Magneplanar 1.7

Αντε καλορίζικα και περιμένουμε παρουσίαση όλου του συστήματος !!!

Οταν το φτάσω να ικανοποιεί εμένα πρώτα από όλα, να θεωρείτε σίγουρο πως θα είσαστε καλεσμένοι μου για ακρόαση, με παρεΐτσα, μπυρίτσες και όλα τα ..συναμαρτούντα! :award:

Last edited:
Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Για quad έχω διαβάσει ιστορίες ..φρίκης στο δίκτυο και συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω. Κινεζιές πια δυστυχώς και με λυπεί ιδιαίτερα, επειδή τον καλύτερο ήχο από quad τον είχα ακούσει, παλιά όμως..
Ακουσα και τα 2805 και μόλις πήγαινες να ανεβάσεις λίιγο την ένταση να το χαρείς, ήταν σαν την ώρα που πας να ´τελειώσεις´ χτύπαγε το τηλέφωνο!
Κάτι σαν το απαγορεύεται της θρησκείας στην κάθε σου χαρά!

Είμαι κάτοχος Quad 988 (ο πρόγονος των 2805), τα έχω αγοράσει μεταχειρισμένα και χρειάστηκε μετά από μερικούς μήνες να αλλάξω όλα τα πάνελς, κάτι χρονοβόρο και πολύ κοστοβόρο (κάτι λιγότερο από τρία χιλιάρικα).

Όμως ακόμη και έτσι, τα έχω λατρέψει και θεωρώ πως άξιζαν οτιδήποτε μου έχουν κοστίσει σε νεύρα και χρήμα. Η ρετσινιά της κινεζιάς, όπως έχει εξηγήσει και ο Macmod στο νήμα για την εταιρεία, δεν τα αγγίζει, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ποιότητα ήχου και στην αξιοπιστία, μια που τα ηχεία του Walker ποτέ δεν διακρίθηκαν στο δεύτερο. Το μόνο που έχει εφαρμογή είναι στην τιμή, μια που τη μείωση του κόστους κατασκευής την τσέπωσε εξ ολοκλήρου η εταιρεία που συνεχίζει να μας δαγκώνει, εκμεταλλευόμενη τα εξαιρετικά προτερήματα και τη ζήτηση των ηχείων.

Τα quad είναι ιδιότροπα και θέλουν φροντίδα. Η διπλή προστασία δε διασφαλίζει πως δε θα υπάρξουν με το χρόνο προβλήματα και το χειρότερο από αυτά είναι η διαρροή στα πάνελς. Το κόστος αντικατάστασης τους όπως έγραψα είναι τεράστιο. Χρειάζεται να προσέχεις τη σχετική υγρασία του χώρου (ποτέ να μη παίζουν δυνατά σε σχετική υγρασία πάνω από 75% και ας λέει το manual για 90%). Επίσης καλό είναι να είναι κανείς προνοητικός στις στάθμες όταν παίζει full range πρόγραμμα με παρατεταμένα κρεσέντι (π.χ. 3η συμφωνία του Σεν Σανς). Μπορούν να παράξουν άνετα κορυφές 100db στα δύο μέτρα, αλλά σοφότερη είναι η ακρόαση με κορυφές γύρω στα 96db που καταπονεί λιγότερο τα πάνελς και συμβάλλει στη μακροζωία τους.

Όμως είναι μακράν πιο γραμμικά ηχεία με χαμηλότερες παραμορφώσεις από σχεδόν οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει, παίζουν υπέροχα και ομοιογενώς από τον ψίθυρο μέχρι την κραυγή, δε συμπιέζουν την εικόνα στα δυνατά περάσματα, ούτε χάνουν σε ανάλυση και φυσική συνέπεια των προηγούμενων αρετών τους είναι να αποδίδουν τα ακουστικά όργανα με φυσικότητα που είναι μέτρο αναφοράς. Α και σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν, έχουν μπάσα. Ειδικά όταν στηθούν σε μικρούς χώρους (~20 τ.μ.), όπως ο χώρος που ακούω εγώ.

Εύχομαι να χαρείς τα magnepan σου, αν καταλήξεις να τα αγοράσεις. Και να μη χρειαστείς ποτέ service, γιατί έχω κακές εμπειρίες φίλων από το service που μπορεί να προσφέρει ο αντιπρόσωπος (σε άλλη εταιρεία που αντιπροσωπεύει), ειδικά σε συσκευές που ήταν εντός της περιόδου εγγύησης.

ole...
βγαλε φωτο εστω με κινητο.
πεστου να σου βαλει και ss εκτος απο τις λαμπες που πουλαει.
εαν εχει τον ψηφιακο ολοκληρωμενο της audio research οποσδηποτε...
περιμενουμε...

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου πρότειναν να το αποφασίσω τελικά. Είμαι ένα βήμα πριν το ..ταμείο!
Για quad έχω διαβάσει ιστορίες ..φρίκης στο δίκτυο και συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω. Κινεζιές πια δυστυχώς και με λυπεί ιδιαίτερα, επειδή τον καλύτερο ήχο από quad τον είχα ακούσει, παλιά όμως..
Ακουσα και τα 2805 και μόλις πήγαινες να ανεβάσεις λίιγο την ένταση να το χαρείς, ήταν σαν την ώρα που πας να ´τελειώσεις´ χτύπαγε το τηλέφωνο!
Λαμβάνω φυσικά όλες τις απόψεις σοβαρά, και αύριο θα πάω Ζωδιάτη να τα ακούσω τα 1.7 που τα έχει στημένα και θα σας ενημερώσω.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!! :)

Φίλε μου Δαμιανέ σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Σίγουρα οι αρετές που αναφέρεις για τα quad με αγγίζουν ιδιαίτερα.

Ομως,
δεν θέλω να πάρω κάτι που να θέλει φροντίδα!
Και σίγουρα, δεν θέλω να κοιτώ τον δείκτη υγρασίας αν μου επιτρέπει να ακούσω μουσική ή όχι!

Θέλω, εκείνο που θα πάρω, να εξυπηρετεί εκείνο εμένα και όχι εγώ αυτό!

Συγγνώμη αν ακούγομαι κάπως απότομος, αλλά όπως με το γιαπωνέζικο (honda) αμάξι μου, θέλω απλά να βάζω το κλειδί στη μηχανή και να πηγαίνω..
Μηχανές είναι όλα, και σαν τέτοιες, οφείλουν να εξυπηρετούν εμάς, και όχι εμείς αυτές!

ole...
βγαλε φωτο εστω με κινητο.
πεστου να σου βαλει και ss εκτος απο τις λαμπες που πουλαει.
εαν εχει τον ψηφιακο ολοκληρωμενο της audio research οποσδηποτε...
περιμενουμε...

???

Magellan, να ρωτήσω κάτι άσχετο: Είσαι σε άλλο φόρουμ γραμμένος με την ίδια υπογραφή;
Σε ρωτώ επειδή γράφω και αλλού (με τελείως άλλη θεματολογία) όπως έχω ήδη πει εδώ. (RTP) ίσως;

:offtopic:

Παλαιότερα σαν απλό μέλος ναι..Αλλά έχω να ποστάρω εκτός
Avclub, κάποια χρόνια...

υγ:Τι είναι το RTP?

:offtopic:

τι δεν καταλαβες?
δεν ειπες πως θα πας αυριο να τα ακουσεις?
ε βγαλε φωτο να δουμε το σεταπ και πες του αυτα που σου γραφω..
εχω τους λογους μου, να σε βοηθησω θελω...

Οκ Vetnik! Θα το κάνω! Σε ευχαριστώ πολύ!
Αλλά έτσι που το είδα δεν κατάλαβα Christ!

