Magic light

Φωτογραφίες με διαφορά δευτερολέπτων, μέχρι να διορθώσω ελάχιστα την εστίαση της πρώτης ένα σύννεφο έκρυψε τον μαγικό απογευματικό ήλιο:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• mlight1.jpg
    mlight1.jpg
    155.6 KB · Views: 112
  • mlight2.jpg
    mlight2.jpg
    155.6 KB · Views: 114
όντως ο ήλιος ήταν υπέροχος σήμερα...με όλη αυτή τη συννεφιά ήταν ώρες ώρες σαν να περνούσε από τις χαραμάδες

Πράγματι ο ήλιος ήταν υπέροχος σήμερα,
βγήκα χωρίς μηχανή γιατί όταν την έχω μαζί μου με "γαργαλάει" και δε με αφήνει να ευχαριστηθώ αυτή την ανεμελιά που έχουν οι πρ'ωτες ζεστές μέρες του χρόνου. :sleepey:
Μπράβο για τις φωτογαφίες :ernaehrung004:

Πράγματι ο ήλιος ήταν υπέροχος σήμερα,
βγήκα χωρίς μηχανή γιατί όταν την έχω μαζί μου με "γαργαλάει" και δε με αφήνει να ευχαριστηθώ αυτή την ανεμελιά που έχουν οι πρ'ωτες ζεστές μέρες του χρόνου. :sleepey:
Μπράβο για τις φωτογαφίες :ernaehrung004:

κακώς,,,έπρεπε να αφήσεις να σε "γαργαλήσει"......:flipout:

Γιατί μπρε?
Κι εγώ τι βόλτα μου έκανα, και μόνο όταν φτάσαμε στα βραχάκια και έγειρε αρκετά ο ήλιος έβγαλα τη μηχανή. Για τέτοιες βολτούλες παίρνω την Lowepro Rezo 170AW, ώμου, παίρνει άνετα τη μηχανή με 3 φακούς και ούτε που την καταλαβαίνω.

Και ένα από τα αγαπημένα μου ανθάκια της παραλίας. Υπέροχο δεν είναι πώς φυτρώνουν καταμεσής στην άμμο?

attachment.php

Attachments

• ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒΈΓŽΒΏΓβ€š-Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š-Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒΈΓŽΒΏΓβ€š-Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š-Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    208.6 KB · Views: 109
Βρε μια χαρά σας βρίσκω, το'πα άλλωστε :2thumb22sup:
αλλά.. έχει και η τεμπελιά τη χάρη της μερικές φορές.
Να περνάς μερικές ώρες κάτω από τον ήλιο κάνοντας... τίποτα!:D

Γιατί μπρε?
Κι εγώ τι βόλτα μου έκανα, και μόνο όταν φτάσαμε στα βραχάκια και έγειρε αρκετά ο ήλιος έβγαλα τη μηχανή. Για τέτοιες βολτούλες παίρνω την Lowepro Rezo 170AW, ώμου, παίρνει άνετα τη μηχανή με 3 φακούς και ούτε που την καταλαβαίνω.

Και ένα από τα αγαπημένα μου ανθάκια της παραλίας. Υπέροχο δεν είναι πώς φυτρώνουν καταμεσής στην άμμο?

Μπράβο Send! Τέλεια λήψη! Τέλεια με τόνο! :award:

Last edited:
(που το θυμήθηκα...)
Καθώς πήγαινα κάποια φορά με το αυτοκίνητο στις ζαλιστικές στροφές της Ζακύνθου, είδα ξαφνικά μια χρωματική αντίθεση των δέντρων με τον ουρανό που μου έκανε εντύπωση -κάτι σαν ψεύτικο που φέρνει σε γραφικά ή κινούμενα σχέδια, τα δέντρα πολύ φωτεινά και ο ουρανός πολυ μπλέ. Βέβαια, τα γυαλιά που φορούσα ήταν τύπου polarizer και μεγέθυναν αυτή τη διαφορά (πού πάτε εσείς χωρίς να φοράτε τα ...φίλτρα σας; :coool: -αν δεν μπορείς να κάνεις την κάμερα να δεί όπως εσύ, δες εσύ όπως η κάμερα! :p) αλλά και χωρίς γυαλιά η αντίθεση ήταν ιδιαίτερα έντονη απλά όχι τόσο έντονη.

