Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Μόλις παρέλαβα τη Wave I/O και τη σύνδεσα με υψηλής ποιότητας τροφοδοτικό που προτείνεται σε ένα άρθρο που διάβασα για την Ι/Ο.
Αν και τελείως καινούργια όλα, η αίσθηση που σου δίνει είναι ότι έχεις πλησιάσει πλέον ακόμη πιο πολύ στη θέση των μικροφώνων (αν βγάζει κάτι τέτοιο νόημα) και όλα είναι πιο μεγάλα, πιο καθαρά, πιο συγκεκριμένα, με πιο ολοκληρωμένο "πακέτο" αρμονικών!.

Επίσης, ως αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο του Amanero που είχα δοκιμάσει.

Για περισσότερα νέα (και φωτο) στο τέλος της εβδομάδας που θα έχει μείνει στο ρεύμα για μερικά 24ωρα. Και "δυστυχώς" ο ήχος του αλλάζει με διαφορετικό USB καλώδια (και έχω στη διάθεσή μου από καλά φθηνά μέχρι κορυφαία ακριβά). Τωρα, και αφού στρώσει το πακέτο, πρέπει μάλλον να το ξανατιουνάρω. Άντε βγάλε άκρη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Μόλις παρέλαβα τη Wave I/O και τη σύνδεσα με υψηλής ποιότητας τροφοδοτικό που προτείνεται σε ένα άρθρο που διάβασα για την Ι/Ο.
Αν και τελείως καινούργια όλα, η αίσθηση που σου δίνει είναι ότι έχεις πλησιάσει πλέον ακόμη πιο πολύ στη θέση των μικροφώνων (αν βγάζει κάτι τέτοιο νόημα) και όλα είναι πιο μεγάλα, πιο καθαρά, πιο συγκεκριμένα, με πιο ολοκληρωμένο "πακέτο" αρμονικών!.

Επίσης, ως αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο του Amanero που είχα δοκιμάσει.

Για περισσότερα νέα (και φωτο) στο τέλος της εβδομάδας που θα έχει μείνει στο ρεύμα για μερικά 24ωρα. Και "δυστυχώς" ο ήχος του αλλάζει με διαφορετικό USB καλώδια (και έχω στη διάθεσή μου από καλά φθηνά μέχρι κορυφαία ακριβά). Τωρα, και αφού στρώσει το πακέτο, πρέπει μάλλον να το ξανατιουνάρω. Άντε βγάλε άκρη...

Θανάση,καλύτερο σε ποια σημεία;
Ρωτάω για στην έξω diy κοινότητα,το amanero είναι το πιο highly recommended κι επιπλέον είναι επιλογή πολύ σεβαστών κατασκευαστών.
Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το ανελέητο tweaking που δέχεται συν η μεγάλη υποστήριξή του.

Ηχητικά όμως,είμαι περίεργος,γι' αυτό ρωτάω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Θανάση,καλύτερο σε ποια σημεία;
Ρωτάω για στην έξω diy κοινότητα,το amanero είναι το πιο highly recommended κι επιπλέον είναι επιλογή πολύ σεβαστών κατασκευαστών.
Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το ανελέητο tweaking που δέχεται συν η μεγάλη υποστήριξή του.

Ηχητικά όμως,είμαι περίεργος,γι' αυτό ρωτάω.

No problem!

Το Amanero το έχω ακούσει χωρίς εξτρα τροφοδοσία (χρησιμοποιούσε αυτή του USB από το netbook, και εντυπώσεις μου από αυτό έχω αναφέρει πιο παλιά στο ίδιο νήμα). Και για να μην ψάχνεις μου είχε ακουστεί λίγο, αλλά όχι πολύ καλύτερο, του SPDIF από το M2Tech HiFace2 (που τώρα τελευταία τροφοδοτούσα από το ifiUSBpower με ουσιαστικά αναβαθμισμένο αποτέλεσμα).

Ε, με το WaveI/O και την εξωτερική τροφοδοσία που χρησιμοποιώ, το Mambo v3 είναι άνετα ένα επίπεδο πιο πάνω από τον τελευταίο συνδυασμό, οπότε σαφώς καλύτερο του (δίχως εξωτερικής τροφοδοσίας) Amanero. Και είναι καλύτερο σε όλες τις παραμέτρους. Δεν γνωρίζω όμως πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει το Amanero με,το αναλέητο πείραγμα που λες κι εσύ.

