Magic light

Αν δεν κάτσεις να τις δείς πολύ προσεκτικά δεν φαίνεται οτι εχουν βγεί με κινητό. Θα μπορούσαν άνετα να είναι απο μία Sony... χαχαχαχα!
Περαν της πλάκας όμως μιά χαρά είναι για τέτοιες συμπιέσεις ιδιέτερα. Ούτε θόρυβος φαίνεται πουθενά και οι ουρανοί έχουν βγεί πολύ καλα. Στα φώτα λίγο φτάνει στα όρια του αλλά με προσοχή μόνο.
ΥΓ. Έφτασε η τσάντα? Καλή? Ανέβασε καμια φωτό!

Πολύ καλές είναι,
άμα το φως είναι μαγικό και η ώρα κατάλληλη τα άλλα όλα είναι λεπτομέρειες.
Η φωτομέτρηση είναι σημαντική τέτοιες ώρες και βεβαίως το καδράρισμα.

Ανεμόμυλος - Σήμερα - Ξημερώματα.

attachment.php

Attachments

• DSC_0577.jpg
    DSC_0577.jpg
    45.5 KB · Views: 101
Τα χρώματα στις φωτογραφίες το ξημέρωμα του jim είναι πολύ καλά, (αν και λίγο άτονα)ο φωτισμός καλός, μπράβο jim!

Η δεύτερη (με την διαφορετική γωνία) ίσως ήταν καλύτερη αν ο μύλος ήταν ολόκληρος μέσα στο κάδρο (πιο χαμηλά το καδράρισμα)

@Τάσο, οι φωτογραφίες από το κινητό αποδεικνύουν ότι αν έχεις "μάτι", μπορείς να καταγράψεις απί θανα πράγματα!Μπράβο!

Εμένα η δεύτερη μου αρέσει περισσότερο αλλα καλύτερα να μην την έκοβες και από δεξιά και από πάνω. Ειδικά από πάνω θα έπρεπε να είχε λίγο αέρα, κατα τη γνώμη μου πάντα -bye-

Ελπίζω να μου επιτρέπεις:

attachment.php

Διόρθωσα λίγο στο photoshop την παραμόρφωση του φακού πάνω δεξιά και ζωγράφισα λίγο ουρανό που δεν υπήρχε. Το έκανα βιαστικά χωρίς να προσέξω λεπτομέρειες μόνο να σου δείξω τι εννοώ.

Εμένα η δεύτερη μου αρέσει περισσότερο αλλα καλύτερα να μην την έκοβες και από δεξιά και από πάνω. Ειδικά από πάνω θα έπρεπε να είχε λίγο αέρα, κατα τη γνώμη μου πάντα -bye-

Διόρθωσα λίγο στο photoshop την παραμόρφωση του φακού πάνω δεξιά και ζωγράφισα λίγο ουρανό που δεν υπήρχε. Το έκανα βιαστικά χωρίς να προσέξω λεπτομέρειες μόνο να σου δείξω τι εννοώ.

Φυσικά και σου επιτρέπω.

Ο ουρανός μου άρεσε. Πως το έκανες?
Ο ανεμόμυλος θα μου άρεσε πιο φωτεινός (και θα τον έκανα και λίγο παραπανω τώρα που τον ξαναβλέπω).

Μετά την επεξεργασία του Ηλία, η φωτογραφία καλυτέρψε στα χρώματα.Επίσης, αν υπάρχει αρχείο RAW, θα μπορούσες να "φωτίσεις" περισσότερο τον μύλο...

Δεν νομίζω να χρειάζεται περισσότερο φως ο μύλος, μου αρέσει που είναι στη σκιά η δεξιά πλευρά του. Και πιο σκοτεινός ακόμη θα έπαιρνε, να υποδηλώνεται το σχήμα και ο όγκος του με την αχνοφωτισμένη μεριά του.

Ο ουρανός μου άρεσε. Πως το έκανες?
Ο ανεμόμυλος θα μου άρεσε πιο φωτεινός (και θα τον έκανα και λίγο παραπανω τώρα που τον ξαναβλέπω).

Πείραξα λίγο τα levels στο photoshop.

Ο ανεμόμυλος πιο φωτεινός δε θα γινόταν, θα ξάσπριζε τελέιως το φως της ανατολής και από το κάδρο σου φαίνεται ότι αυτά τα χρώματα ήθελες να βγάλεις.
Ένα στοπ πιο λίγο θαλεγα εγώ, σε τέτοιες φωτογραφίες με ημίφως καλύτερα να φωτομετράς στο πιο φωτεινό σημείο του κάδρου.

Πείραξα λίγο τα levels στο photoshop.

Ο ανεμόμυλος πιο φωτεινός δε θα γινόταν, θα ξάσπριζε τελέιως το φως της ανατολής και από το κάδρο σου φαίνεται ότι αυτά τα χρώματα ήθελες να βγάλεις.
Ένα στοπ πιο λίγο θαλεγα εγώ, σε τέτοιες φωτογραφίες με ημίφως καλύτερα να φωτομετράς στο πιο φωτεινό σημείο του κάδρου.

Αυτό εννοούσα Ηλία. Φωτεινό σε σχέση με την δική σου έκδοση. Πιο φωτεινό από το δικό μου θα ήταν πολύ ξεθωριασμένο.:a0210:

Φίλε Sokos είναι πραγματικά όμορφο το να μην αφήνεις να σου διαφύγουν εκείνες οι ώρες της ημέρας που παιχνιδίζει το φως και η σκιά. Είναι κάθε φορά διαφορετικό το σκηνικό και μοναδικό.
Είναι μια όμορφη ενασχόληση αρκεί βέβαια να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου.
Στην περίπτωση της φωτογραφίας σου τώρα έχουμε το εξής:
Δέν υπάρχει θέμα!
Και για να είμαι ακριβής δέν υπάρχει σημείο ενδιαφέροντος στη λήψη σου (point of interest). Καταλαβαίνω πώς πρόθεσή σου ήταν να αιχμαλωτίσεις το φως του ήλιου που κρύβεται μεσα στα σύννεφα, καταλήγεις όμως -χωρίς παρεξήγηση βέβαια-bye-- σε μια αδιάφορη φωτογραφία που δεν "τραβάει" τον θεατή να την κοιτάει, την προσπερνά.
Υπάρχει όμως θεραπεία;
Προσπάθησα πειράζοντας λίγο τα levels & focus (soft+sharp) και γυρνώντας τη σε sepia -πιστεύω να μην σε πειράζει- να την κάνω πιο γλυκειά και συνάμα δραματική.
Ιδού:

attachment.php

Attachments

• sokos.jpg
    sokos.jpg
    186.3 KB · Views: 135
σιγά σιγά θα μάθω και εγώ Photoshop που θα μου πάει, thank you Billy.
Βασικά δεν ήθελα να βάλω αεροπλάνο μέσα (είναι σε αεροδρόμιο) ο σκοπός μου ήταν να δείχνει ερημικό αεροδρόμιο μετα την βροχή που λούζετε απο το φώς που προσπαθεί να "ξεφύγει" απο την συννεφιά.

Την στιγμη που ειδα το ουρανιο τοξο ειχα πανω στην μηχανη τον Tamron
17-50 . Eσεις τι φακο θα χρησιμοποιουσατε και γιατι ?

Attachments

• RAINBOW21.jpg
    RAINBOW21.jpg
    195 KB · Views: 44
Last edited:
Μια χαρά είναι ο φακός, όμως επειδή παρεμβάλλονται στο κοντινό πλάνο κτήρια, νομίζω ήθελες κάτι κοντά στα 100mm (να υποθέσω πως ο Ταμρον είναι στα 50 εδώ?) σε κάθετο κάδρο.

Απάντηση: Re: Magic light

Μια χαρά είναι ο φακός, όμως επειδή παρεμβάλλονται στο κοντινό πλάνο κτήρια, νομίζω ήθελες κάτι κοντά στα 100mm (να υποθέσω πως ο Ταμρον είναι στα 50 εδώ?) σε κάθετο κάδρο.
Σωστα υπεθεσες . Αν ειχα πολωτικο θα ειχα καλιτερο αποτελεσμα ?

Δεν γνωρίζω για τα αποτελέσματα που δίνει το πολωτικό σε τέτοια φαινόμενα... το ουράνιο τόξο είναι αποτέλεσμα ανάλυσης του φωτός και ανάκλασής του από αιωρούμενα σταγονίδια, τώρα εάν πολωθεί αυτό το φως....