Μamma Μia

Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Και την Βανδή θα εκθειάσουμε και την Mamma Μia θα θάψουμε και το αντίστροφό . Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ουσία του πράγματός και η ύπαρξη του χώρου αυτού? Και ναι κι εγώ πολλές φορές δε δείχνω ανοχή σε κάποιες ταινίες ακόμα κι αν ξέρω εκ των προτέρων τι θα δω . Τη συγκεκριμένη μάλλον δεν θα την δω στο σινεμά γιατί πολύ απλά έχω άλλες προτεραιότητες .
Παρακαλώ πολύ να μην συνεχιστεί η οποιαδήποτε αντιπαράθεση επί προσωπικού .

Κώστα μου ανοχή σε ταινίες , σε μουσικές σε οτιδήποτε είμαι πρόθυμος να δείξω αμέριστη. Στο συγκεκριμένο άτομο καμμία . Ας μην σχολιάζει οτιδήποτε γραπτό δικό μου και θα πάψω να ασχολούμαι μαζί του .

Re: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Ε,ναι ..
Το "The Movie"είναι η τουρνέ των ΑΒΒΑ στην Αστράλια και είναι του '77..

Δεν είναι ταινία,βασισμένη σε μιούζικαλ με τραγούδια των ΑΒΒΑ,χρονιάς 2007.

Καμμία σχέση δηλαδή...

έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα ...
το ξέρω βρε ..αλλά προτιμώ το real thing...:ernaehrung004:

Αυτό που δεν μ αρεσει καθολου σε μια ταινια
είναι να περασω δυο ευχαριστες ωριτσες και να χαλαρωσω
καλυτερα να δω μια ταινια που δεν θα καταλαβω τιποτα
και μετα θα ψαχνωμαι
παρα Δαλιανιδικα τραγουδιστικα χρωματακια

φυσικα ο καθενας χαλαρωνει με τον τροπο του .

.

Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

και μετα θα ψαχνωμαι
παρα Δαλιανιδικα τραγουδιστικα χρωματακια

φυσικα ο καθενας χαλαρωνει με τον τροπο του .

.

ο κινηματογραφος ηταν παντα το μεσο που αγγιζε ολες τις προσωπικοτητες και ολες τις ψυχοσυνθεσεις. Ειχε τον τροπο του.

Εκπλησσομαι που αντλεις αυτην την ικανοποιηση μονο απο τον κινηματογραφο αλλα τωρα καταλαβαινω και τις επιλογες σου.

Οσο για μενα θα δω την ταινια οταν βγει στα βιντεο κλαμπ.
Δεν θεωρω οτι αξιζει τον χλευασμο μια ταινια τοσο πολυ βασισμενη σε μια μουσικη.
Αλλωστε ειναι σιγουρο οτι αν ηταν αλλη μια ρομαντικη κομεντι του ειδους ουτε που θα την συζητουσαμε.

Ωχχ..

παρακαλώ όχι ξεμαλλιάσματα..

Κώστα σέβομαι τις προτεραιότητές σου όπως και το οτι ο Ντοκ πήγε με την παρέα του,την είδε και εκφέρει την άποψή του.
Φυσικά και δεν περίμενα να του αρέσει.
Σεβαστό αυτό για ανθρώπους που έχεις ζυμωθεί εδώ μέσα και ξέρεις πάνω κάτω τα γούστα τους σε πολλά.
Μπορεί να μην ταυτίζεσαι παρά σε λίγα,αλλά παρ όλα αυτά χαίρεσαι να συνυπάρχεις.

Οι χαρακτηρισμοί όμως τύπου "καραγκιοζάκο" με θλίβουν.

Last edited:

και μετα θα ψαχνωμαι
παρα Δαλιανιδικα τραγουδιστικα χρωματακιαφυσικα ο καθενας χαλαρωνει με τον τροπο του .

.

Οσο παραΔαλιανίδικα τραγουδιστικά χρωματάκια είναι και τα τραγούδια των τεσσάρων που αρέσουν σ εσένα..-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

ο κινηματογραφος ηταν παντα το μεσο που αγγιζε ολες τις προσωπικοτητες και ολες τις ψυχοσυνθεσεις. Ειχε τον τροπο του.

