Magic light

Πρωτοχρονιατικα βεγγαλικα.(Canon M mode 5 sec ISO 100 F5.6)

IMG_3677.jpg

IMG_3693.jpg

Πολύ ωραίες.Ειδικά η πρώτη.

Έχω ακούσει ότι αν αφήσεις μικρή ταχύτητα φωτοφράχτη την ώρα που ρίχνουν πολλά βεγγαλικά, βγαίνουν το ένα πάνω στο άλλο...αληθεύει;Το'χει δοκιμάσει κανένας;

Λέω "εχω ακούσει" γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, δεν ρίχνουν συχνά στην περιοχή...(ίσως όταν πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός...χεχε)

Ευχαριστω ncups.Ειχα αφησει ανοικτο διαφραγμα στην πρωτη 5 δευτερολεπτα
και εγραψε το ενα πανω απο το αλλο.Εβγαλα και αλλες με πιο μεγαλο χρονο
αλλα μου φανηκανε καπως "φορτωμενες". Με 8 & 6 δευτερολεπτα απο κατω.(exif)

IMG_3678.jpg

IMG_3692-2.jpg

-bye-

"Γηρας...Ου γαρ ερχεται μονον"....αντι για την νυχτερινη φωτογραφηση τις εβαλα εδω.Συγνωμη για το off topic....και ημουνα και σιγουρος...οτι τις
εβαζα στο αλλο thread.Ευτυχως που και τα πυροτεχνηματα εχουνε και αυτα το μαγικο τους φως...

:)

Last edited:
Την είδα και στην σελίδα σου πρίν και την χάζευα! Είναι πολύ καλή. Και πολύ καλή η εστίαση με τα πίσω κλαδία να είναι θολά και να δίνουν την αίσθηση οτι κινούνται!

Εγω γιατι δεν εντυπωσιαστηκα? γιατι τη φωτο τη βλεπω αλλοιως και οχι εκει που μας παει το τοοοσο πολυ φωτοσοπ?

Δεν φαίνεται να έχει πέσει και ιδιαίτερη επεξεργασία... ενδεχομένως να μην είναι καν από μετατροπή raw αλλά από το jpeg της μηχανής... τώρα εάν έπεσε και κανένα curves ή unsharp mask δεν το θεωρώ "photoshop".

Εγω γιατι δεν εντυπωσιαστηκα? γιατι τη φωτο τη βλεπω αλλοιως και οχι εκει που μας παει το τοοοσο πολυ φωτοσοπ?

Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας.

Ρίξε μια ματιά τριγύρω. Όλο και κάτι θα δεις ενδιαφέρον.

πολλα ενδιαφεροντα βλεπω το σχολιο μου αναφεροτανε σε καποια προτινομενα sites με φωτογραφιες τοπιου... Ακομη δεν εχω καταλαβει πως ανεβαζει καποιος φωτο....καινουργιΑ στο σαιτ σας γαρ...

go advanced -> manage attachments.

Μπορείς να ανεβάσεις jpeg μέχρι 900χ700 μέχρι 200kb.

ή με εντολή (αγκύλη)IMG(αγκύλη) εξωτερικό λινκ φωτογραφίας (αγκύλη)/IMG(αγκύλη)

Καλωσήλθες!

πολλα ενδιαφεροντα βλεπω το σχολιο μου αναφεροτανε σε καποια προτινομενα sites με φωτογραφιες τοπιου... Ακομη δεν εχω καταλαβει πως ανεβαζει καποιος φωτο....καινουργιΑ στο σαιτ σας γαρ...

Να υποθέσω πως έχεις Νίκον?:antlers:

δεν εχει καθολου photoshop, jpeg απο μηχανη ειναι ,απλα εχει ενδιαφερον φως εδω ΙΜΗΟ

ειναι η πρωτη μου προσπαθεια για ληψη ενος θεαματικου ηλιοβασιλεματος.
εχω τραβηξει με bracketing και εχω επεξεργαστει τις φωτογραφιες στο photomatrix.

Last edited:
Ξανακάνε την επεξεργασία γιατί έχεις παντού διπλό είδωλο. Και με το μαλακό ο κορεσμός, βασικός σκοπός της επεξεργασίας είναι να μην κάνει μπαμ η παρέμβαση.

δυστηχως δεν ειχα τριποδο μαζι μου και το προγραμμα δεν μπορει να διορθωσει περισσοτερο το φαινομενο αυτο. οι επομενες προσπαθειες μου θα ειναι με ακινητη τη μηχανη. στα δικα μου ματια resided σε αυτο το μεγεθος που θα παραθεσω δεν μου εγινε ενοχλητικο το φαινομενο. ο κορεσμος δεν ειναι προιον επεξεργασιας προγραμματος. τα χρωματα ηταν πολυ εντονα και το saturation της μηχανης στο +4 (παει μεχρι +7)

Last edited: