Μάγκες πιλότοι...

HAM_1-13.jpg

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=971039&postcount=39

Re: Απάντηση: Μάγκες πιλότοι...

Τώρα στην ερώτηση σου γιατί (πάλι συμφωνώ μαζύ σου) μάγκας είναι σε διαθεσιμότητα, απ´ ότι λέγεται είναι γιατί απλά δεν θέλουν να ομολογήσουν ότι δεν ήταν άνθρώπινο λάθος ......... αλλά λάθος του (των) ηλεκτρονικών συστημάτων του Airbus. Αλλοι λένε ότι δεν θα έπρεπε ΟΥΤΕ καν να επιχειρήσουν την προσγείωση με τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αν οι συνθηκες ειναι αυτες που φαινεται και λεγεται, δεν μπορεις να κατηγορησεις το ιδιο το αεροσκαφος. Η ταχυτητες προσγειωσης ειναι περιπου 180ΜΑΩ, αν ο ανεμος ειχε 155 ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Το μονο που μπορεις να καταλογησεις ειναι οτι κακως επιχειρησαν προσγειωση με τετοιες συνθηκες.

Γενικως παντως, η ταση ειναι
"Ο νεκρος πιλοτος εφταιγε για ολα- ο ζωντανος πιλοτος ηρωας που εσωσε τον κοσμο".

Αν δειτε καποια απο τα Air Crash Investigation, εκει φαινεται οτι τα περισσοτερα απο τα ατυχηματα οφειλονται στον ανθρωπινο παραγοντα, γιατι γινονται χοντρα λαθη, αμελειες και κακες εκτιμησεις (σε συνολο πολου παραπανω απο ενα). Πολυ συχνα το ξεκινημα γινεται απο βλαβη ή απο ελλειπη σχεδιασμο υλικου (οταν η βλαβη ενος συστηματος προκαλει βλαβες ή δυσλειτουργιες σε αλλα ή ακομη και στο εφεδρικο του).

Δειτε εδω το πρωτο μερος http://www.youtube.com/watch?v=QNmbT1BAptg
απο το δυστυχημα με ενα Β737-400 της British Midland στο οποιο μετα απο μια βλαβη στον ενα κινητηρα και μια ακολουθια χοντρων λαθων σκοτωθηκαν περιπου οι μισοι επιβατες. Οι αλλοι που σωθηκαν θεωρουν τους πιλοτους ηρωες.

Ενα αλλο για το οποιο δεν θυμαμαι keywords εγινε σε μια υπερατλαντικη πτηση, που οι πιλοτοι σε σειρα λαθος αντιδρασεων μετα απο βλαβη χανουν ολα τα καυσιμα. Καταφερνουν με αιωρηση (gliding) να προσγειωσουν το αεροπλανο στο αεροδρομιο ενος νησιου.

Φυσικα θεωρουνται ηρωες βραβευτηκαν απο ολους, και οχι μονο αυτο, εκαναν παγκοσμιο ρεκορ πετωντας τη μεγιστη αποσταση που διενυσε ποτε αεροσκαφος χωρις καυσιμα.

Αν οι συνθηκες ειναι αυτες που φαινεται και λεγεται, δεν μπορεις να κατηγορησεις το ιδιο το αεροσκαφος. Η ταχυτητες προσγειωσης ειναι περιπου 180ΜΑΩ, αν ο ανεμος ειχε 155 ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Το μονο που μπορεις να καταλογησεις ειναι οτι κακως επιχειρησαν προσγειωση με τετοιες συνθηκες.

Γενικως παντως, η ταση ειναι
"Ο νεκρος πιλοτος εφταιγε για ολα- ο ζωντανος πιλοτος ηρωας που εσωσε τον κοσμο".

