Κάποια στιγμή, θα επιθυμούσα να άνοιγε μια συζήτηση, φυσικά όχι στη diy κοινότητα (δεν νομίζω να ταιριάζει) για την επεξήγηση πολλών δόκιμων όρων που χρησιμοποιούνται σε πολλούς reviewers.
Οι όροι αυτοί συνήθως είναι ένα σύμπλεγμα, όρων μουσικής και όρων που προέρχονται από τη ψυχοακουστική και στους περισσότερους αναγνώστες είναι από άγνωστες ή απλά συγκεχυμένες με άλλες έννοιες.
Εάν η συζήτηση έχει γίνει, φυσικά έχει διαφύγει της προσοχής μου και θα παρακαλούσα να μου την υποδείξετε.
Επί του παρόντος, το 9023 έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και αρχίζει να φωνάζει από μακριά. Δεν είναι μόνο diy-iko dac, έχει αρχίσει να γίνεται και αγαπημένο hi-end εταιριών.
Πρόσφατα διάβαζα σύγκριση του Cary DAC-100 και DAC-100t, δύο ομόσταυλα dac της Cary με ίδια τροφοδοτικά, ίδιο ψηφιακό μέρος (xmos, Wolfson 8805, διπλά ESS9023) και διαφορετικό αποτύπωμα της αναλογικής εξόδου. Γράφω αποτύπωμα, διότι δεν συμφωνώ με τον όρο που γράφουν "διαφορετικό αναλογικό στάδιο", το κυρίως αναλογικό στάδιο στο 9023 το κάνει το ίδιο το dac chip.
Λοιπόν στο 100 στην αναλογική έξοδο έχει προστεθεί ένα διπλό μπάφερ (διπλό γιατί είναι δύο τα 9023 για χρήση xlr).
Στο 100t έχουν προστεθεί δύο διπλοτρίοδοι 6922 σε ένα κύκλωμα χωρίς ολική αρνητική ανάδραση.
Το καθένα έχει τα αρνητικά και τα θετικά του (περισσότερα στο
http://www.theabsolutesound.com/art...dac-100t-digital-to-analog-converters/?page=2), αλλά για μένα η ουσία είναι ότι το πακέτο στοιχίζει στην έκδοση με το μπάφερ 2.5 χιλιάρικα.
Γιατί τα έγραψα όλα αυτά...όχι φυσικά για να προωθήσω το νέο dac του Βασίλη, αλλά για να αποδείξω ότι το συγκεκριμένο τσιπ έχει ψωμί και εάν το φουρνίσεις σωστά, δίνει ήχο που μετράει!
Το μεγαλύτερο προτέρημά του ότι έχει γίνει καλή μετατροπή i/v εσωτερικά του τσιπ και αυτό είναι που μας σώζει. Γλιτώνουμε πανάκριβες μετατροπές αναλογικές.
Ο Βασίλης, εδώ και ένα χρόνο τώρα ψάχνει συνεχώς το περιφερειακό κύκλωμα του 9023 και νομίζω ότι το εξέλιξε επάξια με την έκδοση 3.
Όσοι πιστοί προσέλθετε στην έκδοση 3, δεν θα χάσετε αυτό είναι σίγουρο.
'Οσοι ήδη επίστησαν στην έκδοση 2 και θέλουν τη βελτίωση και όχι την αλλαγή...να αλλάξουν την αρχική τροφοδοσία σε κάτι καλύτερο και δεν θα χάσουν!