magnat monitor supreme 2000 Γνώμες

Πολλά μεγάφωνα,πολύ ηχείο για πολύ λίγα χρήματα.
Η γνωστή συνταγή για να μην ακούγεται...

Προτίμησε να διαθέσεις τα χρήματά σου,σε κάποιο ηχείο μικρότερο με 2 μεγάφωνα,για να πιάσουν καλύτερα τόπο τα χρήματά σου.

μαλλον επιδιωκεται ο ενθουσιασμος εις βαρος της ουσιας. Κ μαλλον ετσι θα ειναι κ ο ηχητικος του χαρακτηρας. Macho αλλα λιγοτερο ,μουσικο...
Στα λεφτα που κοιτας υπαρχουν και αυτα που κατα πασα πιθανοτητα παιζουν πιο ομορφα: Mordaunt Short 914i, Roister Emphasis 25, Mission m33i
Ειδα και το αλλο σου ποστ αλλα θα απαντησω εδω. Οποιοδηποτε απο αυτα τα ηχεια με εναν Harman Kardon 3390 στα 350Ε ή τον Rx797 που προτεινεις, ειναι καλη λυση για 700Ε συνολο.

Παίδες άκουσα το εν λόγω ηχείο στο media με εναν harman kardon 3390(αν και με rx-797 κατα την γνώμη μου θα ήταν πιο διαυγές), σε μεση ένταση με το hotel california(unplugged)..
Έμεινα εκπληκτος ακουγοντας το ηχείο απολύτως 'flat' σε όλο το φασμα συχνοτήτων..Ουτε τσιριζαν οι ψιλες, εμφατικές μεσαιές πολυ γλυκο αερινο μπασο,καλη ατακα..η στερεωφονία τους πολυ πολυ καλή κρίνοντας οτι το ένα ηχείο βρικόταν στην αλλη ακρη απο το άλλο δεν "υπήρχε" κενο στην ακρόαση..!!Είτε αριστερα πηγαινες είτε δεξια είτε στη μέση το ιδιο και το αυτό!
Επίσης ακουσα όργανα(στο ίδιο τραγούδι) τα οποία δεν ακούγονταν εμφανώς σε αλλα ζευγάρια ηχεία μεσ την αίθουσα......

Re: Απάντηση: magnat monitor supreme 2000 Γνώμες

κανε μια προσπαθεια να ακουσεις και τα αλλα και πες μας εντυπωσεις και τι διαπιστωσες

Επίσης άκουσα τα ροιστερ emphasis 25 ..κατα την γνώμη μου ξέφευγαν πολυ τα πρίμα τους..πολυ γλυκες μεσαιές, απο μπασο τώρα, σαν ηχείο βάσης και ουτε..Χρειάζεται σαμπάκι κατα τη γώμη μου.

Last edited:
Το emphasis στο προτεινα γιατι ειδα οτι εχεις μια προτιμηση στα πολλα μεγαφωνα, αλλα και γιατι ειναι φινετσατο. Να ξερεις οτι ολα τα ηχεια ακουγονται αναλογα με το χωρο που ειναι τοποθετημενα. Στο χωρο σου τα 25 ισως ακουγοντουσαν μια χαρα τονικα, οπως και ολα τα αλλα που ακους σε demo. Τα αλλα δυο προσπαθησε να τα ακουσεις οπωσδηποτε πριν αποφασισεις. Εκπροσωποι Αγγλικης σχολης, το mission χρυση τομη μεταξυ δυναμης ποιοτητας, τα 914 πιο λαμπρα και "ανοιχτα" με αμεσοτητα στις μεσαιες.

Last edited:

Το emphasis στο προτεινα γιατι ειδα οτι εχεις μια προτιμηση στα πολλα μεγαφωνα, αλλα και γιατι ειναι φινετσατο. Να ξερεις οτι ολα τα ηχεια ακουγονται αναλογα με το χωρο που ειναι τοποθετημενα. Στο χωρο σου τα 25 ισως ακουγοντουσαν μια χαρα τονικα, οπως και ολα τα αλλα που ακους σε demo. Τα αλλα δυο προσπαθησε να τα ακουσεις οπωσδηποτε πριν αποφασισεις. Εκπροσωποι Αγγλικης σχολης, το mission χρυση τομη μεταξυ δυναμης ποιοτητας, τα 914 πιο λαμπρα και "ανοιχτα" με αμεσοτητα στις μεσαιες.

Πολυ καλές επιλογές τα αγγλικα ηχεία μέχρι αυτο το budget αλλα μόνο για δωμάτιο 15-20 m2(μιλάω για τα πενταμισάρια γούφερ που έχουν).Άν τους ριξεις 60-70w rms/flat θα ψάχνεις τους κώνους στον απέναντι τοίχο....:HTEHETH63:.

