Magneplanar 1.7

Η εισφορά ήρθε. Επιμένεις ακόμα;

Mε την εφορία και τις εισφορές τώρα, επιμένω απλά εγκυκλοπεδικά :)

Αν μπορείς να κανονίσουμε κανένα καφεδάκι...

Εντυπώσεις με τον Pass X.150 :

Ο VetNik έχει απόλυτο δίκιο που σε προηγούμενη σελίδα είπε ότι είναι λεπτόηχος.

Είναι ΥΠΕΡαναλυτικός σε βαθμό ...κακουργήματος(!) και μου αρέσει αυτό.

Ακουσα πράγματα σε άλμπουμ που δε μπορούσα καν να φανταστώ ότι υπάρχουν μέσα σε μια ηχογράφηση ενός 'κοινού cd'..

ΟΜΩΣ: Δεν με έπεισε για το ποιο λόγο θα έπρεπε να τα ακούσω!

Τι θέλω να πω: Οτι, τη στιγμή που δε με πλησιάζει 'ζεστά' με τον ήχο του, δυσκολεύομαι να λάβω μέρος ενεργό, να 'μπω' μέσα σε μια μουσική, να με 'ταξιδέψει' όπως λέω..

Το ιδανικό για μένα λοιπόν (και αν μπορώ να το πάρω οκ, διαφορετικά θα περιμένω).
Ικανότητα οδήγησης των Maggie
με τη παραδειγματική λεπτομέρεια της λεγόμενης 'στερεάς κατάστασης' των τρανζίστορ,

με τη ζεστασιά και προσέγγιση της λάμπας.

Υπάρχει;;;;;;
Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Αυτό έχω καταλήξει να αναζητώ..

Ακουσα πράγματα σε άλμπουμ που δε μπορούσα καν να φανταστώ ότι υπάρχουν μέσα σε μια ηχογράφηση ενός 'κοινού cd'..

Τι θέλω να πω: Οτι, τη στιγμή που δε με πλησιάζει 'ζεστά' με τον ήχο του, δυσκολεύομαι να λάβω μέρος ενεργό, να 'μπω' μέσα σε μια μουσική, να με 'ταξιδέψει' όπως λέω..

Το ιδανικό για μένα λοιπόν (και αν μπορώ να το πάρω οκ, διαφορετικά θα περιμένω).
με τη παραδειγματική λεπτομέρεια της λεγόμενης 'στερεάς κατάστασης' των τρανζίστορ,

Υπάρχει;;;;;;
Υπάρχει κάτι τέτοιο;

classe σειρά delta :afro:

Υπάρχει;;;;;;
Υπάρχει κάτι τέτοιο;

εισαι αψογος.
ομως ακου τα δυσαρεστα...
ΑΥΤΗ ειναι η αληθεια της ηχογραφησης.
το φουσκωμα και οι "χροιες" ειναι για αλλους...
εσυ φαινεται οτι ακους καλα....
οταν συνηθισεις την αληθεια δεν υπαρχει επιστροφη...
:SFGSFGSF::ernaehrung004:

Οφείλω να πω κάτι που ..βλακωδώς ξέχασα προηγουμένως, κάτι που μάλλον αδικεί τον Pass.
Τα ηχεία αφενός είναι ουσιαστικά 'άστρωτα' ακόμη, κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν τα ακούω πραγματικά! Δεν έχουν ακόμη καλές χαμηλές και αυτό, μοιραία οδηγεί στην ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ εντύπωση ότι ο ήχος είναι ψυχρός, άδειος.

Η η λάθος ακόμη τοποθέτηση.. Χτες/προχτές το πρόγραμμα μου ήταν φουλ και δεν ασχολήθηκα όσο έπρεπε. Από απόψε, θα πειραματιστώ και, αν δω ότι δε γίνεται τίποτα, θα επιστρατεύσω το παλιό μου sub (KEF B139 σε σχεδίαση γραμμής μεταφοράς). Είχε θεϊκές χαμηλές.. :)

ΘΕΛΩ να συνηθίσω την αλήθεια.. ;)

Αν εχεις χρονο πηγενε στην audio technologies να ακουσεις τους ενισχυτες της με τα ηλεκτροστατικα της.Εχει λαμπατους και υβριδικους σε πολυ καλες τιμες και οδηγανε τα παντα.Ειδικα ο υβριδικος τελικος πιστευω οτι θα σε ικανοποιησει απολυτα.

εισαι αψογος.
ομως ακου τα δυσαρεστα...
ΑΥΤΗ ειναι η αληθεια της ηχογραφησης.
το φουσκωμα και οι "χροιες" ειναι για αλλους...
εσυ φαινεται οτι ακους καλα....
οταν συνηθισεις την αληθεια δεν υπαρχει επιστροφη...
:SFGSFGSF::ernaehrung004:

Φιλαράκι μου ήρθε από εξωτερικό που δούλευε για πολλά χρόνια. Τόσα χρόνια άκουγε από MP3 και κάτι ηχειάκια στο laptop της τάξεων των 100EUR.

Ήρθε σπίτι μου και ειδε το σύστημα μου. Γούρλωσε τα ματια. Προφανώς σε λίγα λεπτά ειχα κάτσει απέναντι στον καναπέ και μου ζήτησε να ακουσει κάποια πράγματα.
Λεω από μέσα μου "δεν εχω και υπογλώσια να του δώσω αν μου πάθει τίποτα".

