Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Με γειες το εργαλείο σου!!!

Mambo μανία!!!

Για πες εντυπώσεις;

Καλοάκουστο.

Το V3 ίσως είναι η καλύτερη πλατφόρμα που σχεδιάστηκε ποτέ για να φιλοξενήσει το ESS SABRE 9023. Οπως έγραψα και πιο πάνω, είναι δυο σκαλοπάτια πιο ψηλά από το V2.
Το υψηλότερο κόστος δικαιολογείται από τα καλύτερα και περισσότερα υλικά κατασκευής.
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από ένα dac, όταν το μοναδικό κριτήριο είναι η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Έγω έχω βάλει αυτό πάνω και η μεταμόρφωση είναι απίστευτη!
Το ερωτεύτηκα το v2.

Κι εγώ παρέλαβα σήμερα το συγκεκριμένο regulator αλλά δεν προβλέπεται να ασχοληθώ αμεσα λόγω ..οικοδομικών εργασιών :(

Τι εχετε χρησιμοποιήσει για ανόρθωση και εξομάλυνση πριν το reg? Μετά από αυτό χρειάστηκε κάτι? Εγω σκευτομαι να το βιδώσω ή να το κολλήσω κάτω απο την κλέμα του DC in ώστε οι διαδρομές να ειναι κατά το δυνατόν μινιμαλ.

ναι είναι καλή περίπτωση γιατι είναι και ευέλικτη κι επειδή είναι διπλό, τελικά δεν ειναι ακριβό. Εχεις και 3.3V αν θες να τροφοδοτήσεις κατευθείαν πχ ενα CM6631Α, μπορείς να βαλεις αντι για τους FC αλλους της προτίμησής σου και κυρίως έχει και κολλημένη ψύκτρα άρα εχεις και όλα ρεύματα διαθέσιμα. Τι AC του έχεις δώσει?

Οποιος έχει πολλούς πυκνωτές polypropylene μπορεί εύκολα να ακολουθήσει τη λύση της Conrad Johnson .

με 80 πυκνωτές παράλληλα συνδεδεμένους των 10μF έκαστος, επιτυγχάνεται συνολική χωρητικότητα 800μF

Last edited:
Για τους πυκνωτές το είχα σκεφτεί πολλές φορές να βάλω άλλους αλλά τους εμπιστεύομαι τους fc αλλά και σε ξένα φόρα και τους άφησα. Του δίνω 6 βολτ και δεν έχει πρόβλημα γιατί έχει 300mV dropdout.
Μπορείς να διαμορφώσεις ότι βολτ θες με jumpers που υπάρχουν πάνω στην πλακέτα.

Εχω την εξής απορία: Για το Tekdevice TPS7A4700 εχω δυο μετασχηματιστές, εναν 9V 50VA τορροειδή Multicomp και εναν 6V 10VA EI Amarad. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω τον μεγάλο αλλα με ψιλοπροβληματίζει το ότι θα ριχνω μεγαλύτερη τάση στο regulator, μιας και ειναι χωρίς ψυκτρα. Αν χρησιμοποιήσω ταχυδιόδους μεν αλλά με μεγάλο voltage drop οπως αυτές θα είμαι ΟΚ? ή το μεγάλο voltage drop ειναι κάτι που δεν θέλουμε για κάποιο λόγο?

Επίσης για εξομάλυνση έχω FC, Muse και Silmic II. Να βάλω muse όπως ο βασίλης?

Επειδή οι τάσεις των μετασχηματιστών δεν είναι ποτέ αυτό που αναγράφουν, πρέπει οπωσδήποτε να τους μετρήσεις με το ανάλογο φορτίο φυσικά.
Τα 9V AC είναι πολύ πιθανόν να ανεβάσουν την θερμοκρασία στο regulator των 5V DC. Θα μπορούσες όμως να ρυθμίισεις το reg να βγάζει 7V αντί για 5V και επίσης να χρησιμοποιήσεις τις διόδους των 2,5V dropout.
Ο Μ/Σ AMARAD με τα 6V AC είναι ΟΚ ως προς την τάση του δευτερεύοντος, αλλά μέχρι εδώ.