φιλε μου τα m33i και τα 914 εχουν ενα woofer αλλα 6.5αρι. Ακοθσε τα Mission ειδικα και ελα πες μου μετα για μπασο. Το μπασο δεν χαρακτηριζεται μονο απο την εκταση αλλα και απο την ατακα, την ταχυτητα. Ειδικα τα m33i ειναι για μεγαλους χωρους. Το 2006 τα ακουσα σε σωστο χωρο, ενθουσιαστικα και τα αγορασα για να καλυψουν το χωρο του γραφειου μου ~16τμ. Σε πληροφορω οτι ηθελαν τουλαχιστον 10τμ ακομα για να αναπνευσουν στοιχειωδως. Το μπασο τους τα επνιγε ολα, γιαυτο και τα δωσα γρηγορα για ενα ζευγαρι 9.1, ηχειο 8 λιτρων το οποιο στο συγκεκριμμενο χωρο παιζει μουσικη.
Τα Αγγλικα ηχεια υπαρχουν σαν ανυπερβλητες επιλογες και σε μεγαλυετερες κατηγοριες. Ποιος θα παραβλεψει τα Monitor Audio RS6 στα 700Ε, και τα ολοκαινουρια RX6 στα 850?
Ρωτα τον συμφορουμιτη που κατοπιν παροτρυνσης αγορασε τα Tannoy F4 custom με 2 6.5αρια μεγαφωνα στα 400+ ευρω και καλυπτει χωρο 40τμ με εναν Nad C326BEE..
Σε ολες τις κατηγοριες τιμης υπαρχει τουλαχιστον ενα αγγλικο μοντελο για ολα τα γουστα που σε σηκωνει απο τη θεση σου.
Οσο για αυτο με τα 60-70W και τα μεγαφωνα στον τοιχο. Δοκιμασε ενα ζευγαρι Wharfedale 9.5 στο θεμα προσληψης ισχυος και ισως αναθεωρησεις. Φιλος τα παιζει με τελικο Quad 2*90W και λιγα φαινονται τα Watt. To γεγονος οτι παρατηρεις ενα συγκεκριμμενο χαρακτηριστικο ενος συγκεκριμμενου <βρεττανικου μοντελου, δεν σημαινει οτι αυτο γενικευεται σε ολα τα μοντελα που φτιαχνουν στην χωρα των κρυοκ@λων Αγγλων

Last edited:
Για τα magnat τώρα...

Αν θες ποιότητα που να αξίζει στην τιμή με magnat --> Supreme 800 με 250ε.

Αν θες σχεδόν ίδιο ήχο με τα 800,αλλά με μεγάφωνα που να καλύπτουν αρκετά μεγάλο χώρο,και καλύτερες μεσαίες --> Supreme 2000.

Τα 2000 για τα λεφτά τους σαν ήχος και με 2 8άρια woofer είναι πάρα πολύ καλά.

Δεν λέω,βρίσκεις πιο audiophile ηχεία,αλλά αν σε νοιάζουν οι χαμηλές,και θα τα παίξεις σε μεγάλο χώρο χωρίς sub,τότε είναι μια χαρά.

Πάντως αν ο ήχος τους σε ικανοποιεί,ότι και να πούνε οι άλλοι,στεναχώρια σου μεγάλη.-bye-

Παίδες άκουσα το εν λόγω ηχείο στο media με εναν harman kardon 3390(αν και με rx-797 κατα την γνώμη μου θα ήταν πιο διαυγές), σε μεση ένταση με το hotel california(unplugged)..
Έμεινα εκπληκτος ακουγοντας το ηχείο απολύτως 'flat' σε όλο το φασμα συχνοτήτων..Ουτε τσιριζαν οι ψιλες, εμφατικές μεσαιές πολυ γλυκο αερινο μπασο,καλη ατακα..η στερεωφονία τους πολυ πολυ καλή κρίνοντας οτι το ένα ηχείο βρικόταν στην αλλη ακρη απο το άλλο δεν "υπήρχε" κενο στην ακρόαση..!!Είτε αριστερα πηγαινες είτε δεξια είτε στη μέση το ιδιο και το αυτό!
Επίσης ακουσα όργανα(στο ίδιο τραγούδι) τα οποία δεν ακούγονταν εμφανώς σε αλλα ζευγάρια ηχεία μεσ την αίθουσα......

Ακολούθησε την συμβουλή του DIPIE και δεν θα βγείς χαμένος. Όλοι όταν ξεκινήσαμε, δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα κατά την διάρκεια των ακροάσεων. Γι´αυτό είναι σημαντική η συμβίωση με ένα ζευγάρι ηχείων της "προκοπής".