Οπότε έκανα στην άκρη, έβγαλα τρίποδο και μηχανή, πήρα και το polarizer έτσι ώστε η μηχανή να δεί την ίδια εικόνα με εμένα και προσπάθησα από τη μέση του δρόμου περίπου να καταγράψω αυτή την εικόνα. Η αντίθεση οφειλόταν κυρίως στο είδος του δέντρου που τα φυλλώματά του έλαμπαν όταν φωτιζόντουσαν από τον ήλιο σε αυτή την γωνία. Υπήρχε και άλλο ένα στοιχείο, το ότι ο δρόμος ήταν ανηφορικός χωρίς να φαίνεται το τέλος και μαζί με αυτό το εφφέ σου έδινε την εντύπωση ότι σε έβγαζε ..στον ουρανό! Αυτή την αίσθηση δεν μπόρεσα να την καταγράψω γιατί αφενός υπήρχαν κάποια ξερά φυλώματα δεξιά αριστερά που θα αποσπούσαν την προσοχή αν άνοιγα το κάδρο (ενώ το μάτι στο πραγματικό μέρος τα συγχωρεί), αφετέρου η αίσθηση δημιουργούνταν μάλλον περισσότερο κατά τη διαδρομή και όχι σε ένα στατικό σημείο. Ίσως θα ήθελε και η κάμερα να πάρει από δύο τρία μέτρα ψηλά, στραμμένη λιγάκι προς τα κάτω (πράγμα αδύνατο στη μέση του δρόμου). Όπως και νά 'χει, αυτό που τελικά κατέγραψε η κάμερα είναι η παρακάτω εικόνα:

attachment.php

Last edited:
Είναι, αλίμονο, πολλές οι ομορφιές της διαδρομής που δεν μπορεί να καταγράψει η στατική εικόνα. Χθες σκεφτόμουν ακριβώς αυτό, καθώς επέστρεφα από τη Χαλκιδική, και αριστερά μου ο ήλιος καθώς έδυε, μια ερυθρή φλεγόμενη σφαίρα λίγο πάνω από τον ορίζοντα, έμοιαζε να συναγωνίζεται το αυτοκίνητο, πίσω από τα ψηλά αγριόχορτα που φυτρώνουν στο διαχωριστικό, να μισοκρύβεται και να αποκαλύπτεται διαρκώς.
Εάν σταματούσα να το φωτογραφίσω, θα είχα απλώς τον ήλιο πίσω από τη σιλουέτα των αγριόχορτων.

Μπράβο Send! Τέλεια λήψη! Τέλεια με τόνο! :award:

Είναι με υπερευρυγώνιο (Sigma 15-30EX + πολωτικό B+W) από τους 6-7 πόντους, η θάλασσα είναι πολύ πιο κοντά από την αίσθηση που δίνει το πλάνο, λόγω ακριβώς του υπερευρυγωνίου (μπορεί το κάδρο να είναι απλώς ευρυγώνιο -24mm- πάντως η προοπτική των 15mm παραμένει). Πρώτα γονάτισα, μετά ξάπλωσα μπρούμητα στηριζόμενος στους αγκώνες, αλλά στο τέλος δεν το απέφυγα, έχωσα και το σαγόνι μέσα στην άμμο!

OU est cette place? C' est Galaxidi?

Μία διαφορετική άποψη από το post 319 (Σuμη). Είχε καθαρή ατμόσφαιρα και έχει βγεί με μεγάλη λεπτομέρεια στην κανονική διάσταση.

Ήλιος μετά τη σημερινή, μαγιάτικη νεροποντή. Και μετά ξαναμανά βροχή.

attachment.php

(Pancolar "zebra" 50/1.8)

Attachments

• sun-after-the-rainfall.jpg
    sun-after-the-rainfall.jpg
    144.8 KB · Views: 103