Magic light

εδω νομιζω εκανα καλυτερη δουλεια στην επεξεργασια.
σημερα ειναι η πρωτη μερα που πειραματιζομαι με photoshop και γενικα κανω επεξεργαζομαι φωτογραφιες.

Last edited:

μολις την εκτυπωσα ανακαλυψα οτι η οθονη μου εδειχνε αλλα νταλον!!!
προσπαθησα να την ρυθμισω καπως και ιδου το αποτελεσμα.

Παπιγκο Ιωαννινων Αυγουστος 08.

attachment.php

Attachments

• IMG_1741.jpg
    IMG_1741.jpg
    45.1 KB · Views: 96
Φίλε confessora η φωτογραφία σου φαίνεται κάπως θολή - μπορεί να φταίει η ανάλυση για το web. Πάντως μην περιμένεις οι φωτογραφίες που τυπώνεις να φαίνονται όπως στο μόνιτορ του ΗΥ. Υπάρχουν παράγοντες που το επηρεάζουν αυτό, όπως το σωστό καλιμπράρισμα,τα χρωματικά προφίλς, τα χαρτιά εκτύπωσης.... .
Έθεσες ένα σημαντικό πρόβλημα και νομίζω πως πρέπει να ανοίξουμε σχετικό θέμα στην κατηγορία post processing.

Ανατολη και φαρος στο καρναγιο.

CONVAR28.jpg

-bye-

Ντίνο, δυο παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι ότι δεν κόβουμε το θέμα μας ιδιαίτερα όταν αυτό είναι σε πρώτο πλάνο. Κι εδώ το καράβι είναι κομμένο άσχημα, σφαγμένο θα λέγαμε.

Η δεύτερη παρατήρηση ότι όταν τραβούμε φωτο με ορίζοντα, ο ορίζοντας πρέπει να είναι οριζόντιος (απόλυτα). Ακόμη κι αν γέρνει στη λήψη, το διορθώνεις στο Photoshop. Και δεν βάζουμε ποτέ τον ορίζοντα ακριβώς στη μέση της φωτο (γενική παρατήρηση).

υστ. και μια τρίτη, που αφορά άλλες φωτογραφίες σου, ότι το πλαίσιο το βάζουμε για στρέφει το μάτι στη φωογραφία που περικλείει. Το μωβάκι εμπριμέ που διάλεξες αποσπά το μάτι από το θέμα σου, ενώ πολλές φορές μπορεί να ακυρώνει και το θέμα, αφού μπλέκουν τα κλαδιά με το σχέδιο του πλαισίου.
Και

Σε ευχαριστω Βλασση για τις παρατηρησεις .Πραγματι δεν επρεπε να το κοψω το καραβακι στο καρναγιο (τον οριζοντα δεν τον ειχα δει,ευ8υγραμιζα απο ακτη..λαθος)..
Για το χρωμα δεν εγινε καμμια επεξεργασια απολυτως ητανε το φυσικο χρωμα που εδινε κεινη την ωρα.(απειραχτο exif)

Μπα, τυχαιο ειναι, οπως και με τα τρενα...-bye-

Υ.Γ. Παω για τον Πηγασο, αυτες τις μερες.
Θα σε περιμένω να τις ανεβάσεις, μια και έχω βγάλει και γω μερικές, αλλά είναι μέρα, συννεφιά και δεν μου αρέσουν και τόσο πολύ.

Υπολογίζω να πάω νύχτα, το ΣΚ ίσως.Θέλεις να πάμε μαζί; Στείλε πμ...-bye-

μοιάζει η γη με ζωγραφιάααα

και συ την πήρες σοβαράααα

Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόοοκουτα:guitarist:.....

Αμα το παμε ετσι...

attachment.php

attachment.php

Λιγο πριν ανεβεις ψηλα, τα magic lights του διαδρομου.
Η ορθια ειναι κροπ της αλλης.

Ποια να κρατησω για να δειχνω? Προτιμω την ορθια, μου φαινεται.

Attachments

• IMG_4943resize.jpg
    IMG_4943resize.jpg
    33.2 KB · Views: 70
  • IMG_4943resize oρθιο.jpg
    IMG_4943resize oρθιο.jpg
    22.5 KB · Views: 72
Επισης, το καλυτερο μου οταν ερχομαι η φευγω απο Αθηνα, ειναι οταν το αεροπλανο κανει τον "κατω" κυκλο και περναει νοτια του Πειραια. Τοτε αν εχεις διαλεξει παραθυρο στη σωστη μερια, σαν τυχερος επιβατης, βλεπεις ολη την Αθηνα και τον Πειραια, το παλιο αεροδρομιο, μεχρι το ΟΑΚΑ.

attachment.php

Το φως βεβαια ειναι λιγο αθλιο, και η ατμοσφαιρα δεν ειναι και η πιο καθαρη.

Υπαρχει καποια επεξεργασια, για να σωσουμε φωτογραφιες σαν αυτες?

attachment.php

ΥΓ.
Η σωστη μερια ειναι δεξια στην απογειωση και αριστερα στην προσγειωση. Αν το αεροπλανο κανει αλλο κυκλο, η θεση δεν εχει σημασια, το πολυ να βλεπεις θαλασσα.

Attachments

• IMG_4975resize.jpg
    IMG_4975resize.jpg
    41.3 KB · Views: 64
  • IMG_4973resize.jpg
    IMG_4973resize.jpg
    68.8 KB · Views: 64