Μαγνητική θωράκιση για home cinema: είναι απαραίτητη?

Εγώ νόμιζα ότι τα θωρακισμένα ηχεία είχαν έναν δεύτερο ίδιο μαγνήτη τοποθετημένο ανάποδα για να κλείνουν το πεδίο.

Δουλεύουν σωστά τα σιδερένια καπάκια; Μήπως δημιουργούνται επαγωγικά ρεύματα που θερμαίνουν το ηχείο;

Υπάρχουν 2 τρόποι.

Ο ένας είναι να θωρακίσεις τον μαγνήτη και ο άλλος είναι να ακυρώσεις το μαγνητικό πεδίο με άλλο μαγνήτη.

Ο δεύτερος δεν είναι τόσο εύκολος :)

Πρόβλημα και με τους 2 τρόπους δύσκολα θα δημιουργηθεί. Το σίγουρο είναι ότι επηρεάζουν το μαγνήτη του ηχείου και κατά συνέπεια την απόδοσή του. Ισως παρατηρηθεί μια ελαφριά εξασθένηση στα χαμηλά ίσως και οχι.

ψάχνω ηχεία για home cinema και είμαι μεταξύ επιλογών όπως QUAD 11L, 12L and 21L ή Dali Concept 1 and 6, μαζί με τα αντίστοιχα κεντρικά διαλόγων ηχεία τους.

Γνωρίζετε να μου πείτε κατά πόσο τα ηχεία πρέπει να είναι μαγνητικά θωρακισμένα? Η τηλεόρασή μου είναι lcd, Sony 40X2000. Πρέπει μήπως μόνο το ηχείο διαλόγων να είναι μαγν. θωρακισμένο ή και τα ηχεία που θα είναι δεξιά-αριστερά από την τηλεόραση?

Εάν δεν είναι θωρακισμένα, δημιουργείται πρόβλημα και σε τι απόσταση πρέπει να είναι τα ηχεία από την τηλεόραση?

Ξέρετε εάν τα συγκεκριμένα Quad ή Dali είναι μαγν. θωρακισμένα?

ΤΗΑΝΚΣ όπως πάντα!

Για να επανέλθω, επειδή έχω τα dali concept 6 και 1, δεν είναι θωρακισμένα. Το κεντρικό, είναι.