magnum class A

in2dark

New member
11 January 2008
31
Καλημέρα στην κοινότητα,

Χθες το βράδυ έγινε κάτι που με έχει καταστεναχωρήσει....

Έτσι όπως έπαιζε το BOY από U2 ο αγαπημένος μου ενισχυτής MAGNUM Class A έκανε ένα "τσαφ" και τέλος η μουσική....

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε τι μπορεί να είναι, που να τον πάω και τι να κάνω γενικότερα....

Το κακό είναι πως δεν μένω και Αθήνα αλλά για αυτό μπορώ να βρω λύση και να τον στείλω κάπως.

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να ακούσω κάτι ενθαρρυντικό

http://94.246.113.66/images/images/07/0731385964.jpg

Το πιθανότερο( και το πρώτο που θα κοίταζα εγώ προσωπικά) είναι η ασφάλεια του ενισχυτή..

Αν έχεις κάποια μικρή εμπειρία ή έστω το θάρρος κάνε μια μικρή επέμβαση.Βγάλτον από την μπρίζα

ανοιξε τον και ψάξε για την ασφάλεια του.

Αν δεις το συρματάκι της κομμένο στα δύο, διάβασε στα πλαινά τις προδιαγραφές της

και αντικατέστησε την με μια καινούρια..

Υπάρχει περίπτωση ο κατασκευαστής να έχει δύο ή και παραπάνω ασφάλειες..Με υπομονή έλεγχε τες μια μια..

Αν δεν νοιώθεις σιγουριά για το εγχείρημα, τότε απευθύνσου σε τεχνικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο.... Τι τεχνικό να αναζητήσω δηλαδή στην Καλαμάτα που μένω? Να πάω σε μαγαζιά με δορυφορικά κτλ? Νόμιζα πως θα έπρεπε να πάω σε κάποιον εξειδικευμένο, απλά δεν έχω ιδέα τι και που....

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο.... Τι τεχνικό να αναζητήσω δηλαδή στην Καλαμάτα που μένω? Να πάω σε μαγαζιά με δορυφορικά κτλ? Νόμιζα πως θα έπρεπε να πάω σε κάποιον εξειδικευμένο, απλά δεν έχω ιδέα τι και που....

Για έναν ηλεκτρονικό, είναι παιχνιδάκι η αντικατάσταση( αν φταίει αυτό) της ασφάλειας του ενισχυτή..
Απευθύνσου σε κάποιο κατάστημα που κάνει επισκευές σε ηλεκτρονικά..Τηλεοράσεις, ενισχυτές κλπ. Δεν μπορεί κάποιος
θα υπάρχει σε ολόκληρη πόλη..

Last edited:
Ασχημα σχεδιασμενο μηχανημα με αρκετα προβληματα στα θερμικα του ( υψηλες θερμοκρασιες στην πλακετα ) ειδικοτερα στις τοπικες σταθεροποιησεις ( και εχει μπολικες ) με αποτελεσμα ψυχρες κολλησεις και βρασμενους πυκνωτες Θα εισα μαλλον τυχερος να καθαρισεις απλα με μια ασφαλεια ...Σιγουρα παντως θα πρεπει οποιος τον δει να ριξει ενα βλεφαρακι και σε αυτα που αναφερω . Και οι δυο που εχω επισκευασει στο παρελθον επασχαν απο τα ιδια προβληματα και δεν θα διστασω να πω οτι ο ηχος του δεν μου αρεσε καθολου Ισως να παιζει καλα μονο με συγκεκριμενα ηχεια ( κατι που να εχει αφυσικα μπολικα μπασσα και ισως τονισμενα πριμα ) μια και με νορμαλ σωστα ηχεια οι επιδοσεις του σε χαμηλο και καθαρα πριμα ειναι μαλλον θλιβερες Απο την αλλη τα μεσαια του ειναι πραγματικα το φορτε του εξωπραγματικα καθαρα στακατα και upfront ....

μερικες πληροφοριες μπορεις να δεις και εδω
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/164756-p3a-comparsion-table-long-5.html#post2185994

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Την καρδια περιβολι μου κανες Σακη....

Για να δουμε τι εχει. Παντως επειδη δεν το ανεφερα, ρευμα περνει.... αναβει κανονικα. Απλα δεν βγαζει ηχο, ουτε απο το pickup ουτε απο το cd.

Οσο για το αν ειναι καλο μηχανημα... δεν εχω πειρα με αλλο σε τετοια κατηγορια, ουτε του φοραω ακριβα ηχεια. Ο ηχος του ομως ειναι απιστευτος, μια φορα το ειχα για service και ειχα δανειστει ενα yamaha, νομιζα πως ειχαν χαλασει τα βινιλιακια μου... τοσο χαλια ο αλλος.... αλλα οπως ξαναπα δεν ξερω και με αλλους της κατηγοριας του πως συγκρινεται

Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες

Για να δουμε τι εχει. Παντως επειδη δεν το ανεφερα, ρευμα περνει.... αναβει κανονικα. Απλα δεν βγαζει ηχο, ουτε απο το pickup ουτε απο το cd.

Τα λένε αυτά βρε in2dark !!
Είχα την εντύπωση όπως μας τα έγραψες, πως πατώντας τον διακόπτη έναυσης το μηχάνημα
δεν έπαιρνε καθόλου ρεύμα...

Θα πρέπει να την δείς πιο σοβαρά την περίπτωση του προβλήματος.

Οσο για το αν ειναι καλο μηχανημα... δεν εχω πειρα με αλλο σε τετοια κατηγορια, ουτε του φοραω ακριβα ηχεια. Ο ηχος του ομως ειναι απιστευτος, μια φορα το ειχα για service και ειχα δανειστει ενα yamaha, νομιζα πως ειχαν χαλασει τα βινιλιακια μου... τοσο χαλια ο αλλος.... αλλα οπως ξαναπα δεν ξερω και με αλλους της κατηγοριας του πως συγκρινεται

Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες

Το οτι ακουσες αλλον ηχο ειναι μια πραγματικοτητα!!
Οταν συνηθιζουμε σε εναν ηχο,πολλες φορες μας ξενιζει το διαφορετικο αλλα δεν ειναι απαραιτητα χειροτερο!!!

Και εγώ κρατάω ακόμα ένα magnum class a, ιδιαίτερος ήχος, δε μου έκανε ποτέ καρδιά να τον δώσω.
Καλή επισκευή!

Τάσο στον νοικιάζω για ενα μηνα
Σακη δικιο... αλλά ηταν μία εποχή που έπαιζε πολύ αμπιεντ και μουσική δωματίου
Θυμάμαι τα πηγαινε εξαιρετικά με φαγητό, κρασάκι, ζετεμ κτλ....

Απάντηση: Re: magnum class A

Τάσο στον νοικιάζω για ενα μηνα
Σακη δικιο... αλλά ηταν μία εποχή που έπαιζε πολύ αμπιεντ και μουσική δωματίου
Θυμάμαι τα πηγαινε εξαιρετικά με φαγητό, κρασάκι, ζετεμ κτλ....

Όποτε θές έλα να τον φορτώσεις :-)