Αν δειτε καποια απο τα Air Crash Investigation, εκει φαινεται οτι τα περισσοτερα απο τα ατυχηματα οφειλονται στον ανθρωπινο παραγοντα, γιατι γινονται χοντρα λαθη, αμελειες και κακες εκτιμησεις (σε συνολο πολου παραπανω απο ενα). Πολυ συχνα το ξεκινημα γινεται απο βλαβη ή απο ελλειπη σχεδιασμο υλικου (οταν η βλαβη ενος συστηματος προκαλει βλαβες ή δυσλειτουργιες σε αλλα ή ακομη και στο εφεδρικο του).

Το θέμα αυτό μπορεί να αναλυθεί από τους "επαγγελματίες" του είδους καί εγώ δεν είμαι ένας απ´αυτούς.

Το έγραψα επειδή έχω τη τύχη να δουλεύω μαζύ με περίπου 10 Ελληνες πιλότους (εκ των οποίων 2 είναι αυτοί που θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν τους μελλοντικούς πιλότους στα Α320 ή στα Α330/340 όλης της εταιρείας) καί ανέφεραν τις 2 πιθανές εκδοχές.

Θα υποθέσω λοιπόν ότι το Air Crash Investigation είναι ή πιό έγκυρη πηγή, δεν θα παραθέσω περαιτέρω σχόλια καί ταυτόχρονα θα ζητήσω "ταπεινά" συγνώμην ......... μην τυχόν κι´αυτό το νήμα γίνει ποδοσφαιρικό. :flipout:

Ενα αλλο για το οποιο δεν θυμαμαι keywords εγινε σε μια υπερατλαντικη πτηση, που οι πιλοτοι σε σειρα λαθος αντιδρασεων μετα απο βλαβη χανουν ολα τα καυσιμα. Καταφερνουν με αιωρηση (gliding) να προσγειωσουν το αεροπλανο στο αεροδρομιο ενος νησιου.

Φυσικα θεωρουνται ηρωες βραβευτηκαν απο ολους, και οχι μονο αυτο, εκαναν παγκοσμιο ρεκορ πετωντας τη μεγιστη αποσταση που διενυσε ποτε αεροσκαφος χωρις καυσιμα.

Air Transat Flight 236

Unknown to the pilots, the aircraft had developed a fuel leak in a fuel line to its right engine. During the course of the flight, the pilots had noticed a fuel imbalance between the fuel tanks in the left and right wings of the aircraft and had attempted to remedy this by opening a cross-feed valve between the tanks. This caused fuel from the operational tank to be wasted through the leak in the engine on the other side.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Transat_Flight_236

Δειτε εδω το πρωτο μερος http://www.youtube.com/watch?v=QNmbT1BAptg
απο το δυστυχημα με ενα Β737-400 της British Midland στο οποιο μετα απο μια βλαβη στον ενα κινητηρα και μια ακολουθια χοντρων λαθων σκοτωθηκαν περιπου οι μισοι επιβατες. Οι αλλοι που σωθηκαν θεωρουν τους πιλοτους ηρωες.

The Captain Kevin Hunt, believed the right engine was malfunctioning due to the smell of smoke because in previous Boeing 737 variants bleed air for the air conditioning system was taken from the right engine. However, starting with the Boeing 737-400 variant, Boeing redesigned the system to use bleed air from both engines. Several cabin staff and passengers noticed that the left engine had a stream of unburnt fuel igniting in the jet exhaust, but this information was not passed to the pilots because cabin staff assumed the pilots were aware that the left engine was malfunctioning.
It was a coincidence that the smell of smoke disappeared when the autothrottle was disengaged and the right engine shut down. In the event of a malfunction pilots are trained to check all meters and review all decisions, and Captain Kevin Hunt proceeded to do so. Whilst he was conducting the review, he was interrupted by a transmission from East Midlands Airport informing him he could descend further to 12,000 feet (3,700 m) in preparation for the diverted landing. He did not resume the review after the transmission ended, and instead commenced descent. The vibration indicators were smaller than on the previous versions of the 737 in which the pilots had the majority of their experience. The dial on the vibration meter was no bigger than a 20 pence piece and the LED needle went around the outside of the dial as opposed to the inside of the dial as in the previous 737 series aircraft. The pilots had received no simulator training on the new model as no simulator for the 737-400 existed in the UK at that time. At the time vibration indicators were known for being unreliable (and in fact normally ignored by pilots) but unknown to the pilots this was one of the first aircraft at the time to have a very accurate vibration readout.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kegworth_air_disaster

Re: Απάντηση: Re: Μάγκες πιλότοι...

ναι σωστά ..... το θυμόμαστε με τα πρόσφατα επεισόδια στην Παλαιστίνη
δεν αφήσανε νοσοκομείο και σχολείο όρθιο

φοβερή πολεμική επιτυχία

άμα είσαι πολεμιστής ρε παιδί μου φαίνεσαι ...

Νομίζω πως δεν ήταν τα αεροπλάνα τους υπεύθυνα για τους βομβαρδισμούς στα σχολεία και νοσοκομεία αλλά τα ελικόπτερα κυρίως, ακόμα και να ήταν πάντος δε νομίζω να τα κάνανε κατά λάθος οι πιλότοι... τέσπα offtopic

Την κλάση τους όμως ως πιλότοι δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.

Το θέμα αυτό μπορεί να αναλυθεί από τους "επαγγελματίες" του είδους καί εγώ δεν είμαι ένας απ´αυτούς.

......

Θα υποθέσω λοιπόν ότι το Air Crash Investigation είναι ή πιό έγκυρη πηγή, δεν θα παραθέσω περαιτέρω σχόλια καί ταυτόχρονα θα ζητήσω "ταπεινά" συγνώμην ......... μην τυχόν κι´αυτό το νήμα γίνει ποδοσφαιρικό. :flipout:

Για το συμβαν της Λουφτχανσα εξεφρασα απλως την απορια μου. Το Air Crash Investigation δεν εχει ασχοληθει φυσικα.

Καμια προθεση δεν εχω να κατηγορησω πιλοτους. Ακομη κι αν κανουν λαθος, δεν το αναφερω ως κατηγορια, αλλα επειδη αυτη τελικα ειναι η αιτια.

Για την εγκυροτητα του Air Crash Investigation, δεν γνωριζω. Ισχυριζεται οτι λαμβανει σαν πηγες ακομα και το επισημο πορισμα της εκαστοτε αρμοδιας εθνικης επιτροπης διερευνησης. Αν εξαιρεσεις τη δραματοποιηση για τηλεοπτικους λογους, νομιζω οτι επι της ουσιας δεν διαφωνει με τις υπολοιπες διαθεσιμες πληροφοριες.

Για την περιπτωση του B737 της HELIOS στο Γραμματικο, ειδα πρωτα το τηλεοπτικο ντοκυμαντερ και στη συνεχεια διαβασα το πορισμα της Ελληνικης Επιτροπης Διερευνησης της ΥΠΑ.

Το δευτερο ηταν πολυ πιο λεπτομερες, αλλα το ντοκυμαντερ εδινε πολυ σωστα την ιστορια. Γιατι μια ιστορια ειναι, μια σειρα γεγονοτων, που αποκαλυπτεται απο τα συντριμια, με επιμονη και πολλη δουλεια των ειδικων επιστημωνων.

Δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος, παρα μονο σχετικος για να καταλαβεις τι εχει γινει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάγκες πιλότοι...

Αν δεν κανω λαθος, το συγκεκριμενο βιντεο τραβηχτηκε στην Φρανκφουρτη ή στο Αμβουργο πριν κανα 2 χρονια.
Εκεινες τις μερες ημουν και εγω σε μια παρομια κατασταση με λουφτχανσα απο εδω για φρανκφουρτη.
Οι καιρικες συνθηκες ηταν τραγικες (αερας + βροχη). Ο συγκεκριμενος που εκανε αυτο στο βιντεο, αν μη τι αλλο δειχνει πολυ μαγκας (οπως λεει και ο τιτλος του παροντος).
Γιατι να ειναι σε διαθεσιμοτητα ??

Sto Hamburg eitane......-bye-

Απάντηση: Re: Μάγκες πιλότοι...

Οι τύποι δεν παλεύονται καθόλου..

http://www.totallycrap.com/videos/videos_how_low_can_you_go_in_a_fighter_jet/

Ισραηλινά f-16 μάλλον, οι καλύτεροι πιλότοι στα μαχητικά.

Λίγο πιο κάτω είμαστε και 'μεις.

Θα μου επιτρεψεις να αμφισβητησω..για..(Ισρα.πιλ.)
Δεν ειναι Ισραηλινα F-16.
Το βιντεο ειναι απο την Oruzgan (επαρχια), Chora στο Afghanistan.
Oι αντρες ειναι της Ολλανδικης(100%) ISAF(NATO)...(99.9%) ειναι Ολλανδικα F-16,απο τα 8 που εχουν στο Αφγανισταν.
(υπαρχει και αλλο βιντεο απο το σημειο με τους Ολλανδους)(δεν φαινονται διακριτικα απο τα f-16,νομιζω δεν θα πεταγαν αλλης χωρας πανω απο τα κεφαλια τους,στον "δικο τους χωρο") :grinning-smiley-043-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάγκες πιλότοι...

Νομίζω πως δεν ήταν τα αεροπλάνα τους υπεύθυνα για τους βομβαρδισμούς στα σχολεία και νοσοκομεία αλλά τα ελικόπτερα κυρίως, ακόμα και να ήταν πάντος δε νομίζω να τα κάνανε κατά λάθος οι πιλότοι... τέσπα offtopic

Την κλάση τους όμως ως πιλότοι δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.

Αυτό εννοεί κι ο φίλος...Πως απέκτησαν την κλάση;Σκοτώνοντας άμαχους;Με ποιούς έχουν αερομαχήσει και πότε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάγκες πιλότοι...

Αυτό εννοεί κι ο φίλος...Πως απέκτησαν την κλάση;Σκοτώνοντας άμαχους;Με ποιούς έχουν αερομαχήσει και πότε;

Πλάκα μου κάνεις ε? δεν κάνουν και τίποτα άλλο μόνο αερομαχίες.. ρώτησε κανένα απ την αεροπορία μας να σου πει, τις περισσότερες ώρες πτήσεων έχουν παγκοσμίος.
Αερομαχίες μεταξύ τους, με συμμάχους(Ελλάδα, Τουρκία και άλλους) καλά τους γείτονες άραβες δε τους λέω καθόλου.

Τώρα αν λένε βλακείες στην αεροπορία μας τι να σου πω? ίσως ξέρεται καλυτερα εσείς.

Re: Απάντηση: Re: Μάγκες πιλότοι...

Θα μου επιτρεψεις να αμφισβητησω..για..(Ισρα.πιλ.)
Δεν ειναι Ισραηλινα F-16.
Το βιντεο ειναι απο την Oruzgan (επαρχια), Chora στο Afghanistan.
Oι αντρες ειναι της Ολλανδικης(100%) ISAF(NATO)...(99.9%) ειναι Ολλανδικα F-16,απο τα 8 που εχουν στο Αφγανισταν.
(υπαρχει και αλλο βιντεο απο το σημειο με τους Ολλανδους)(δεν φαινονται διακριτικα απο τα f-16,νομιζω δεν θα πεταγαν αλλης χωρας πανω απο τα κεφαλια τους,στον "δικο τους χωρο") :grinning-smiley-043-bye-

Διάβασα τα σχόλια αποκάτω στο βίντεο ναι οι στρατιώτες είναι της ISAF(International Security Assistance Force).

Για τα αεροπλάνα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι χωρίς διακριτικά, ίσως γίνεται κάποια κοινή άσκηση δε ξέρω και είναι τρίτης χώρας, γράψανε δύο τρεις οτι είναι Ισραηλίτικα και είπα μάλλον, F-16 Sufa πάντως δεν είναι.
-bye-

Last edited: