Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Άσχετα παντως με την τύχη η την ατυχία του όρου,αν αυτο που περιγράφεται εδώ ειναι αυτο το "analog-like" που περιγράφουν οι έξω τα ακριβά NOS dac,μαλλον πρόκειται για περίπτωση...
Κι εδώ δεν το λέω με την προοπτική που το λέει ο Νίκος,άλλωστε πιστεύω πως ο ήχος που θυμόμαστε από παλιά ειναι όπως οι σχέσεις που μας μένουν τα καλα κι όχι η ταλαιπωρία και τα χουνέρια.

Απλώς μιλάω για αυτήν την μοναδική συνταγή που έχουν τα αναλογικά να έχουν ανάλυση που δεν φέρνει αυτόν τον περίεργο στρογγυλό πονοκέφαλο.
Για να δούμε λοιπόν όταν θα ακούσουμε....

Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Παιδιά πάντως το γεγονός ότι ακούσατε με διαφορετικές πηγές Mac vs squeezebox είναι πολύ καίριος παράγοντας για τις διάφορες στον ήχο...
ΙΜΟ τόσο που μπορεί και να οδηγεί και σε λάθος συμπεράσματα...
Προς Θεού δεν υπονοώ κάτι για τον dac... Είμαι και εγώ πολύ περίεργος να τον ακούσω.. (Ήδη από το V2 ήθελα αλλά δεν έτυχε ποτέ)

Μιχάλη δίπλα είμαστε να πεταχτώ να σου φέρω και τα δύο να δοκιμάσεις, με όποιο τρόπο θέλεις. Απο δευτέρα απόγευμα και όλη την εβδομάδα.

Για λεγε Τσικη, πως αισθανεσαι που πλεον κατατασσεσαι στη hi end κοινοτητα? :p

Last edited by a moderator:
Βασίλη εύχομαι καλή καριέρα να κάνει το V3 και θα κάνω υπομονή για την σειρά μου.

Να κάνω και μια ερώτηση. Το mambo v3 έχει είσοδο usb; Έχει βέβαια I2s και spdif αλλά αν θέλω να το συνδέσω με usb θα πρέπει να πάρω κάποια πλακέτα-υλοποίηση με κάποιο xmos ή γίνεται με κάποιον άλλο τρόπο;

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Μιχάλη δίπλα είμαστε να πεταχτώ να σου φέρω και τα δύο να δοκιμάσεις, με όποιο τρόπο θέλεις. Απο δευτέρα απόγευμα και όλη την εβδομάδα.

Ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Είμαι εκτός Αθήνας... Όταν επιστρέψω θα το κανονίσουμε...

Θα ηθελα να επισημανω 2 πραγματα.

Τα off topic περι περιγραφων αφαιρεθηκαν. Ο τροπος με τον οποιο περιγραφει ο καθενας μας αυτο που ακουει ειναι υποκειμενικος, και πολλες φορες μπορει να μην ειναι τεχνικα ορθος αλλα η τεχνικα ορθη περιγραφη δεν ειναι συμφωνη με το συναισθημα και την αποτυπωση της ακροασης. Οπως και να εχει, το θεμα του νηματος ειναι το mambo v3 και οχι το δοκιμο των ορων.

Και κατι πιο ουσιαστικο.

Το νημα αυτο το ανοιξε ο ttquattro και μαζι με αλλους φιλους μας μετεφεραν τις εντυπωσεις τους απο την νεα δημιουργια του Βασιλη. Ειναι τιμη μας που εχουμε τον σχεδιαστη του κυκλωματος εδω στο AVClub, να μας βοηθα και κατευθηνει στα project μας, και το εχει κανει και σε αλλα περαν των δικων του κατασκευων.

Θα ηθελα ομως τα μελη να μην ρωτουν για τιμες εδω στο δημοσιο νημα. Δεν προσφερουν κατι στην τεχνικη πλευρα του θεματος και φερνουν σε δυσκολη θεση τον Βασιλη που γνωριζει πολυ καλα οτι απαγορευεται να προβαλονται εμπορικα προιοντα, οποτε πολυ σωστα και δεν απαντησε. Εαν το ειχε κανει η διαχειρηση θα ηταν αναγκασμενη να κλεισει το νημα, οπως θα εκανε και με καθε αλλο επαγγελματια.

Το νημα λοιπον παραμενει ανοιχτο για να συζητησουμε το προιον, το στησιμο του, τυχων βελτιωσεις, συγκρισεις, ακουστικες εντυπωσεις κτλ.

Με συγχωρητε για την παρεμβαση, καλη συνεχεια στο τοσο ενδιαφερον θεμα.

Last edited:
Πλην όμως
Οσο δεν υπάρχει αντικειμενικος τροπος αξιολογησης σε κατι που είναι τοσο προσωπικό και υποκειμενικό ειναι απαραίτητο να μεινουν οι γνωμες του καθενός.
Άλλωστε όλοι μεταξυ μας γνωριζόμαστε και ξέρουμε τι εννοεί ο καθενας λέγοντας α η β.
Εχω την ταπεινή άποψη οτι το νημα στερειται του αυθορμητισμου του κσι οι αναγνωστες απομακρύνονται απο την ουσια δηλαδη τη διαμόρφωση αποψης μεσα απο την πολυφωνια που δεν είναι κακο να εχει και φαλτσα η υπερβολές. Άλλωστε οκτω χρόνια τωρα ετσι πορευτηκε το φόρουμ. ...

Αν ειχες διαβασει το νημα Δημητρη θα ειχες δει οτι ολες οι περιγραφες, αρεστες και μη, ειναι στην θεση τους. Αυτα που εφυγαν ειναι η κουβεντα περι αυτων σε θεωρητικο επιπεδο, που δεν εχει θεση στο παρων νημα.

Εχοντας παρακολουθησει ολο το θεμα, νομιζω , ταπεινη μου αποψη αν θελετε, οτι ο αυθορμητος και υποκειμενικος χαραχτηρισμος του ορου [αναλογικο ] και κατα το πως αντιλαμβανεται ο καθενας απο εμας αυτη την αισθηση, δεν πρεπει να μας βαζει σε διαφορα κλισε του αν ειναι σωστο η λαθος!

Αν ειχες διαβασει το νημα Δημητρη θα ειχες δει οτι ολες οι περιγραφες, αρεστες και μη, ειναι στην θεση τους. Αυτα που εφυγαν ειναι η κουβεντα περι αυτων σε θεωρητικο επιπεδο, που δεν εχει θεση στο παρων νημα.

Επειδή βλεπω οτι σβήστηκε ενα ποστ μου τουλάχιστον να απαντησω οτι διάβασα προσεκτικά το νημα γι αυτό καί έγραψα οσα εγραψα.

Κατα τα αλλα με κάλυψε ο takis

Απο τι κατάλαβα πλακωθήκαμε ,, αλλα το έχασα ,, :Banane0:

ναι δουλέυει με TTL στάθμες spdif , και είναι συμβατό με ότι πλακέτα usb/i2s κυκλοφορεί μέχρις στιγμής στήν πιάτσα ..

πάω να φτιάχνω το κοντοσούβλι σγα σγα ,, το μαρινάρω 1 μέρα , :p να πιάσει χροιές ...

Απο τι κατάλαβα πλακωθήκαμε ,, αλλα το έχασα ,, :Banane0:

ναι δουλέυει με TTL στάθμες spdif , και είναι συμβατό με ότι πλακέτα usb/i2s κυκλοφορεί μέχρις στιγμής στήν πιάτσα ..

πάω να φτιάχνω το κοντοσούβλι σγα σγα ,, το μαρινάρω 1 μέρα , :p να πιάσει χροιές ...

Δώσε DAC... ωχ κοντοσούβλι ήθελα να πω, στον λαό!

Κάποια στιγμή, θα επιθυμούσα να άνοιγε μια συζήτηση, φυσικά όχι στη diy κοινότητα (δεν νομίζω να ταιριάζει) για την επεξήγηση πολλών δόκιμων όρων που χρησιμοποιούνται σε πολλούς reviewers.
Οι όροι αυτοί συνήθως είναι ένα σύμπλεγμα, όρων μουσικής και όρων που προέρχονται από τη ψυχοακουστική και στους περισσότερους αναγνώστες είναι από άγνωστες ή απλά συγκεχυμένες με άλλες έννοιες.
Εάν η συζήτηση έχει γίνει, φυσικά έχει διαφύγει της προσοχής μου και θα παρακαλούσα να μου την υποδείξετε.

Επί του παρόντος, το 9023 έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και αρχίζει να φωνάζει από μακριά. Δεν είναι μόνο diy-iko dac, έχει αρχίσει να γίνεται και αγαπημένο hi-end εταιριών.
Πρόσφατα διάβαζα σύγκριση του Cary DAC-100 και DAC-100t, δύο ομόσταυλα dac της Cary με ίδια τροφοδοτικά, ίδιο ψηφιακό μέρος (xmos, Wolfson 8805, διπλά ESS9023) και διαφορετικό αποτύπωμα της αναλογικής εξόδου. Γράφω αποτύπωμα, διότι δεν συμφωνώ με τον όρο που γράφουν "διαφορετικό αναλογικό στάδιο", το κυρίως αναλογικό στάδιο στο 9023 το κάνει το ίδιο το dac chip.
Λοιπόν στο 100 στην αναλογική έξοδο έχει προστεθεί ένα διπλό μπάφερ (διπλό γιατί είναι δύο τα 9023 για χρήση xlr).
Στο 100t έχουν προστεθεί δύο διπλοτρίοδοι 6922 σε ένα κύκλωμα χωρίς ολική αρνητική ανάδραση.
Το καθένα έχει τα αρνητικά και τα θετικά του (περισσότερα στο http://www.theabsolutesound.com/art...dac-100t-digital-to-analog-converters/?page=2), αλλά για μένα η ουσία είναι ότι το πακέτο στοιχίζει στην έκδοση με το μπάφερ 2.5 χιλιάρικα.

Γιατί τα έγραψα όλα αυτά...όχι φυσικά για να προωθήσω το νέο dac του Βασίλη, αλλά για να αποδείξω ότι το συγκεκριμένο τσιπ έχει ψωμί και εάν το φουρνίσεις σωστά, δίνει ήχο που μετράει!

Το μεγαλύτερο προτέρημά του ότι έχει γίνει καλή μετατροπή i/v εσωτερικά του τσιπ και αυτό είναι που μας σώζει. Γλιτώνουμε πανάκριβες μετατροπές αναλογικές.
Ο Βασίλης, εδώ και ένα χρόνο τώρα ψάχνει συνεχώς το περιφερειακό κύκλωμα του 9023 και νομίζω ότι το εξέλιξε επάξια με την έκδοση 3.

Όσοι πιστοί προσέλθετε στην έκδοση 3, δεν θα χάσετε αυτό είναι σίγουρο.
'Οσοι ήδη επίστησαν στην έκδοση 2 και θέλουν τη βελτίωση και όχι την αλλαγή...να αλλάξουν την αρχική τροφοδοσία σε κάτι καλύτερο και δεν θα χάσουν!

Τα Cary δυστυχώς δέ διαθέτουν απ ότι είδα δύο σπουδαιότατες εισόδους ,πού γιά τή κατηγορία τιμής θά ήταν αυτονόητο.Δέν έχουν τήν AES/EBU καί i2s ,μπορεί νά έχουν τήν xmos ,αλλά η έλλειψη τών δύο άλλων είναι σπουδαιότατη

Υπάρχει ένα προβληματάκι με τη AES/EBU , έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στον δέκτη της crystal που υποστίριζει το στουντιακό φορμά πλήν όμως μπροστά στις επιδόσεις του wolfson ,,, απλά χλωμιάζει .. απο την άλλη το wolwson , δεν AES/EBU ,,

οπότε προκειμένου να μην χάσουν πχίοοοτητα , κόψαν την ευκολία ,,

To mambo v3 από ότι έχω προσέξει έχει απευθείας είσοδο στην πλακέτα (για καλώδια) για spdif. Οπότε να υποθέσω πως αυτός θα είναι και ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης;

Θέλω να πω δηλαδή, αν μπορεί να συνδεθεί απ' ευθείας έτσι γιατί να επιλέξουμε μία ακόμα πλακέτα για usb; Εκτός εαν μπορεί να συνδεθεί απ' ευθείας η usb στην πλακέτα έτσι:

Για να γίνει βέβαια αυτό λογικά δεν θα πρέπει το mambo να έχει και δυνατότητα διαχείρισης usb;