Πάντως εκείνοι που ξοδεύουν τα λεφτά για να πάρουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία (και δεν εννοώ αυτούς που το κάνουν για επίδειξη αλλά τους άλλους που ξέρουν και τα έχουν για ξόδεμα) θεωρούν και το WaveI/O ένα από τα δύο τρία καλύτερα εκεί έξω. Και χαίρομαι αφάνταστα που έχουν τελικά δίκιο γιατί με το τροφοδοτικό πέρασε τα 250 ευρώ σαν σύνολο. Κσι περίμενα για να έρθει και 2 μήνες περίπου από την η/μ της παραγγελίας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης μην ξεχνάς ότι χρησιμοποιώ true75Ω BNC βύσματα σε καλώδιο Canare (για εφαρμογή HD στούντιο για εικόνα που έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές για τον ήχο) στο S/PDIF με βύσματα παντού BNC (θηλυκά) και επίσης ομοαξονικό 75Ω καλώδιο μέχρι τις πλακέτες στις συσκευές, οπότε δεν περίμενα να δω τόσο μεγάλη διαφορά με το Amanero (που δεν είδα). Ο τύπος με το Wave I/O επέμενε ότι τα ρολόγια του είναι κορυφαία σε επιδόσεις κι ότι εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά με τα υπόλοιπα εκεί έξω. Εγώ απλά το άκουσα... Και όπως είπα θα το ξανακούσω αύριο και θα σου πω αν έχω νεώτερα.

Ευχαριστώ για τις εντυπώσεις.
Θεωρώ πως η διαφορά είναι στην τροφοδοσία,το λένε όλοι άλλωστε,amanero χωρίς εξωτερική δεν είναι amanero.

Κι αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη,με εξωτερική τροφοδοσία που το έχω εγώ,το linux που αναφέρει μηδενικά χαμένα πακέτα.
Με τροφοδοσία από τον υπολογιστή δεν το έχω δοκιμάσει καν,φοβάμαι το τι θα δω! :flipout:

Αναλόγως λοιπόν θα ωφελείται και το wave IO που όντως συγκαταλέγεται στα κορυφαία.

Στο v3 ΔΕΝ μπάινει εξωτερικό τροφοδοτικό , ειναι ζυγισμένο οπως είναι , στο μικρούλι έχει κόλπα external

Το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι για να τροφοδοτήσει το Wave I/O και όχι το v3 φυσικά!...

Όπως υποσχέθηκα να οι φωτογραφίες από μια υλοποίηση για ένα φίλο που ετοίμασα με μόνο USB είσοδο (Mambo v3, Giatras μ/σ, Wave I/O USB interface με το εξωτερικό τροφοδοτικό του).

XLO καλωδίωση, Cardas RCA συμπληρώνουν το σύνολο που ακούγεται υπέροχα! Αργότερα θα προστεθούν LEDs που θα δείχνουν και τη συχνότητα του ψηφιακού σήματος...

Attachments

• 001.jpg
    001.jpg
    143.1 KB · Views: 390
  • 004.jpg
    004.jpg
    192.9 KB · Views: 391
Έτσι θέλει να γίνει και το δικό μου mambo όταν μεγαλώσει.

Θανάση μόλις επιστρέψω από διακοπές θα κανονίσουμε μία ακρόαση να ακούσω το dac σου με το waveio. To τροφοδοτικό πάντως είναι θηρίο.

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

ομορφοοο και πολυ καλη πεντακαθαρη δουλεια !

Ευχαριστώ πολύ για καλά σου λόγια.

Και δεν έχει τελειώσει ακόμη καθώς όπως είπα θα μπουν LED για την ένδειξη της συχνότητα δειγματοληψίας και θα φινιριστεί το κουτί από φίλο λουστραδόρο.

Επίσης υπάρχει σκέψη και για καπακι από πλεξιγκλάς ώστε να φαίνεται το εσωτερικό (και τα ενδεικτικά LED ώστε να μην ανοίγουμε τρύπες, δεν αρέσουν στο φίλο).

Πάνο, όποτε θέλεις, αλλά μην περιμένεις να δεις κάτι τόσο συμμαζεμένο στο σπίτι μου, το δικό μου είναι πιο χύμα καθώς εκεί κάνω όλες τις δοκιμές...

Πολύ συμπαθητική η κατασκευή. Μπράβο!

Θα έβαζα και εγώ plexi καπάκι αλλά σκούρο, ημιδιάφανο, αλά ASR..

Ευχαριστώ πολύ,

συμφωνώ κι εγώ για το καπάκι (τώρα έχει ακατέργαστο κόντρα πλακέ όπως είναι και το υπόλοιπο κουτί), αλλά πρέπει πρώτα να δούμε πως θα φαίνεται τελειωμένο το κουτί μετά το λουστράρισμα (θα έχουν χωνευτεί επίσης οι βίδες και θα καλυφθούν) ώστε να αναδειχθεί περισσότερο.

Αλλά πρέπει πρώτα να αποφασίσει ο φίλος τι απόχρωση θα έχει το κουτί, και μετά βλέπουμε... Προς το παρόν πάντως το ευχαριστιέται (ηχητικά πάντα) πολύ.