Magneplanar 1.7

Μια πληροφορία φίλος μου παίζει τα 3,6 με Plinius 100 W τάξη ΑΒ και 50 W ταξη Α. Οφείλω να πω πως παίζουν υπέροχα, έχει δοκιμάσει να τον αλλάξει αλλά δεν έχει καταφέρει να τα ακούσει να παίζουν καλυτέρα, του έχουν φέρει σπίτι του αρκετούς και έχει δοκιμάσει.
Το μοντέλο που έχει νομίζω πως έχει καταργηθεί και το έχει αντικαταστήσει ο Plinius SA-103.
Μου τον έχει φέρει και σπίτι μου και τον παίξαμε με τα δικά μου Martin Logan Ascent έπαιξε εκπληκτικά.
Νομίζω πως είναι ένας τελικός πολύ μουσικός και που τα πάει πολύ καλά με πάνελ.

Re: Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Καλημερα Φιλε μου ,
Εχω παρει και εγω το dac 8 της ARC,
Τι δεν σου αρεσει?
Εγω το εχω παιξει περιπου 100 ωρες.

Δεν είπα ότι δε μου αρέσει κάτι με το Dac 8! Το 'λάθος' που είπα αναφερόταν στο ότι δεν έβγαλα φωτογραφίες τη στιγμή που το άνοιγα και το έστηνα στο σύστημα μου!
Ισα ίσα, που τώρα που το θεωρώ 'στρωμένο' πια και 'καταστάλαξε' ο ήχος του (που δεν έχει δικό του ήχο, βγάζει ότι το ..ταΐσεις απλά και αβίαστα), με έκανε να αναβαθμίσω το σύστημα μου! :)

Τελικά, δεν τα παράγγειλα τότε που είπα, γίνανε διάφορα απρόοπτα στη ζωή μου στο μεταξύ που με έκαναν να το αναβάλλω, καθώς και να μπω για μέρες εδώ. Περασμένα αυτά ευτυχώς πια.

Το έκανα σήμερα όμως!
2 μήνες λένε, ξεκινάνε λέει τη κατασκευή τους τη στιγμή της παραγγελίας και άλλη μια εβδομάδα μέχρι να έρθουνε.

Παραμύθια βέβαια αλλά δεν έχω επιλογή παρά να κάνω πως το πιστεύω..

Last edited:
Ηρθανε! :)
Τα παρέλαβα τη περασμένη Πέμπτη και είμαι ένας ευτυχισμένα ..δυστυχής κάτοχος - προς το παρόν όμως.

Πρώτες εντυπώσεις (άστρωτα): Τα ηχεία απλώς δεν υπάρχουν στην αλυσίδα.. Ακούς τα συνοδά και μόνον.
Δεν έχουν τίποτα δικό τους. (με δικαίωσαν απόλυτα στην επιλογή του Dac 8 της Arc)

Ξαναακούω για ..πρώτη φορά τη μουσικοσυλλογή μου. :)

Αλλά σε χαμηλή ένταση.. :(
Ακούς φωνητικά και νομίζεις ότι ο ερμηνευτής δεν έχει πιει το ..γάλα του το πρωί!
Ο ενισχυτής μου (το ήξερα βέβαια) αγκομαχάει μα πέρα δεν τα βγάζει. Ζεσταίνεται, πνίγεται καίγεται ιδρώνει και που αν μπορούσε να μιλήσει θα μου έλεγε
"ρε, δε με παρατάς τώρα στα γεράματα, που σου οδηγούσα μια χαρά τα kefακια σου τα 104ab με κέφια, παίζαμε μαζί(!) και τώρα, αντί να μου δώσεις σύνταξη μου θέλεις να κουμαντάρω αυτές τις ρουφήχτρες"!
Καλά, τσώωωπα τσώωωπα του λέω, θα σε ξεκουράσω πια. Εκεί μου φάνηκε πως χαμογέλασε λιγάκι.. **

Τι να κάνουμε, τα μάγκια θέλουν ενισχυτή μάγκα!

Και τώρα ψάχνομαι για τελικό.

Ανέφερε ένας φίλος παραπάνω για τον Plinius sa-100/103 και θα ρίξω μια ματιά γιατί τα λόγια του με έπεισαν, αλλά αναζητώ και άλλες γνώμες.

Ο Ζωδιάτης μου λέει για Audio Research και θα ήθελα να τον πιστέψω αλλά ...δυσκολεύομαι μετά από αυτά που διάβασα στο σχετικό thread εδώ για τα 3.7.

