκανε χαλάστρα όμως η καμινάδα που κάπνιζε ακριβώς από κάτω... (τσάμπα το πρωϊνό ξύπνημα!). Τραβήχτηκε λίγο πριν την ανατολή (με την D70 όπως και οι προηγούμενες -τα metadata λοίπουν, το ξέρω, αλλά βαρέθηκα να τις ξαναφτιάξω από τις original). Την παραθέτω απλά για να δείξω μια "αυθεντική" εκδοχή του "magic light"...

SoToS η πρώτη θυμίζει πίνακα με την τεχνική του Bob Ross ;)

Thx, αλλά δεν πιστεύω να υπαινίσεσαι ότι την ..."ζωγράφισα"! :smile:

Το μόνο που έχω κάνει είναι να αυξήσω λίγο την αντίθεση και να τονίσω λίγο το γαλάζιο του ουρανού -τίποτε άλλο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Magic light

Thx, αλλά δεν πιστεύω να υπαινίσεσαι ότι την ..."ζωγράφισα"! :smile:

Το μόνο που έχω κάνει είναι να αυξήσω λίγο την αντίθεση και να τονίσω λίγο το γαλάζιο του ουρανού -τίποτε άλλο!

Κάθε άλλο!:ernaehrung004:

Θα το βρίσκατε ενδιαφέρον να ανοίξουμε ένα thread με φώτος "απείραχτες"? Θα ήταν ένα καλό σχολείο για μας τους αρχάριους (τι τράβηξε κάποιος και τι θα μπορούσαμε να διορθώσουμε σε κάθε μια). Θα ήταν ενδιαφέρων να βλέπαμε τα στάδια του φτιαξίματος...

Θα το βρίσκατε ενδιαφέρον να ανοίξουμε ένα thread με φώτος "απείραχτες"? Θα ήταν ένα καλό σχολείο για μας τους αρχάριους (τι τράβηξε κάποιος και τι θα μπορούσαμε να διορθώσουμε σε κάθε μια). Θα ήταν ενδιαφέρων να βλέπαμε τα στάδια του φτιαξίματος...

Είναι σαν να μας προτείνεις να βγούμε εξω δημόσια ...τσίτσιδι! :flipout:
(αστειεύομαι)

[Με την ευκαιρία αυτή να πω την άποψή μου:]
Σαν "σχολείο" όπως λες, είναι ενδιαφέρον, αλλά σαν νοοτροπία πάσχει πολύ, αντίθετα με ότι πιστεύει ο πολύς ο κόσμος, γιατί απλούστατα η μηχανή σχεδόν ποτέ δεν βλέπει όπως βλέπει το μάτι. Έτσι, το πείραγμα είναι επιβεβλημένο.
Προσωπικά πιστεύω ότι λόγω των ατελειών της σύλληψης της εικόνας και της απεικόνισης ή εκτύπωσης, ακόμα και γι' αυτούς που προτιμούν τον ρεαλισμό, θα είναι πιο ρεαλιστικό να πειραχτεί η φωτογραφία μέχρι να αποδώσει την "άισθηση" που βίωσε ο φωτογράφος βλέποντας το θέμα, παρά να αφεθεί έτσι όπως ατελώς πάρθηκε. Μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε και 3D -δηλαδή ακόμα εντονότερη αίσθηση! Αν βλέποντας τη φωτογραφία δεν "δει" την αίσθηση ο θεατής, τότε η φωτογραφία έχει αποτύχει. Το να δεί τα original pixel είναι χωρίς νόημα (εκτός και αν υπάρχει κάποια θρησκευτική αίρεση που το επιβάλει στους πιστούς της!)

Σαν ιδέα πάντως είναι πολύ καλή! Θα μπορούσε επίσης, μια φωτογραφία που κάποιος ανεβάζει, οι υπόλοιποι να κάνουν ποστ διάφορες εκδοχές της περιγράφοντας τα βήματα...

Last edited:
Αυτό εννοούσα. Δεν θα τις πάμε σε καλλιστεία. Γιαυτό ανέφερα τα διάφορα στάδια. Μέσα από τις προτάσεις μας έρχονται και μας διαφορες ιδέες.

Θα το πήγαινα πιο πέρα αλλά δεν ξέρω για την ανταπόκριση (για παράδειγμα με ενδιαφέρει πολύ πως γνώρισε καθένας από μας την τέχνη της, και τι βίωσε και ερωτεύτηκε αυτό που λέμε φωτογραφία)...

Ισως το νήμα Φωτογραφία-Βίντεο θα έπρεπε να είναι απο μόνο του ξεχωριστή κατηγορία και να μήν υπάγεται στα Gadgets...