Magic light

Εμμμ, ναι, η αληθεια ειναι οτι κατι μου ξεφυγε. Μη μαλωνετε, τωρα μαθαινω να επεξεργαζομαι raw!

Μακαρι να ημουν στην επανωμη εκεινη την ωρα να εβγαινε η φωτο πολυ καλυτερη. Νεξτ ταιμ.

"To ξύπνημα του Δράκου"
Εδώ βλέπουμε το Δρακόσπιτο του όρους Όχη, στη Νότια Εύβοια.
Σκοπίμως έχω χρησιμοποιήσει λάθος φίλμ (Kodak EPT Ektachrome 160T). To συγκεκριμένο είναι Tungsten δηλαδή φίλμ τεχνητού φωτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για φωτογράφιση εσωτερικών χώρων με θερμοκρασία 3200 Kelvin (πυρακτώσεως). Εκεί οφείλεται η έντονη μπλέ χροιά.
Μέσα στο κτίσμα έχω ανάψει 5 ναυτικές φωτοβολίδες κινδύνου για τη δημιουργία του εφέ που βλέπετε και για να δώσω νόημα στον τίτλο :smile:

Στο photoshop έχει προστεθεί κόκκος και έχει ενισχυθεί το εφέ στην είσοδο.

k015.jpg

Παράδοξο αλλά οι αγαπημένες μου απο το πρώτο μου velvia δεν είναι οι τοπίου αλλα αυτές που τράβηξα μετά στην πόλη για να το τελείωσω... Αυτή είναι στην παραλία μπροστά στο Μακεδονία Παλλας ένα απόγευμα...

2938753431_3311487faa_b.jpg

Re: Απάντηση: Magic light

"To ξύπνημα του Δράκου"
Σκοπίμως έχω χρησιμοποιήσει λάθος φίλμ (Kodak EPT Ektachrome 160T). To συγκεκριμένο είναι Tungsten δηλαδή φίλμ τεχνητού φωτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για φωτογράφιση εσωτερικών χώρων με θερμοκρασία 3200 Kelvin (πυρακτώσεως). Εκεί οφείλεται η έντονη μπλέ χροιά.
Μέσα στο κτίσμα έχω ανάψει 5 ναυτικές φωτοβολίδες κινδύνου για τη δημιουργία του εφέ που βλέπετε και για να δώσω νόημα στον τίτλο :smile:

Τι κάνει ο άνθρωπος..... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Magic light

"To ξύπνημα του Δράκου"

k015.jpg

Πολύ καλή ιδέα Billy!

@Αlex,υπέροχη!ατμοσφαιρικότατη, σου δίνει ένα αίσθημα ηρεμίας...

Τις βάζω εδώ, αν και ταιριάζουν και στο θέμα με τα κτιρια.

attachment.php

Τμήμα του τείχους της πόλης, το κτίριο του ΙΚΑ και στο βάθος το Δικαστικό Μέγαρο

attachment.php

Συνέχεια του παραπάνω σημείου, στο βάθος το Δικαστικό Μέγαρο

attachment.php

Το ανακαινιζόμενο αρχοντικό στην αρχή της οδού Αναγεννήσεως, θα στεγάσει νομίζω το μουσείο φωτογραφίας. Δυστυχώς περιβάλλεται από άσχημες οικοδομές (σχεδόν κολλητά από μία εδώ και δεκαετίες "ημιτελή") και από ψηλή λαμαρινένια -λόγω των εργασιών- περίφραξη, οπότε προσπάθησα να κόψω ό,τι μπορούσα...

Όλες με την Kodak P880. Νομίζω πως σε συνθήκες τόσο έντονου κόντραστ (λαμπρά φωτιζόμενα σημεία, πολλά σκιερά) οι μικροί αισθητήρες δείχνουν τα όριά τους. Ευτυχώς η P880 έχει φωτομέτρηση τζάμι.

Attachments

• 100_2119.jpg
    100_2119.jpg
    252 KB · Views: 142
  • 100_2122.jpg
    100_2122.jpg
    199.8 KB · Views: 145
  • 100_2120.jpg
    100_2120.jpg
    198.5 KB · Views: 137
Η Καστοριά όπως φαίνεται απο την απέναντι πλευρά της λίμνης. Έτυχε και έφτανα αργά το απόγευμα και το φώς έπεφτε πολύ όμορφα... ϊσως ήθελε λίγο πιό ευρυγώνιο αλλά ήμουν με τον CZJ 135mm (ο οποίος δεν εστιάζει στο άπειρο παρεπιπτώντος... εδώ είναι σχεδόν τέρμα κλειστός για να είναι έστω και λίγο καθαρή η καστορια) και δεν ήθελα να γυρίσω να τον αλλάξω

2978242794_8c745ab65d_b.jpg

Καταπληκτικό φως, καταπληκτική στιγμή. Όντως ήθελε λίγο πιο ανοικτό κάδρο, κυρίως για να ανοίξει προς τα δεξιά, ίσως με έναν 85ρη.

Ωραία, πράγματι μαγική η ώρα της αυγής.
και μόνο για την υπομονή σου να μείνεις ξύπνιος τέτοια ώρα και να στήνεις τριπόδια κτλ σου αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο!

Έχεις μανία με τις γέφυρες των στεναγμών μου φαινεται Νίκο :flipout:

Ωραία λήψη!
Άν δοκίμαζες απο πιό χαμηλα ώστε να έκρυβες τα δέντρα και τα φώτα αριστερά και να δυνάμωνε λίγο η προοπτική ίσως να ήταν ακόμα καλύτερα.

Ωραία, πράγματι μαγική η ώρα της αυγής.
και μόνο για την υπομονή σου να μείνεις ξύπνιος τέτοια ώρα και να στήνεις τριπόδια κτλ σου αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο!

Όντως πάρα πολύ καλή.

Ο Νίκος είναι γνωστός για την επιμονή του. Έχει τραβήξει αρκετές ξημερώματα.