Maggelan, το RTP που έγραψα είναι τα αρχικά του νικ άλλου μέλους που είναι σε άλλο φόρουμ που, εάν ήσουν εσύ θα σου έλεγαν πολλά! Το μέλος έχει ως νικ το Ran Tan Plan, που φυσικά, καμία σχέση!

Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Φίλε μου Δαμιανέ σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Σίγουρα οι αρετές που αναφέρεις για τα quad με αγγίζουν ιδιαίτερα.

Ομως,
δεν θέλω να πάρω κάτι που να θέλει φροντίδα!
Και σίγουρα, δεν θέλω να κοιτώ τον δείκτη υγρασίας αν μου επιτρέπει να ακούσω μουσική ή όχι!

Θέλω, εκείνο που θα πάρω, να εξυπηρετεί εκείνο εμένα και όχι εγώ αυτό!

Συγγνώμη αν ακούγομαι κάπως απότομος, αλλά όπως με το γιαπωνέζικο (honda) αμάξι μου, θέλω απλά να βάζω το κλειδί στη μηχανή και να πηγαίνω..
Μηχανές είναι όλα, και σαν τέτοιες, οφείλουν να εξυπηρετούν εμάς, και όχι εμείς αυτές!

...ενώ τα Magnepan, νομίζεις ότι δεν θέλουν φροντίδα?!
Πρέπει να καταλάβεις, ότι τα ηχεία πάνελ είναι από τα πιό απαιτητικά
είδη και τις περισσότερες φορές απαιτούνται αρκετοί συμβιβασμοί
προκειμένου να συμβιώσεις μαζί τους αρμονικά και χωρίς προβλήματα,
θα πρέπει να το ζυγίσεις αυτό, πριν την αγορά και οπωσδήποτε να
ακροαστείς τους υποψήφιους (ακόμα και στον χώρο σου αν γίνεται),
γιά να μην καταλήξεις σαν πολλούς που βλέπω κατά καιρούς σε
αγγελείες (χωρίς παρεξήγηση), να πουλούν ''χώμα'' ηχεία μερικών
μηνών, λόγω άστοχων επιλογών! Καλές δοκιμές και καλές ακροάσεις.-bye-

Εκτιμώντας ήδη την εμπειρία σου με τα Quad, θα ήθελα να μου πεις τι φροντίδα θέλουν τα Magnepan!

Εχω 30 χρόνια σχεδόν τα Kef 104ab και δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα (πέραν των εσωτερικών καλωδιώσεων που τις άλλαξα και είδα σοβαρή διαφορά, καθώς και τους πυκνωτές του κρος), είμαι ...καλομαθημένος, τι να κάνω?

Το μόνο που σκέφτομαι ως φροντίδα, είναι να πάρω ένα καθαριστικό χώρου αέρα, επειδή δυστυχώς είμαι καπνιστής και φοβάμαι μήπως ο καπνός μπορεί να τα επηρρεάσει αρνητικά.
Εχει σημασία αυτό; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Και ένα άλλο ηχείο που επίσης σκέφτομαι είναι το Spendor A9.
Δεν ξέρω τι 'λέει' μουσικά, οι προδιαγραφές του όμως μου φαίνονται καλές.. Το έχει ακούσει κανένας;