Ένα μόνο καλο μεγάφωνο, μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 150-200 ευρώ σε κόστος. Δεν συζητάμε, ούτε για το κόστος του crossover, ούτε για το κόστος των υλικών ολόκληρης της καμπύνας, ούτε για το κόστος της έρευνας για να σχεδιαστεί η καμπύνα.

Δεν λέω ότι τα Magnat δεν είναι της προκοπής, απλά όταν υπάρχει περιορισμός στο budget (που πάντα υπάρχει δηλαδή) είναι προτημότερο να επιλέγουμε όσο το δυνατόν ποιό απλές κατασκευές, γιατί τα χρήματά μας πάνε σε ποιότητα και όχι σε ποσότητα.

Για τα Watt που ανέφερες παραπάνω, να έχεις υπ' όψιν σου ότι η ισχύς που μπορεί να σηκώσει ένα ηχείο συνολικά, δεν εξαρτάται από τον αριθμό των μεγαφώνων που έχει. Επίσης, το αν μπορεί να καλύψει ένα ηχείο ένα χώρο ή όχι, έχει να κάνει κυρίως με το πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει (συχνότητα) και με την ευαισθησία του. Για παράδειγμα, τα Focal Chorus 816v που ξέρω καλά, κατεβαίνουν στα 45-47Hz, έχουν 2 μεγάφωνα, πραγματική ευαισθησία 89-90db, 130Wrms και καλύπτουν έως και 30τ.μ.

Έχε όμως υπ' όψιν σου και το εξής. Το θέμα με την κάλυψη του χώρου, δεν είναι τόσο το συνολικό μέγεθος του χώρου σου, αλλά σε πόσο χώρο θα ακούς μουσική.

Παράδειγμα: Αν ο συνολικός σου χώρος είναι 25-30τμ, μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι με τα χαρακτηριστικά που περιγράφω παραπάνω και να ακούς χωρίς προβλήματα ακόμα και σε 10 τετραγωνικά ή να πάρεις ηχεία βάσης και να σε καλύψουν χωρίς πρόβλημα στα 10 τετραγωνικά που θα ακούς. Αν όμως ο χώρος σου είναι 10-15 τετραγωνικά συνολικά, πας κατά προτήμηση σε ηχεία βάσης, γιατί θα έχεις λιγότερα "προβλήματα" με τον ήχο.

Καλή συνέχεια -bye-

φιλε μου τα m33i και τα 914 εχουν ενα woofer αλλα 6.5αρι. Ακοθσε τα Mission ειδικα και ελα πες μου μετα για μπασο. Το μπασο δεν χαρακτηριζεται μονο απο την εκταση αλλα και απο την ατακα, την ταχυτητα. Ειδικα τα m33i ειναι για μεγαλους χωρους. Το 2006 τα ακουσα σε σωστο χωρο, ενθουσιαστικα και τα αγορασα για να καλυψουν το χωρο του γραφειου μου ~16τμ. Σε πληροφορω οτι ηθελαν τουλαχιστον 10τμ ακομα για να αναπνευσουν στοιχειωδως. Το μπασο τους τα επνιγε ολα, γιαυτο και τα δωσα γρηγορα για ενα ζευγαρι 9.1, ηχειο 8 λιτρων το οποιο στο συγκεκριμμενο χωρο παιζει μουσικη.
Τα Αγγλικα ηχεια υπαρχουν σαν ανυπερβλητες επιλογες και σε μεγαλυετερες κατηγοριες. Ποιος θα παραβλεψει τα Monitor Audio RS6 στα 700Ε, και τα ολοκαινουρια RX6 στα 850?
Ρωτα τον συμφορουμιτη που κατοπιν παροτρυνσης αγορασε τα Tannoy F4 custom με 2 6.5αρια μεγαφωνα στα 400+ ευρω και καλυπτει χωρο 40τμ με εναν Nad C326BEE..
Σε ολες τις κατηγοριες τιμης υπαρχει τουλαχιστον ενα αγγλικο μοντελο για ολα τα γουστα που σε σηκωνει απο τη θεση σου.
Οσο για αυτο με τα 60-70W και τα μεγαφωνα στον τοιχο. Δοκιμασε ενα ζευγαρι Wharfedale 9.5 στο θεμα προσληψης ισχυος και ισως αναθεωρησεις. Φιλος τα παιζει με τελικο Quad 2*90W και λιγα φαινονται τα Watt. To γεγονος οτι παρατηρεις ενα συγκεκριμμενο χαρακτηριστικο ενος συγκεκριμμενου <βρεττανικου μοντελου, δεν σημαινει οτι αυτο γενικευεται σε ολα τα μοντελα που φτιαχνουν στην χωρα των κρυοκ@λων Αγγλων

