Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Mπορείς να το εξηγήσεις λίγο περαιτέρω αυτό; Πώς η αλλαγή στην στήριξη/στερέωση μιας πλακέτας μεσα στο χ/ψ case μπορεί να διαφορποιήσει τον ήχο;; :hmmmm2:

Για την στήριξη της υλοποίησης αναφέρθηκα. Όσον αφορά την πλακέτα υπάρχουν άπειροι κατασκευαστές που βάζουν αποστάτες με αποσβεστηκά. Γενικά η στήριξη είναι σημαντικός παράγοντας ειδικά στις συσκευές ήχου. Με ένα απλό googlάρισμα μπορείς να βρεις άπειρα τεχνικά άρθρα που θα σου λύσουν απορείες.

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

To δικό μου το mambo V3 έπαιξε αξαιρετικά από την αρχή και είναι δυο σκαλιά πιο πάνω από το V2.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα επιλεγμένο Μ/Σ τροφοδοσίας τοποθετημένο 2μ μακρυά από το DAC σε ξεχωριστό σασί το οποίο δεν θα είναι τοποθετημένο στο ρακ αλλά στο πάτωμα.

Για βάλε και καμιά φωτογραφία να μαθένουμε κι εμείς αυτές τις μαγκιές.

Στο χαρτοκούτι των ΕΛΤΑ, όπως το παρέλαβα ...

Δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε άλλο κουτί γιατί απλά δεν το έχομεν ανάγκη , αφού παίζομεν καλά κι ως έχει !

Στο χαρτοκούτι των ΕΛΤΑ, όπως το παρέλαβα ...

Δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε άλλο κουτί γιατί απλά δεν το έχομεν ανάγκη , αφού παίζομεν καλά κι ως έχει !

Σφίξε λίγο τα βύσματα Γιώργο.
Λάσκαραν.

Καλορίζικος και καλοτάξιδος ο killer
:grinning-smiley-043

Καλά θυμάμαι λοιπόν...
Κάτι βλέπω στο μπορδοροδοκόκκινο μπουχάρα της elna for audio εκεί μέσα... Αλλά οι Elna έχουν και χρυσή λωρίδα... :p

Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Καλά θυμάμαι λοιπόν...
Κάτι βλέπω στο μπορδοροδοκόκκινο μπουχάρα της elna for audio εκεί μέσα... Αλλά οι Elna έχουν και χρυσή λωρίδα... :p

Οι μεσαίου μεγέθους Elna είναι SILMIC II , οι μικρότεροι του ιδίου χρώματος είναι επίσης Elna αλλά δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι SILMIC II.
Οι πυκνωτές του δικού μου V3 είναι από την Mouser

Last edited:
Nichicon FG ή KZ για τροφοδοσία και Elna RFS II για το κύκλωμα του ήχου.

Το προτείνουν και:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιώργη, όλοι οι πυκνωτές γύρω από το dac-chip είναι Silmic II.

Στο πρώτο στάδιο σταθεροποίησης της τάσης βρίσκεται το TPS7A4700 5V 1A 4.17μVrms Ultra Low Noise LDO Voltage Regulator της Texas Instruments (TI).
Περιμένω να μου έρθει ένας σταθεροποιητής από την Tekdevice που φοράει τό ίδιο ολοκληρωμένο. Θα τοποθετηθεί στο Mambo V2 προκειμένου να γίνουν κάποιες συγκρίσεις με το V3.

http://www.ebay.com/itm/TekDevice-T...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item5afa737699

Ενώ ο Γιώργος σας "φτιάχνει" με τα θηριώδη τροφοδοτικά του, για να σας φτιάξω με τη σειρά μου με μια μέτρηση jitter επί του mambo3.

Στο ρόλο της ψηφιακής γεννήτριας η νεοαφιχθείσα γεννήτριά μου Altor JKGEN 384-12 η οποία παράγει τόσο χαμηλό jitter όσο δεν πάει άλλο (προδιαγραφές: Phase Jitter (12KHz-20MHz)=<0.7ps, Period Jitter @1000 cycles: 2ps p-p, 14ps rms.
H σύλληψη έγινε μέσω του ADC της EMU-0404.

Είπατε τίποτα; Πεντακάθαρο διάγραμμα και ταυτόσημες συλλήψεις μεταξύ spdif & i2s.

Σε πρώτη φάση, βλέπω ότι η CMedia 6631A δεν είναι άριστη κάρτα για i2s σήμα, σύμφωνα με τη πρωτύτερη μέτρηση που είχα κάνει (βλέπε τελευταίο capture). Αν και αυτό είναι πολύ καλό, σύμφωνα με άλλα δεδομένα, εντούτοις κάποιες πλευρικές μπάρες εμφανίζονται της θεμελιώδης των 11KHz.
Νικόλα, περιμένω να παραλάβεις το XMOS να δούμε τι ψάρια πιάνει και αυτό.

Attachments

• Jittter.png
    Jittter.png
    20.6 KB · Views: 271
  • Jitter_old.png
    Jitter_old.png
    23.9 KB · Views: 270
Αξίζει να σημειωθεί ότι το V2 επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει ένα εξωτερικό τροφοδοτικό συνεχούς τάσης (DC), κάτι που στο V3 κάτι αντίστοιχο δεν προβλέπεται.
Το V2 είναι ικανό υπό συνθήκες να ακουστεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, αφού τελικά το τροφοδοτικό είναι αυτό που προσθέτει τον δικό του χαρακτήρα. Τα ρολόγια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην καταστολή του jitter και στο V3 οι προδιαγραφές είναι ακόμα καλύτερες.

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Έγω έχω βάλει αυτό πάνω και η μεταμόρφωση είναι απίστευτη!
Το ερωτεύτηκα το v2.

Στο πρώτο στάδιο σταθεροποίησης της τάσης βρίσκεται το TPS7A4700 5V 1A 4.17μVrms Ultra Low Noise LDO Voltage Regulator της Texas Instruments (TI).
Περιμένω να μου έρθει ένας σταθεροποιητής από την Tekdevice που φοράει τό ίδιο ολοκληρωμένο. Θα τοποθετηθεί στο Mambo V2 προκειμένου να γίνουν κάποιες συγκρίσεις με το V3.

http://www.ebay.com/itm/TekDevice-T...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item5afa737699