Magic light

''μαγικό φως'' όχι απο το ηλιοβασίλεμα, αλλά απο τεχνητό φωτισμό και με την χρήση HDR

Ο Παρθενώνας το βράδυ...
http://www.flickr.com/photos/24723669@N06/2483312326/sizes/o/

τραβηγμένος με Sigma sd14 και φακό έναν m42 400mm

πούντιασα στην ταράτσα αλλά τελικά μου άρεσε το αποτέλεσμα.

Καλή είναι,σε ωραίο σημείο, αλλά μήπως είναι παραπειραγμένη;Όχι ότι εγώ βγάζω καλύτερες...:grinning-smiley-043

έχει θόρυβο; δεν μπορώ να τον δω, γιατι απέχω 4 μέτρα απο το μόνιτορ... που είναι 46 ιντσών.
Φυσικά είναι πειραγμένη, HDR επεξεργασία έγινε και μπόλικο sharpening γιατί ο m42 φακός είναι σκέτη θολούρα

Last edited:
την έφτιαξα
ευχαριστώ για την παρατήρηση
το νέο λινκ
http://www.flickr.com/photos/24723669@N06/2485014047/sizes/o/

Δέν έβγαλες το θόρυβο αλλά μαύρισες τα σκοτεινά σημεία.
Φίλε Yiannaka η επεξεργασία εικόνας απαιτεί μονιτορ PC, η τηλεόραση είναι για απλή θέαση μόνο και οχι για δουλειά.

Υ.Γ Πολύ όμορφη η εικόνα του Παρθενώνα!

Off topic
με εκνευριζει αφανταστα η εικονα του Παρθενωνα με τα φωτα τοσο ανομοια απο θερμοκρασια χρωματος μεταξυ τους...

Κι εκει ασεβεια?? Δεν μπορουν να σεβαστουν την εικονα φροντιζοντας για την ομοιογενη εικονα του μνημειου???

Off topic
με εκνευριζει αφανταστα η εικονα του Παρθενωνα με τα φωτα τοσο ανομοια απο θερμοκρασια χρωματος μεταξυ τους...

Κι εκει ασεβεια?? Δεν μπορουν να σεβαστουν την εικονα φροντιζοντας για την ομοιογενη εικονα του μνημειου???
+100000000:SFGSFGSF:

Για λίγα δεύερόλεπτα ο απογευματινός ήλιος πέρασε μέσα από τις φυλλωσιές...
nikon 18-135mm

Attachments

• light1.jpg
    light1.jpg
    100.4 KB · Views: 43
Απάντηση: Re: Magic light

Off topic

Kαλά αυτό ξαναπέστο να το ακούσουν οι περίφημοι "αρμόδιοι φορείς"

Εντάξει, δεν είμαι ειδικός του χώρου αλλά να πω την αλήθεια μου σκεφτόμουνα ότι ο Παρθενώνας έχει καλό φωτισμό...

Off topic. Ο παρθενώνας έχει πολύ καλό φωτισμό και με ομοιγένεια. Όμως από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία που το τράβηξε ο φίλος μας (δηλ. κάπου από παράδρομο της Σταδίου, μεσολαβεί ο -διαφορετικός- φωτισμός του Ερέχθειου.

Επίσης βασικός κανόνας στο φωτισμό μνημείων είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο μνημείο πάνω σε βράχο και όχι σε βάση, πάντα έχουμε διαφορετικό φωτισμό και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται το μνημείο και όχι ο βράχος, ή έστω να μη συμπίέζεται το οπτικό αποτέλεσμα. Γι αυτό και το 2004 άλλαξε ο φωτισμός της Ακρόπολης.

Θαλασσινά μνημεία τωρα...
attachment.php

Attachments

• DSC_0067 nx_s.jpg
    DSC_0067 nx_s.jpg
    59 KB · Views: 90
Off topic. Ο παρθενώνας έχει πολύ καλό φωτισμό και με ομοιγένεια. Όμως από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία που το τράβηξε ο φίλος μας (δηλ. κάπου από παράδρομο της Σταδίου, μεσολαβεί ο -διαφορετικός- φωτισμός του Ερέχθειου.

Επίσης βασικός κανόνας στο φωτισμό μνημείων είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο μνημείο πάνω σε βράχο και όχι σε βάση, πάντα έχουμε διαφορετικό φωτισμό και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται το μνημείο και όχι ο βράχος, ή έστω να μη συμπίέζεται το οπτικό αποτέλεσμα. Γι αυτό και το 2004 άλλαξε ο φωτισμός της Ακρόπολης.

μεχρι το 2004 ο φωτισμος της Ακροπολης ηταν ανυπαρκτος εως αθλιος.....κατι σκαφακια ειχανε διασπαρτα απο δω κι απο κει φωτιζοντας οτι ηθελε ο "ποιητης".
Αυτο που βλεπω εγω παντως Βλαση ειναι οτι στις κολωνες για παραδειγμα υπαρχουν πολλων θερμοκρασιων χρωματος φωτα......και ειναι δυσκολο να τις εχει επηρεασει το Ερεχθειο...

Επιφυλασσομαι ομως μεχρι να του ριξω κανα 2 καδρα με τη σειρα μου και καταλαβω τι γινεται ακριβως.

Για το φωτισμο του βραχου να μην μιλησω καλυτερα....

Re: Απάντηση: Magic light

έχει θόρυβο; δεν μπορώ να τον δω, γιατι απέχω 4 μέτρα απο το μόνιτορ... που είναι 46 ιντσών.
Φυσικά είναι πειραγμένη, HDR επεξεργασία έγινε και μπόλικο sharpening γιατί ο m42 φακός είναι σκέτη θολούρα

αλήθεια, για ποιον φακό πρόκειται?

Οι καλοί βιδωτοί 400ρηδες είναι σπάνιοι. Μέχρι 300mm (περισσότερο μέχρι τα 200) υπάρχουν βέβαια αρκετές -και φθηνές- επιλογές. Πχ ο Super/S-M-C Takumar 200/4 είναι εξαιρετικός.