Κατ'αρχιν να σημειώσω ότι ο χώρος πού θα εγκατασταθούν είναι "minimal"(σε έπιπλα), και μέγεθος 40-50 m2 - τετράγωνο.
Δεδομένου αυτου πρέπει να κινηθώ σε κάτι πιο "ανεκτικό", περισσότερο ευαίσθητο..Επίσης ο χώρος ακρόασης θα είναι την περισσότερη ώρα στο τέρμα του σαλονιού(πίσω-πίσω),οπότε δεν θα πρέπει να ζορίζεται το ηχείο..
Επειδή οτι ηχεία έχω δει(απο φίλους-γνωστούς κτλ) με γούφερ μέχρι 6.5 είναι τα περισσότερα ξεκεντραρισμένα..
Εάν τώρα θα διάλεγα ηχείο με ένα μεγάφωνο για τα χαμηλά αυτο θα ήταν sonus faber...

Απάντηση: Re: Απάντηση: magnat monitor supreme 2000 Γνώμες

Κατ'αρχιν να σημειώσω ότι ο χώρος πού θα εγκατασταθούν είναι "minimal"(σε έπιπλα), και μέγεθος 40-50 m2 - τετράγωνο.
Δεδομένου αυτου πρέπει να κινηθώ σε κάτι πιο "ανεκτικό", περισσότερο ευαίσθητο..Επίσης ο χώρος ακρόασης θα είναι την περισσότερη ώρα στο τέρμα του σαλονιού(πίσω-πίσω),οπότε δεν θα πρέπει να ζορίζεται το ηχείο..
Επειδή οτι ηχεία έχω δει(απο φίλους-γνωστούς κτλ) με γούφερ μέχρι 6.5 είναι τα περισσότερα ξεκεντραρισμένα..
Εάν τώρα θα διάλεγα ηχείο με ένα μεγάφωνο για τα χαμηλά αυτο θα ήταν sonus faber...

Αν ακους απο την αλλη ακρη του σαλονιου, δηλαδη 7 μετρα μακρια απο τα ηχεια υποθετω, τοτε ισως να χρειαστεις sub. Εγω για χαμηλα θα διαλεγα Dynaudio. 4Ω αλλα το μπασσο ερχεται σε ριπες και ομοβροντιες:drummer:

Κάνε μια βόλτα από το κέντρο, ν' ακούσεις αυτά, αλλά πάρε ένα τηλ πρώτα να ρωτήσεις αν τα έχει ακόμα:

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=5037

Είναι φανταστικό ηχείο, κατά την γνώμη μου αποκλείεται να βρείς κάτι παρόμοιο σε αυτά τα χρήματα όσο και να ψάξεις. Έχει πάρει και EISA.Το θέμα είναι ότι μάλλον έχει καταργηθεί, οπότε αν το έχει σε στοκ όπως λέει η ιστοσελίδα του (τελευταία ενημέρωση λέει 19/11) θα είσαι πολύυυυυ τυχερός. Θεωρώ ότι θα καλύψει τον χώρο σου, γιατί και ευαισθησία έχει και μεγάλη ισχύ και κατεβαίνει χαμηλά. Θέλεις όμως δυνατό ενισχυτή έτσι? Ρώτα στο μαγαζί να πουν σχετικά αν σε ενδιαφέρει φυσικά και αν υπάρχει.

Αυτά τα ηχεία της JAMO έχουν μια "ιδιομορφία" και δεν μπορούν να μπουν σε όλα τα σπίτια. Έχουν μεγάφωνο στο πίσω μέρος τους, οπότε πρέπει να έχουν αρκετή απόσταση από τον τοίχο, πράγμα όμως που αν κατάλαβα καλά από το μέγεθος του χώρου σου δεν σε ενοχλεί. Εγώ όταν έψαχνα για ηχεία αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που τα απέρριψα, δεν είχα τον χώρο τότε για να τα εγκαταστήσω σωστά.

Last edited:
Κάνε μια βόλτα να τα ακούσεις και έλα να μου πεις μετά για το μπάσο που άκουσες στα Magnat!!!

Και 8άρι woofer έτσι?

Να μη σου πώ ότι θα έπρεπε να είσαι ΗΔΗ έξω από το μαγαζί τώρα και να περιμένεις μέχρι αύριο που θα ανοίξει γιατί διαβάζουν κι άλλοι:flipout::flipout:

Last edited: