Magneplanar 1.7

Στην έκθεση Hi-End όντως ο ήχος από τα 20άρια και τους Audio Research ήταν εντελώς απαράδεκτος. Πόσο να μπορεί να βελτιωθεί αυτό το αποτέλεσμα στον κατάλληλο χώρο άραγε?
Η επιφάνεια του τοίχου πίσω από τα ηχεία ήταν απορροφητική στις υψηλές και υψηλομεσαίες.... Η απόσταση από τον πίσω τοίχο ίσως παραήταν μικρή .... η θέση ακρόασης κοντά σε τοίχους με την ίδια 'μόνωση'.
Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης -σε καταλληλότερο χώρο με ανακλαστικές επιφάνειες και διαχύτες (για να επιτυγχάνεται ανάκλαση της πίσω ακτινοβολίας και όχι απορρόφηση)- το πόσο μπορεί να βελτιωθεί ο ήχος μόνο μια ακρόαση μπορεί να μας πείσει, το σίγουρο είναι ότι ο αντιπρόσωπος δεν έπρεπε να βάλει αυτό το σύστημα να παίξει στην έκθεση (νόμιζε μάλλον ότι οι υψηλές τιμές των συνοδών και οι τεράστιες επιφάνειες των ηχείων θα 'ξεγελούσαν' τον ακροατή και θα τον έκαναν να νομίζει πως το σύστημα παίζει καλά... αλλά απ' ότι φαίνεται δεν....)

Καλό υπόλοιπο Αυγούστου σε όλους τους φίλους! :ernaehrung004:

Last edited:
Πάρε δύο icepower modules και δύο κουτάκια. Έχεις 250 watt με 250 ευρώ. Η 500 watt με 500 ευρώ. 1 ευρώ το watt...

http://www.ebay.com/itm/B-O-ICEpowe...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3f0768948d

http://www.ebay.com/itm/B-O-125ASX2...662?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2566a602be

Αν τα θέλεις έχει έτοιμα και με κουτάκια. Άλλα τα χρεώνουν λίγο ακριβά(τα κουτάκια..)

http://www.6moons.com/audioreviews/eone2/1000.html

http://jeffrowlandgroup.com/us/amplifiers-model-201.html

http://www.digitaltrends.com/receivers-separates-amps-reviews/bel-canto-ref500-review/

Εντάξει για τις ακροάσεις σε εκθέσεις (είτε σε εκθέσεις είτε σε μαγαζιά), 90% είναι προβληματικές για πολλούς και διάφορους λόγους... Δύσκολα μπορείς να εμπιστευτείς τέτοιες καταστάσεις για συμπεράσματα...

Για την Plinius έχω ακούσει και γω πολύ καλά πράγματα, αλλά έχω την εντύπωση ότι ξεφεύγουν από τα 5κ αν βάλεις μεσα και εναν καλό pro. όπως άλλωστε και οι Audio Research, και οι Krell...
Εκτός αν μιλάμε για 2ο χέρι.

Τα ICE είναι μια αρκετά τίμια επιλογή πιστεύω, αλλά αρκετά πιο entry level με ό,τι σημαίνει αυτό σε τιμή και σε απόδοση.

Σήμερα βρήκα στα 1800 έναν Pass X.150.

Από κριτικές που διάβασα, ήταν όλες ..pass!
Αν θυμάμαι σωστά, είναι του 2003, κάτι που
λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι είναι διαχρονικές οι σχεδιάσεις του συγκεκριμένου αφενός,
και ότι δε νομίζω ότι έχουν αλλάξει και πολλά στα ενισχυτικά αφετέρου,
μου λένε ότι είναι καλή περίπτωση. Τι λέτε και εσείς φίλοι μου;

αν ειναι x150 και οχι x150.5 δεν ειναι οτι καλυτερο για magnepan.

Από όσο ξέρω, πάντα οι pass διπλασίαζαν (και αυτός επίσης) την ισχύ τους σε κάθε υποδιπλασιασμό της αντίστασης εξόδου.
Για ποιο λογο ο συγκεκριμένος δεν είναι ότι καλύτερο; Πάντα οι pass ήταν ενισχυτές με τα άπειρα ρεύματα να δώσουν. (έτσι γνωρίζω τουλάχιστον)

Με καίει φίλε μου το θέμα και θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες.. :)

ε βρε ψαχτο και λιγαακι...
αντε διαβασε στο λινκ, απο τον ιδιο τον pass να δεις γιατι οι σειρες πριν την χ.5 δεν ειναι οτι καλυτερο σε χαμηλες αντιστασεις και δυσκολα φορτια...
ουσιαστικα την χ.5 την εβγαλε για ηχεια σαν τα μαγκια...

http://www.phonophono.de/pdf/pass_x_xa_amps.pdf

Σε ευχαριστώ πολύ. :)
Θα το έψαχνα, αλλά πίστευα πως δεν υπήρχε λόγος, και το ποστ σου μου ήρθε σαν ..σφαλιάρα,
θεωρούσα δεδομένο ότι τα pass οδηγούν ακόμα και ..νταλίκα!

Πάω για διάβασμα..
Σε ευχαριστώ και πάλι. :)

τι ευχαριστεις? ελα παρε εναν χ150.5 που εχω οποτε θες (αν αντεχεις το κουβαλημα..) να τον ακουσεις... . σου εστειλα πμ...

μπααα λεπτοηχος ειναι. πρεπει να ειναι ιδανικος για αυτα τα ρημαδια τα πανελ (α ρε που εμπλεξα με τα παλιοκουτα... μια χαρα ηταν τα martin logan...)

Είχα ακούσει τα Logan πριν καμιά 10ριά χρόνια και εκείνο που θυμάμαι είναι ότι μου έβγαλαν μια γλυκειά διαφάνεια και ανάλυση.
Ο λόγος που δε τα επέλεξα τελικά ήταν το γεγονός ότι ήταν υβριδικά, πράγμα που 'χάλαγε' την ταχύτητα, ήταν σαν να άκουγα 2 ζευγάρια ηχείων ταυτόχρονα, πράγμα που μου δημιουργούσε σύγχιση αφενός,
και αφετέρου (αν και εδώ πολύ πιθανό να να κάνω λάθος),
μου φάνηκε 'μικρός' ο ήχος σε έκταση.

Last edited:
Άντε άντε περιμένουμε αποτελέσματα απ´την ακρόαση

Aν και θα πέθαινα να τα ακούσω κι εγώ, αλλά φοβάμαι μην πριζωθώ για αλλαγές πάλι...´όχι τίποτα, περιμένουμε και την εισφορά τώρα.... :)

Καλά, αν δεν θέλεις δεν θα σε καλέσω για ακρόαση. :P
Πονάω αλλά μ αρέσει είν η τρέλα μας! :)

Πέρα από τη πλάκα, σήμερα vet δεν κατάφερα να επικοινωνήσω λόγω δουλειάς.

Θέλει και ο Ρίτσος να μου δώσει κάτι καλώδια ηχείων, της kimber νομίζω.
Θα τα πάρω λογικά αύριο και ήθελα πρώτα αυτά να έρθουν και οι δοκιμές μετά.

απο εμενα οποτε θες.
παρτα τα kimber ειναι αριστο value for money

Αίσθηση που αποκομίζω σταδιακά, τώρα που νιώθω ότι τα μάγκια είναι στη φάση του πρώτου 'στρωσίματος'. (50-100 ώρες).

Με τα προηγούμενα ηχεία (Kef-104ab), όταν έβαζα μουσική να παίζει,
κάτι που όσο είμαι στο σπίτι συμβαίνει ότι και αν κάνω,
ένιωθα ότι ακούω μουσική από μηχανήματα.
Ενιωθα ότι ακούω από ηχεία.

Χτες λοιπόν συνειδητοποίησα ότι ΜΟΥΣΙΚΗ πλέον καλύπτει το χώρο μου.. Και όχι κάτι ψεύτικο. Οχι 'μηχανηματίλα'.
'Μηχάνημα' δεν υπήρχε.

Τα ηχεία απλά ΔΕΝ υφίσταντο στο χώρο.
Μόνο τον πληρούσαν με το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο παρά ο μοναδικός τρόπος που η μουσική είναι σε θέση να σε συντροφεύσει..

Θα καταθέτω τις εντυπώσεις και βιώματα μου εδώ,
όποτε νιώθω τις αλλαγές που κάνουν τη ζωή μου ποιοτικότερη..

Η καλύτερη αγορά που τα τελευταία χρόνια έχω κάνει, και
ευχαριστώ από καρδιάς όσους φίλους με ενθάρρυναν με τα λόγια τους να κάνω. :)

H μαγεία του ribbon :)
Eγώ τους έβαλα χτες και το signature της chord και πλέον... απλά ....
Έκανα και μια δοκιμή τις αντιστάσεις που δίνει πακέτο, αλλά δεν έχουν νόημα με το παρόν σύστημά μου...

Με τους pass τι έκανες τελικά? Τα δοκίμασες?

Η εισφορά ήρθε. Επιμένεις ακόμα;

Πήρα και τα καλώδια, τα Monocle XL και με αγωνία περιμένω τι θα ακούσω..

Τον ενισχυτή αν όλα πάνε καλά, θα τον έχω αύριο για λίγες μέρες. :)

ΥΓ: Με τον ενισχυτή που έχω τώρα, τα καλώδια μου βγάλανε 'γρέζι'.
Είναι κάτι που υπάρχει και το καλύπτανε τα monster Z1R που έχω προς το παρόν, ή είναι χαρακτηριστικό του καλωδίου; Θα δείξει..

Και κάτι που ξέχασα πριν. Δοκίμασα και εγώ τις αντιστάσεις.
Μετά από μισή ώρα τις έβγαλα.
Της διαφάνειας του ήχου δε της άρεσαν.

Φαντάζομαι ότι στις δίνει για τη περίπτωση που το σύστημα/χώρος δίνουν αφύσικα λαμπρό ήχο.
Σε μια τέτοια περίπτωση θαρρώ πως είναι η λάθος λύση.
Η μόνη χρησιμότητα τους που βρίσκω είναι απλώς για δοκιμή, όπου θα πρέπει να ακολουθήσει η ουσιαστική λύση και όχι το 'μπάλωμα'.