Μαγνήτης ή πηνίο;(MM vs. MC)

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Βλέποντας το ανεβασμένο ενδιαφέρον για βινύλιο(σε σχεση με το παρελθόν), λέω να δουμε λιγο τις κεφαλές.

Για πολλούς η απάντηση ειναι προφανής... Εντούτοις, οι MM δεν αντιπροσωπεύουν πλέον μόνο το φθηνό κομμάτι της αγοράς και οι χρήστες με βραχίονες μεσαίας ή μικρής μάζας δυσκολα βρίσκουν κεφαλές MC που ταιριάζουν στον βραχίονά τους. Θα 'χε ενδιαφέρον πιστεύω να συζητήσουμε τις διαφορές των MM, MC και να δουμε τις επιλογές που έχει κανείς θεωρώντας ανώτερο κόστος τα 500 Ευρώ.

Πολλυ καλο θεμα θα ηθελα την γνωμη απο ατομα που εχουν ακουση της κεφαλες 1/ortofon 2 blue 2/grado gold Υ.Γ. Καλο θα ηταν να χωριζαμαι σε 3 κατιγοριες τιμης Π.Χ. 1Εως 200 ευρο 2εως 350 και 3 εως 500 εγω απλος την γνωμη μου λεω

Re: Απάντηση: Μαγνήτης ή πηνίο;(MM vs. MC)

Πολλυ καλο θεμα θα ηθελα την γνωμη απο ατομα που εχουν ακουση της κεφαλες 1/ortofon 2 blue 2/grado gold Υ.Γ. Καλο θα ηταν να χωριζαμαι σε 3 κατιγοριες τιμης Π.Χ. 1Εως 200 ευρο 2εως 350 και 3 εως 500 εγω απλος την γνωμη μου λεω

Σεβαστή η γνώμη σου αλλά δεν ειναι η τιμή το θέμα... Κι ας μην βλέπουμε όλα τα θέματα με κατηγορίες τιμών. To forum σκοπό έχει να προάγει το χόμπι που μας ευχαριστει, όχι να συμβουλεύει για αγορές. Το όριο των 500 ευρώ μπήκε για να αποφύγουμε συγκρίσεις με κορυφαίες MC. Aν θέλετε το αποσύρω.

..... και θα είχε ενδιαφέρον να σχολιασθεί το γεγονός οτι, ενώ ο Joe Grado (από τους ιδρυτές της Grado Labs), ήταν ένας από τους εφευρέτες των κεφαλών MC, γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτές ?

Re: Απάντηση: Μαγνήτης ή πηνίο;(MM vs. MC)

..... και θα είχε ενδιαφέρον να σχολιασθεί το γεγονός οτι, ενώ ο Joe Grado (από τους ιδρυτές της Grado Labs), ήταν ένας από τους εφευρέτες των κεφαλών MC, γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτές ?

Είχα την εντύπωση οτι η Ortofon παρήγαγε τις πρώτες κεφαλές MC...

Η πατέντα ανήκει στον Grado. Αλλά ουδέποτε παρήγαγε κεφαλές MC. Περιορίστηκε στο να μαζεύει τα λεφτά από τα δικαιώματα. Γιατί άραγε φτιάχνει μόνο κινητού σιδήρου;

Η πατέντα ανήκει στον Grado. Αλλά ουδέποτε παρήγαγε κεφαλές MC. Περιορίστηκε στο να μαζεύει τα λεφτά από τα δικαιώματα. Γιατί άραγε φτιάχνει μόνο κινητού σιδήρου;

μηπως γιατι δεν μπορει?

....Now, in 2006, some 50 years after Joe Grado designed and sold the first moving-coil phono cartridges, .......
http://www.stereophile.com/phonocartridges/1206rega/

περι κεφαλων εδω μια καλη αναφορα
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_cartridge#Moving_Coil_.28MC.29_cartridges
Mag_Cartridge.png