Θα σου πω το πιό απλό και ενδεικτικό που μου έρχεται στο μυαλό.
Τι είναι τα μαγνητοστατικά ηχεία και πως λειτουργούν?
. . . στην ουσία πρόκειται γιά μεταφορά της λειτουργίας των μεγαφώνων
κινητού πηνίου στην επίπεδη μορφή της, δηλαδή στην ουσία πρόκειται γιά
επίπεδο διάφραγμα που διατρέχεται από επίπεδους αγωγούς και σειρές
επίπεδων μαγνητών κολλήμένους σε πλαίσιο, οι συνηθέστερες καταγραφές
βλαβών που προέρχονται από καιρικές συνθήκες π.χ αφορούν, ξεκόλλημα
των μαγνητών από τα πλαίσια τους και ξεκόλημα επίπεδων αγωγών από το
διάφραγμα τους, λόγω αυξομειώσεων θερμοκρασιών. Χαλάρωμα των
διαφραγμάτων από χαμηλές (σχετικά θερμοκρασίες), στο χώρο ακρόασης.
Έχουν καταγραφεί βλάβες από άτσαλες μετακινήσεις των ηχείων, που λόγω
μικροστρεβλώσεων που δημιουργούνται στο πλαίσιο, προκαλούν βλάβες στα
σημεία στήριξης του διαφράγματος, καταστροφές στα Ribbon από ροή αέρα
στο χώρο. Άμα θέλεις ακόμα και η υγρασία τα επιρρεάζει σε βάθος χρόνου
καθώς τμηματά των πλαισίων είναι ξύλινα και αν προσθέσεις στην όλη
κατάσταση και πιθανή διακύμανση θερμοκρασίας, οδηγήσαι σε πετσικαρίσματα
και μικροστρεβλώσεις, με αποτέλεσμα χαλάρωμα του μαγνητοστατικόυ
διαφράγματος. Τι άλλο θέλεις?
Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι ότι εξ'ορισμού η κατοχή και χρήση
ηχείων πάνελ είναι μιά απαιτητική διαδικασία (σε σχέση με τα ηχεία κινητου πηνίου)
από μόνη της!
Υ.Γ ο καπνός θα μπορούσε να επιρρεάσει μόνο τα μαγνητοστατικά Ribbon,
αλλά και αυτό, σε μεγάλο βάθος χρόνου, οπότε μην σε απασχολεί ιδιαίτερα.

Last edited:
Πολύ κατατοπιστικός, σε ευχαριστώ πολύ! Κατάλαβα απόλυτα τη θεωρία τους, ως άνθρωπος που 'πιάνουν τα χέρια του', και κατ επέκταση, και το μυαλό του.., και δεν ευλογώ τα γένια μου εδώ. Καταλαβαινόμαστε! :)

Εκείνο που κρατώ ως ..ρεζουμέ* είναι ότι, από τη στιγμή που θα τα αποκτήσω (αν), δε θα πρέπει να τα αφήσω στη μοίρα τους, κάτι που έκανα με τα προηγούμενα τα περασμένα χρόνια.

Και επίσης κρατώ, ότι θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή υποστήριξη από την εταιρεία.

Ελπίζω να κατάλαβα σωστά!

*Η φιλοσοφία μου σχετικά είναι του Γιώργου Κωνσταντίνου: "Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω"!

Last edited:
Δεν ξέρω τι 'λέει' μουσικά, οι προδιαγραφές του όμως μου φαίνονται καλές.. Το έχει ακούσει κανένας;
Καλές κριτικές από Βόρεια Ευρώπη.Και γω ενδιαφέρομαι για εντυπώσεις ακροάσεων του ηχείου Α9.

Δεν το έχω ακούσει αλλά αν είναι να πας να ακούσεις Spendor και δη το Α9, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ άκου και το αντίστοιχης τιμής απο την Classic Series (SP) η οποία ΙΜΗΟ "μουσικά" τα "λέει" σχεδόν όλα...

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου πρότειναν να το αποφασίσω τελικά. Είμαι ένα βήμα πριν το ..ταμείο!
Λαμβάνω φυσικά όλες τις απόψεις σοβαρά, και αύριο θα πάω Ζωδιάτη να τα ακούσω τα 1.7 που τα έχει στημένα και θα σας ενημερώσω.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!! :)
Mηπως αγαπητε φιλε μπορεις να μας πεις που ακουσες το 2805,γιατι υπαρχουν αρκετοι που θελουν να το ακουσουν αλλα δεν υπηρχε. Μηπως ακουσες το 2905?Και τι εννοεις οτι δεν το χαρηκες,χτυπησε η προστασια τους,γινε λιγο ποιο σαφης αν γινεται.