Οι MUSE παίδες έχουν τρελό punch ! και κοντράστ , και συνάμα ένα τόνο μελωδικοι όσο πρέπει .. δεν είναι τυχαίο που είναι η ναυαρχίδα της nichicon , και ασφαλώς απο τα λίγα διαόλια με σφραγίδα made in japan !

αυτό με του πύκνωτές είναι πλέον πρόβλημα ως αναφορά την προμήθεια τους , ΒΡΩΜΑΕΙ ο τόπος στην Κίνα στο 1/3 της τιμής και σε ποσότητες τσουβάλια ... και οι σοβαροί προμηθευτές έχουν κάμποσους και εάν προλάβεις ,,

αρα κάπου μπάζει η βάρκα ! έκανα σαφάρι να βρώ κανα 200αρι κομμάτια sealed ΑΥΣΤΗΡΑ ! τους βρήκα αλλά μου βγήκε η ψυχή ανάποδα ... σε σημείο που δεν έχει πλάκα πλέον ,,

αυτά ..

καλά αν αγοράζεις απο ebay, υπάρχει κίνδυνος και απο digikey ή mouser ?

Τα EAR στηρίγματα μπορείτε να τα βρείτε στον Michael Percy. Πλέον παίρνει Paypal οπότε είναι εύκολο (http://www.percyaudio.com/).

Υπάρχει μόνο ένα πιθανό πρόβλημα. Ο M.Percy μέχρι πριν λίγο καιρό έστελνε και βίδες/παξιμάδια για τα ποδαράκια καθώς είναι με σπείρωμα ίντσας (4-40 ή 6-32) που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα (μόνο από ebay και συμφέρει μόνο ομαδική παραγγελία καθώς οι βίδες κοστίζουν 5 ευρώ και τα μεταφορικά 15-20 ευρώ!). Εγώ έκανα μια παραγγελία τώρα τελευταία (του ζήτησα να βάλει βίδες και παξιμάδια) και περιμένω να δω αν εξακολουθεί να βάζει.

Τα καλά νέα είναι ότι οι ελαστικοί αποστάτες της EAR που παράγγειλα ήρθαν με βίδες και παξιμάδια που ζήτησα με την παραγγελία (πρέπει να τις ζητήσετε...). Οπότε κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα.

Με τάση τροφοδοσίας 7,8V AC το Mambo V3 στο δικό μου σύστημα αποδίδει ακόμα καλύτερα από πριν. Το LDO της ΤΙ παραμένει κρύο, μετά από 50 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Η τάση DC στους MUSE πυκνωτές τροφοδοσίας ανέβηκε στα 10V περίπου, οπότε και άρχισαν να αναδύοντα τα αρώματα.
Δεν επιστρέφω στα 6,5V AC.

Μάλλον επιτάχυνες την διαδικασία της απαραίτητης οξείδωσης των χημικών του διηλεκτρικού των NICHICON , που απότι φάνηκε και στην πράξη θέλουν πολλλαααα χιλιόμετρα break in , και το πρώτο άσχημο χαρακτηριστικό που φέυγει είναι μια ελαφρία ενοχλιτική αγριάδα στα μεσουψηλά , και παίρνει την θέση της ηρεμία και μαυρίλα ,

Τώρα το καλοκαίρι θέλει προσοχή με τα έντομα και τα ερπετά.
Κοίτα τι πήγε και τρύπωσε πίσω από το ηχείο μου...

IMG_0580.jpg

(Για να προλάβω "με γεια" και τέτοια,δεν είναι δικό μου..Απλώς έκανε μια στάση για συναρμολόγηση,πιστεύω πως όταν μπει στο κουτί του,κλπ,ο ιδιοκτήτης του θα το παρουσιάσει αναλόγως.)