Μακρύυυυυ DVI to HDMI cable

HenryGrey

New member
16 February 2007
12
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους :)

Επιτέλους έκανα κι εγώ το μεγάλο βήμα και μόλις μου παραδόθηκε η ολοκαίνουρια Samsung Jasmine 40". Και τί θα ήτανε μια καινούρια τηλεόραση αν δεν έφερνε μαζί της χίλιες δυο απορίες? Προς το παρόν, όμως, θα ρωτήσω μια. Θέλω να συνδέσω τον (λίγο παλιό υπολογιστή μου) που έχω στη μια άκρη του σπιτιού με την τηλεόραση, για να βλέπω HD υλικό. Έχω διαβάσει τους συναφείς οδηγούς για το πως είναι αυτό εφικτό, αλλά το πρόβλημα είναι οτι θα χρειαστώ ένα μεγάααλο καλώδιο DVI to HDMI για να τα ενώσω. Να μετακινήσω τον υπολογιστή στο σαλόνι, δε παίζει, όπως επίσης δεν ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ενα HTPC για να συνοδεύσω την τηλεόραση, για πολλούς και διάφορους λόγους (κυρίως οικονομικούς). Και ρωτώ, υπάρχουν τόσο μεγάλα καλώδια DVI to HDMI στην αγορά? Περίπου 40-50 μέτρα βασικά. Αν ναι, η πτώση ποιότητας λόγω απόστασης θα είναι αισθητή? Αν δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα καλώδια, υπάρχουν adaptors ή άλλα extenders που ενώνουν περισσότερα απο ένα τετοια καλώδια? Παρεπιπτόντως η κάρτα γραφικών μου είναι μια ταπεινή Radeon 9600 256MB.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν ξεστόμισα καμιά μπαρούφα :) Όπως καταλαβαίνετε, είμαι, αυτό που λένε στον κόσμο του online gaming, n00b!

40-50 μετρα? Ουτε με σφαιρες...

Ισως με τρια πανακριβα 15μ HDMI-HMDI και δυο-τρια (ακριβα) HDMI repeater ενδιαμεσα και παλι εισαι στα ορια.
Ασε που με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα HTPC και το βαζεις διπλα στην TV.

Απορία:grandpa:

40-50 μέτρα ????????????????

Σε σπίτι μένεις ή σε γήπεδο ??????????????

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Σοβαρά τώρα.
Όπως πολύ σωστά είπαν και οι υπόλοιποι
ακόμα και εάν βρείς τέτοιο καλώδιο, θα πρέπει
να είναι κορυφαίο και πάλι το αποτέλεσμα θα
είναι αμφίβολο.
Για το κόστος ας μην μιλήσουμε γιατί σίγουρα θα είναι out of the question.

Λοιπόν υπάρχει λύση, θα συνδέσεις από την vga του pc, στην vga της Samsung Jasmine 40". :grinning-smiley-043

Το καλώδιο βέβαια δεν θα είναι κανένα της πλάκας, αν και απότι πιστεύω παραπάνω από 30 μέτρα δεν θα χρειαστείς.

Το καλώδιο που χρειάζεσαι είναι το κόκκινο extron, ( ψάξε στο νετ για την Εxtron ) και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα απο την space vision, θα χρειαστείς κάποιο που να σου "ενώσει - κολλήσει ", τις απολήξεις με το 15πινο πριζάκι.:violent-smiley-030:

Το καλώδιο είναι λίγο αλμυρό, σε τιμή, όμως κλανει δουλειά, δεν έχεις πρόβλημα με τις αποστάσεις,πριν από λίγο καιρό είχα καμιά τριανταριά μέτρα θα ψάξω και θα στείλω π.μ, εάν βρώ.-bye-

Λοιπόν υπάρχει λύση, θα συνδέσεις από την vga του pc, στην vga της Samsung Jasmine 40". :grinning-smiley-043

Το καλώδιο βέβαια δεν θα είναι κανένα της πλάκας, αν και απότι πιστεύω παραπάνω από 30 μέτρα δεν θα χρειαστείς.

Το καλώδιο που χρειάζεσαι είναι το κόκκινο extron, ( ψάξε στο νετ για την Εxtron ) και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα απο την space vision, θα χρειαστείς κάποιο που να σου "ενώσει - κολλήσει ", τις απολήξεις με το 15πινο πριζάκι.:violent-smiley-030:

Το καλώδιο είναι λίγο αλμυρό, σε τιμή, όμως κλανει δουλειά, δεν έχεις πρόβλημα με τις αποστάσεις,πριν από λίγο καιρό είχα καμιά τριανταριά μέτρα θα ψάξω και θα στείλω π.μ, εάν βρώ.-bye-

ε αφού κλάνει :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
σίγουρα θα είναι μια χαρά

-bye- -bye-

ε αφού κλάνει :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
σίγουρα θα είναι μια χαρά

-bye- -bye-

ουπς!!!!! ο Δαίμων του πληκτρολογίου !!!! φτού!!!
Πάει δεν γράφω άλλο!!! συγνώμη, είχα ένα πωλητή στο γραφείο και με το μπούρου - μπούρου, έγινε αυτό που έγινε!!!!