Κλείνουμε την μουσική και μου λέει "ρε φίλε, δεν μου αρέσει. Ολα καλά αλλά δεν μου αρέσει. Το ήθελα πιο ζεστό το άκουσμα"
Καγλελο εγώ. Όλα τελικά αφορούν το προσωπικό γούστο. Απλά να προσθέσω και την παράμετρο ότι μας αρέσει ότι έχομε συνηθίσει να ακούμε.

Φιλαράκι μου ήρθε από εξωτερικό που δούλευε για πολλά χρόνια. Τόσα χρόνια άκουγε από MP3 και κάτι ηχειάκια στο laptop της τάξεων των 100EUR.

Ήρθε σπίτι μου και ειδε το σύστημα μου. Γούρλωσε τα ματια. Προφανώς σε λίγα λεπτά ειχα κάτσει απέναντι στον καναπέ και μου ζήτησε να ακουσει κάποια πράγματα.
Λεω από μέσα μου "δεν εχω και υπογλώσια να του δώσω αν μου πάθει τίποτα".

Κλείνουμε την μουσική και μου λέει "ρε φίλε, δεν μου αρέσει. Ολα καλά αλλά δεν μου αρέσει. Το ήθελα πιο ζεστό το άκουσμα"
Καγλελο εγώ. Όλα τελικά αφορούν το προσωπικό γούστο. Απλά να προσθέσω και την παράμετρο ότι μας αρέσει ότι έχομε συνηθίσει να ακούμε.

Δυο παρατηρήσεις μόνο:

α) Εκείνο που έχουμε συνηθίσει, μας αρέσει και για αυτό το συνηθίσαμε. ;)
Κάτι υπάρχει λάθος στο σύστημα σου!, κάτι δε μεταδίδει μουσικά, συναίσθημα ίσως.

β) ο φίλος, έψαχνε δικαιολογία (βολική) επειδή δε μπορούσε ίσως να αποκτήσει κάτι παρόμοιο με το δικό σου.

Και για την ιστορία σχετικά με τα μάγκια:
Με τον Pass έστρωσαν αρκετά! Πλέον, με το δικό μου ενισχυτή τα ακούω εντελώς διαφορετικά, πιο ανοικτά, πιο ζεστά, πιο 'ελεύθερα' μπορώ να πω.

Οσο πάει 'εξαφανίζονται'!

vetnik, ήταν ανάποδα η φάση στο δεξί!
Αλλά η διαφορετική φύση των δίπολων δε μας άφησε να το δούμε εκείνη τη στιγμή. Την αναγνώριζα άμεσα στα κλασσικά ηχεία.

Και κάτι ακόμα σημαντικό νομίζω.
Εχουν ψεχθεί τα πάνελ ότι δεν ανεβάζουν εντάσεις. Ναι, είναι σωστό. ΟΜΩΣ:
Εχει volume control το ..μπουζούκι;, το βιολί ή το κάθε όργανο;
Τι θέλω να πω:

Οτι,
τη στιγμή που ακούς σε απόλυτη φυσικότητα τα πάντα, (αλήθεια, θα δεχόμασταν ο ερμηνευτής να μας 'γκαρίζει' τους στίχους του; ) δεν χρειάζεται να τα ακούσεις 'στη διαπασών' που λένε για να έχεις την αίσθηση πληρότητας που μπορούν να σου δώσουν. Αν το επιχειρήσεις, σου φαντάζει αφύσικο.
Τα απολαμβάνεις στη φυσική τους ένταση και νιώθεις πλήρης! :)

Last edited:
Να προσθέσω και τα περίφημα τριξίματα που μπορούν να βγάλουν τα πάνελ με τον καιρό.

15 Χρονια ειμαι με πανελ(ML,QUAD και τωρα MAGNEPAN 3.7) ποτε δεν ετριξαν .Το κρεβατι μου τριζει μου οταν ειμαι σε κεφια .
Να το ξαναπω? οτι η μεμβρανη ειναι θεικη στα μεσαια (στα μεσαια ειναι ολη η μουσικη). Εχω χασει πολλα λεφτα μεχρι να το καταλλαβω.
Ηλιας

.......τη στιγμή που ακούς σε απόλυτη φυσικότητα τα πάντα, (αλήθεια, θα δεχόμασταν ο ερμηνευτής να μας 'γκαρίζει' τους στίχους του; ) δεν χρειάζεται να τα ακούσεις 'στη διαπασών' που λένε για να έχεις την αίσθηση πληρότητας που μπορούν να σου δώσουν. Αν το επιχειρήσεις, σου φαντάζει αφύσικο.
Τα απολαμβάνεις στη φυσική τους ένταση και νιώθεις πλήρης! :)
Ψιλά γράμματα, δυστυχώς, για πολύ κόσμο. Έλλειψη παιδείας. Λ.Σ.

δεν συνηθιζω παζαρια για να ειμαι ειλικρινεις αλλα βασικα αν με ρωτουσες... θεωρω την μεταφραση 1700 δολλαριων σε 3.700 υπερβολικη...οσους φορους, δασμους και μεταφορικα και αν βαλεις... κριμα...

δεν συνηθιζω παζαρια για να ειμαι ειλικρινεις αλλα βασικα αν με ρωτουσες... θεωρω την μεταφραση 1700 δολλαριων σε 3.700 υπερβολικη...οσους φορους, δασμους και μεταφορικα και αν βαλεις... κριμα...

Μια εισαγωγή κοστίζει 45% περίπου επί του τιμολογίου αγοράς στο οποίο έχουν προστεθεί και τα έξοδα μεταφοράς. Πρόσθεσε και το κόστος αγοράς και τα μεταφορικά για να βγάλεις το κόστος. Λ.Σ.