Επίσης προσανατολίζομαι και προς Bryston 4B-sst2 αλλά δεν διπλασιάζει την ισχύ του από τα 8 στα 4Ω, πόσο δε μάλλον από τα 4 στα 2 (νομίζω 1.5Ω φτάνουν τα 1.7 στις ψηλές).

Θέλουν ρεύματα τα άτιμα!

Ξέρετε αν βγάζει η ..ΔΕΗ καναν τελικό;;; χιχι!

**Με το παραπάνω 'εξανθρωπισμό' των μηχανημάτων, θέλησα να δώσω με το τρόπο μου,
τη σχέση που αναπτύσσουμε εμείς οι άνθρωποι που αγαπάμε την μουσική με τα μηχανήματα που την υπηρετούν,
το πόσο 'δενόμαστε' μαζί τους και τα θεωρούμε ζωντανά κομμάτια της μουσικής,
γιατί και η μουσική,
είναι η ζωή η ίδια..

Last edited by a moderator:
Καλώς τα!!!

Καλοτάξιδα!

Ο Ζωδιάτης Audio Research αντιπροσωπεύει, Audio Research θα σου πρότεινε, φυσικά!...Κανένας ψόγος..Αλλά ΑR και Magnepan δυστυχώς, δεν...Μπορείς βέβαια να του ζητήσεις demo για το σπίτι, να το ακούσεις και στο χώρο σου, έτσι για να σου φύγει η περιέργεια, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ο συνδυασμός που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό..

Η περίπτωση Plinius sa-100/103 ή ένας βαρβατούλης Krell μάλλον θα κουνήσουν
για τα καλά το 1.7..

Φιλε Χιούστον, ήδη κάηκε το ένα κανάλι του παλιού ενισχυτή! (Είχε 'θέμα' ήδη από παλαιότερα και το περίμενα αυτό..)
Και δε κλαίω!
Κλαίω μόνον που δε μπορώ να ακούσω τα μάγκια ακόμη.. :(

Last edited:
φίλος έχει τα 3.5 και τα παίζει με audio research vt200 & ref2mk2
από τα καλύτερα συστήματα που έχω ακούσει σε τομείς όπως μουσικότητα χροιές κτλ

Η αλήθεια είναι ότι Audio Research με Magnepan είναι ένας συνδυασμός που φοριέται πολύ. Για οικονομική λύση μπορείς να δοκιμάσεις τον Parasound A21.

Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Φιλε macmod, τι εννοείς; Μη μιλάμε με μισόλογα εδώ!!

Το πόστ του ''πλοιάρχου'' σχολίασα!
Με Audio Research VTM-200 (monoblocks) και MG3.6, σε οικιακό
φροντισμένο χώρο, έχω ακούσει κάποιους από τους καλύτερους
ήχους, με μοναδικό περιορισμό κάποιες φορές σε μέγιστες στάθμες.
Συγγενικό μου πρόσωπο, παίζει τα MG20.1 με Ref600 σε επίσης
φροντισμένο οικιακό χώρο και θα έλεγα ότι εκεί έχω ακούσει μάλλον
1 από τους 5 ή αν θέλεις 10 καλύτερους ήχους, παγκοσμίως και
χωρίς κανέναν περιορισμό σε στάθμες/οδήγηση! Επομένως δεν
δέχομαι απόψεις του στύλ Magnepan και Audio Research, δεν . . . !
Γιά το 1.7: δεν είναι τόσο αναίσθητο ούτε και τόσο δύσκολο οδηγικά
όσο τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο οποιοσδήποτε σοβαρός τρανζιστοράτος
ή λαμπάτος (με αρκετά ρέυματα), στα 150 ή 200Wrms είναι ικανός να
διεγείρει πλήρως το ηχείο, χωρίς περιορισμούς! Ψάξτο λίγο και μη μένεις σε
απόψεις ακροάσεων μόνο από εκθέσεις ή από πλημελώς στημένων
συστημάτων!!!

Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Το πόστ του ''πλοιάρχου'' σχολίασα!
Με Audio Research VTM-200 (monoblocks) και MG3.6, σε οικιακό
φροντισμένο χώρο, έχω ακούσει κάποιους από τους καλύτερους
ήχους, με μοναδικό περιορισμό κάποιες φορές σε μέγιστες στάθμες.
Συγγενικό μου πρόσωπο, παίζει τα MG20.1 με Ref600 σε επίσης
φροντισμένο οικιακό χώρο και θα έλεγα ότι εκεί έχω ακούσει μάλλον
1 από τους 5 ή αν θέλεις 10 καλύτερους ήχους, παγκοσμίως και
χωρίς κανέναν περιορισμό σε στάθμες/οδήγηση! Επομένως δεν
δέχομαι απόψεις του στύλ Magnepan και Audio Research, δεν . . . !
Γιά το 1.7: δεν είναι τόσο αναίσθητο ούτε και τόσο δύσκολο οδηγικά
όσο τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο οποιοσδήποτε σοβαρός τρανζιστοράτος
ή λαμπάτος (με αρκετά ρέυματα), στα 150 ή 200Wrms είναι ικανός να
διεγείρει πλήρως το ηχείο, χωρίς περιορισμούς! Ψάξτο λίγο και μη μένεις σε
απόψεις ακροάσεων μόνο από εκθέσεις ή από πλημελώς στημένων
συστημάτων!!!

Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις.-bye-

Οτι πείς Γιάννο μου, χατήρια δεν χαλάμε!..Ειδικά αφού έχεις ακούσει
και τους 10 παγκοσμίως καλύτερους ήχους, πάω πάσο!

Αλλά την αποψή μου θα μου επιτρέψεις να την λέω...

Να ρωτήσω και γω τι ακριβώς δεν? Σε τι μουσικές και σε τι χώρο? Δέχομαι την άποψη, αλλά έχω τελείως άλλη από προσωπική πείρα.

Έχοντας παλιότερα τα 2.5 και τώρα τα 1.7 και οδηγώντας τα με Audio Research LS-25 και VS110 πρέπει να πω ότι ταιριάζουν και παραταιριάζουν. Τα 100w ίσως είναι κάπως λίγα και δεν ζμπρώχνουν τα ηχεία στο 100%, αλλά η τοποθέτηση σκηνής που κάνει η Audio Research ταιριάζει άψογα με τη φιλοσοφία των magnepan και σαν πακέτο δίνουν απίστευτη αίσθηση χώρου.
Παίρνεις βέβαια μια αρκετά εξευγενισμένη άποψη της μουσικής, αλλά και πάλι είναι θέμα τι ακούς και τι σου αρέσει. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο ήχος και τον βρίσκω πολύ ταιριαστό για περιβάλλον σπιτιού όπου συνήθως θέλεις να χαλαρώσεις με μουσική. Χωρίς να σε απογοητεύει και σε πιο πορωτικές συνθήκες βέβαια...

Δεν σου απαγόρευσε κανένας να πείς την άποψή σου, απλά είπα ότι δεν την
δέχομαι, τουλάχιστον όχι χωρίς τεκμηρίωση!!!
Μπορούμε λοιπόν να έχουμε μιά τεκμηριωμένη άποψή σου, γιά να συζητήσουμε?

Re: Απάντηση: Magneplanar 1.7

Δεν σου απαγόρευσε κανένας να πείς την άποψή σου, απλά είπα ότι δεν την
δέχομαι, τουλάχιστον όχι χωρίς τεκμηρίωση!!!
Μπορούμε λοιπόν να έχουμε μιά τεκμηριωμένη άποψή σου, γιά να συζητήσουμε?

Τι τεκμηρίωση θες Γιάννη μου?...Απλά ο συνδυασμός,προσωπικά, δεν μου κάνει κλίκ..Τέλος!

Μια μικρή γεύση πήραν( όσο αυτό είναι σωστό ή λάθος) στο περσινό Ηi-End Show της Αθήνας, όσοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα MG 20 να οδηγούνται από τους 600άρηδες της ΑR...

Να ρωτήσω και γω τι ακριβώς δεν? Σε τι μουσικές και σε τι χώρο? Δέχομαι την άποψη, αλλά έχω τελείως άλλη από προσωπική πείρα.

Έχοντας παλιότερα τα 2.5 και τώρα τα 1.7 και οδηγώντας τα με Audio Research LS-25 και VS110 πρέπει να πω ότι ταιριάζουν και παραταιριάζουν. Τα 100w ίσως είναι κάπως λίγα και δεν ζμπρώχνουν τα ηχεία στο 100%, αλλά η τοποθέτηση σκηνής που κάνει η Audio Research ταιριάζει άψογα με τη φιλοσοφία των magnepan και σαν πακέτο δίνουν απίστευτη αίσθηση χώρου.
Παίρνεις βέβαια μια αρκετά εξευγενισμένη άποψη της μουσικής, αλλά και πάλι είναι θέμα τι ακούς και τι σου αρέσει. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο ήχος και τον βρίσκω πολύ ταιριαστό για περιβάλλον σπιτιού όπου συνήθως θέλεις να χαλαρώσεις με μουσική. Χωρίς να σε απογοητεύει και σε πιο πορωτικές συνθήκες βέβαια...

Απάντησες μόνος σου...

Ε εντάξει δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα με τα watt. Aν είναι¨"καλά" τα watt, τα 1.7 κελαηδάνε από πολύ χαμηλές εντάσεις.
Τώρα εντάξει, αν σου αρέσουν τα δυναμικά και η επιθετική μουσική, τα magnepan είναι λάθος επιλογή εξ αρχής, άσχετα με τι θα τα οδηγήσεις.

Όπως επίσης, και τα audio research έχουν την ιδιότητα να απλώνουν τη μουσική μπροστά σου σα να βλέπεις σκηνή από τα μεσαία/πίσω καθίσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια να παίρνεις μια πολύ πιο αποστασιοποιημένη αίσθηση της μουσικής.

Αν θέλεις να είσαι μέσα στη μουσική και να σε κατακλύζουν τα δυναμικά, τότε είσαι τελείως λάθος εξ αρχής και με τις 2 μάρκες...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Magneplanar 1.7

Τι τεκμηρίωση θες Γιάννη μου?...Απλά ο συνδυασμός,προσωπικά, δεν μου κάνει κλίκ..Τέλος!

Μια μικρή γεύση πήραν( όσο αυτό είναι σωστό ή λάθος) στο περσινό Ηi-End Show της Αθήνας, όσοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα MG 20 να οδηγούνται από τους 600άρηδες της ΑR...

Συμφωνούμε, ο ήχος του συστήματος στην έκθεση όντως, δεν . . .
Αλλά γιατί? Ακατάλληλος χώρος και στήσιμο! Εγώ αν είδες τι
έγραψα, είπα γιά φροντισμένο οικιακό χώρο με ιδανικό στήσιμο,
καμία σχέση ο ήχος της έκθεσης!

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου εδώ. Ολες οι απόψεις καλοδεχούμενες, με ένα μόνο σχόλιο προς το παρόν.

Οτι ναι, μου αρέσουν όσα διάβασα περί Arc και 1.7 σαν συνδιασμό αλλά προσωπικά,
δεν είμαι ΠΑΝΤΑ όπως κανείς εξάλλου πιστεύω, σε φάση να ακούμε ήρεμα, χαλαρά, και μουσικά στις μεσαίες θέσεις μιας σκηνής και να θέλουμε να αφεθούμε να γαληνέψουμε.
Συμφωνώ, προσωπικά τις περισσότερες φορές έτσι είμαι αλλά,
υπάρχουν και στιγμές που θέλω να τα ..σπάσω! Στιγμές που θέλω η μουσική να με υπερβεί με τις εντάσεις και τα ξεσπάσματα της.
Οπότε προς τα εκεί θα προτιμήσω να κινηθώ -χωρίς φυσικά το κίνδυνο να προκαλέσω ζημιά στα μάγκια..

(θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει το πώς αναγνωρίζω τα όρια τους, παλιά στα kef το καταλάβαινα από τις κινήσεις του κώνου και από το άγγιγμα του tweeter, αν ζεσταινόταν ..έκοβα!)

Μ αρέσει να ταξιδεύω μέσα στη φανταστική του Berlioz αλλά θέλω και να βγάλω από μέσα μου το άγχος της ημέρας με το 'what does it take to win your love from me' από τον Κάρλος..
Αυτό εννοώ.

Και θέλω ένα συνδιασμό που να μπορεί και τα δύο..
Το ιδανικό, όπως προς το παρόν το σκέφτομαι, είναι η παρουσία σκηνής όπως η Arc εδώ μου λέτε ότι κάνει,
με τα αστείρευτα ρεύματα ενός krell ισως..

Και ει δυνατόν, κάτω από τα 5 χιλιάρικα (όχι πολύ αυστηρά..). Δε μπορώ παραπάνω για αυτή τη χρονιά.

Καλημέρα και καλοάκουστα τα νέα σου ηχεία.Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει σε κάτι αλλά ένα παλικάρι οδηγεί τα δικά του Μaggies 3.7 στην περιπτωσή του με Plinius .
http://audiograb.wordpress.com/

Γενικα ακούγονται πολύ καλά λόγια για τον παραπάνω συνδιασμό .

Ρίξε μια ματιά αν θες ίσως βοηθηθείς.