Επιμένω η δουλειά του φίλου γίνεται, το έχω καταφέρει στην δουλειά με 50 μέτρα, βέβαια ίσως πάνω από κάποιο όριο, ίσως χρειάζεται κάποιο ενισχυτικό σήματος, όμως ο φίλος δεν θα χρειαστεί.

Στην δουλειά παίζει το vga Extron από broadcasting pc video card, μέχρι σε πλάσμα του 3 ου ορόφου.

Φοβόμουν οτι θα μου απαντήσετε για τις τσουχτερές τιμές :( Κοίταγα πριν λίγο σε μια ξένη ιστοσελίδα για τόσο μακρυά καλώδια, οι τιμές κυμαίνονται απο 400-650 ευρώ!!

Aλέξη σε σπίτι μένω, απλά είναι λίγο μακρόστενο!
Eki, απ' τη στιγμή που είναι VGA αυτό δεν το καθιστά SD? Ή τουλάχιστον, όχι 720p HD? (Πάλι είπα μπαρούφα ε?)
spcav, ξέρεις κάποιες ενδεικτικές τιμές γι' αυτά τα προιόντα? Στη σελίδα απ' ότι βλέπω, δε λένε.
Όπως και να 'χει, παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, δεν τις περίμενα τόσο γρήγορα :)

Υ.Γ. Μόλς είδα το "κλάνει" δουλειά, αναρωτήθηκα αν είναι κάποια νέα έκφραση που δεν ήξερα ^_^

Οτι και να κανεις, θα σου κοστισει το ιδιο η και περισσοτερο απο το να βαλεις ενα πισι εκει διπλα.

eki, δε βλέπω τιμές στη σελίδα και πρέπει να κάνω sign up σαν extron educator (??).

Browser, προφανώς εκεί θα καταλήξω..

Re: Απάντηση: Μακρύυυυυ DVI to HDMI cable

Οτι και να κανεις, θα σου κοστισει το ιδιο η και περισσοτερο απο το να βαλεις ενα πισι εκει διπλα.

+100000

Eki, απ' τη στιγμή που είναι VGA αυτό δεν το καθιστά SD? Ή τουλάχιστον, όχι 720p HD? (Πάλι είπα μπαρούφα ε?)

Υ.Γ. Μόλς είδα το "κλάνει" δουλειά, αναρωτήθηκα αν είναι κάποια νέα έκφραση που δεν ήξερα ^_^

κι εσύ αμάν ένα λάθος :flipout: :flipout: δεν μπορούμε να κάνουμε πια εδ'ω μέσα

Εχεις το VGA, δεν μεταφέρει ψηφιακό σήμα, αλλά αναλογικό, όμως είναι ίσως το μόνο που μπορεί να " έπιμηκυνθεί ", δες εδώ μήπως βρείς κάτι πιο αξιόλογο.

http://www.gottohav.co.uk/proddetail.asp?prod=SupraAV3ComponentVGA

http://www.chaseavdirect.co.uk/bcatalog/VGA-to-VGA-Cables.html

http://www.emmoni.gr/index.php?co=products&cat_id=22&gclid=CMbVkN_mzosCFQY9ZwodcxQVBQ

Απάντηση: Re: Μακρύυυυυ DVI to HDMI cable

... απ' τη στιγμή που είναι VGA αυτό δεν το καθιστά SD? Ή τουλάχιστον, όχι 720p HD? (Πάλι είπα μπαρούφα ε?)

Το VGA μεταφερει χαλαρα σηματα 720p, 1080i (το εχω δοκιμασει) και συμφωνα με τις προδιαγραφες παει και πολυ πανω απο 1080p. Απλα μεταφερει αναλογικο σημα και οχι ψηφιακο.

Re: Απάντηση: Re: Μακρύυυυυ DVI to HDMI cable

Το VGA μεταφερει χαλαρα σηματα 720p, 1080i (το εχω δοκιμασει) και συμφωνα με τις προδιαγραφες παει και πολυ πανω απο 1080p. Απλα μεταφερει αναλογικο σημα και οχι ψηφιακο.

Αυτό λοιπόν είναι μια πρακτική λύση, απ' ότι καταλαβαίνω. Αντί για DVI to HDMI πρέπει να βρώ κάτι παρόμοιο σε VGA και κάνω τη δουλειά μου. Η άλλη λύση που σκέφτομαι, είναι να κάνω convert το HD υλικό σε ένα format που διαβάζει το PS3, και να το παίζω απ' εκεί ε?

(Μήπως έπρεπε να αναφέρω ότι παίζει και PS3? :slapface:)

Η καλυτερη λυση ειναι ενα νεο pc διπλα στην TV αλλα απαιτει καποια εξοδα.
Το να συνδεσεις δυο 15μετρα vga ειναι μια λυση αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει.
Για το PS3 δεν εχω ασχοληθει καθολου και δεν ξερω τι format παιζει.