Εκπλησσομαι που αντλεις αυτην την ικανοποιηση μονο απο τον κινηματογραφο αλλα τωρα καταλαβαινω και τις επιλογες σου.

Οσο για μενα θα δω την ταινια οταν βγει στα βιντεο κλαμπ.
Δεν θεωρω οτι αξιζει τον χλευασμο μια ταινια τοσο πολυ βασισμενη σε μια μουσικη.
Αλλωστε ειναι σιγουρο οτι αν ηταν αλλη μια ρομαντικη κομεντι του ειδους ουτε που θα την συζητουσαμε.

Καλο θα ηταν αγαπητε Ναθ να ασχοληθεις με την ταινια
οπως κανω εγω
και οχι με εμενα προσωπικα

Οσο παραΔαλιανίδικα τραγουδιστικά χρωματάκια είναι και τα τραγούδια των τεσσάρων που αρέσουν σ εσένα..-bye-

οτι και να πεις εγω σ αγαπω
μονο που δεν εγραψα τιποτε κακο για τα Σουηδακια

για την ταινιουλα ειπα μια γνωμουλα

αν ομως εννοεις οτι Beatles και Δαλιανιδης το αυτο
τι να κανουμε αποψεις ειναι και τις σεβομαι :nounder:

:ernaehrung004:

οτι και να πεις εγω σ αγαπω
μονο που δεν εγραψα τιποτε κακο για τα Σουηδακια

για την ταινιουλα ειπα μια γνωμουλα

αν ομως εννοεις οτι Beatles και Δαλιανιδης το αυτο
τι να κανουμε αποψεις ειναι και τις σεβομαι :nounder:

:ernaehrung004:

Παρερμήνευσα..
Νόμιζα οτι αναφερόσουν στη μουσική της ταινίας και έσπευσα να στην πώ για τους δικούς σου..:BDGBGDB55:
Πάντως αξίζει να την δείς.Θα με θυμηθείς.

Και εγώ σ αγαπάω..:operator:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Καλο θα ηταν αγαπητε Ναθ να ασχοληθεις με την ταινια
οπως κανω εγω
και οχι με εμενα προσωπικα

κι ομως μπορει το να ασχολουμαι με σενα και το πως βιωνεις το σινεμα να ειναι πιο σπουδαιο απο την ταινια αυτη καθαυτη.
Μην σε ξενιζει.

θα στο εξηγησω και απο κοντα τι εννοω.:ernaehrung004:

Παρερμήνευσα..
Νόμιζα οτι αναφερόσουν στη μουσική της ταινίας και έσπευσα να στην πώ για τους δικούς σου..:BDGBGDB55:
Πάντως αξίζει να την δείς.Θα με θυμηθείς.

Και εγώ σ αγαπάω..:operator:

ρε σεις πολυ αγαπη επεσε....παμε να δουμε την ταινια παρεα ??:grinning-smiley-043

Εγώ την έχω δεί.

Εσείς που την σχολιάζετε και την κρίνετε εξ ...ακοής να πάτε να την δείτε.
Εννοείται πως θα έρθω και εγώ μαζί να την ξαναδώ !!!:grinning-smiley-043

Πως καταφέρατε πάλι να τρώγεστε δεν το καταλαβαίνω. Και μετά ανοίγουμε θέματα που πήγε ο κόσμος και έχουμε μόνο ''100'' ενεργά μέλη.
Σταματήστε πια να θύγεστε με το καλημέρα. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του. Απλά όταν την εκφράζει να σέβεται και την άποψη του άλλου.
Αμάν πια νισάφι.

Πως καταφέρατε πάλι να τρώγεστε δεν το καταλαβαίνω. Και μετά ανοίγουμε θέματα που πήγε ο κόσμος και έχουμε μόνο ''100'' ενεργά μέλη.
Σταματήστε πια να θύγεστε με το καλημέρα. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του. Απλά όταν την εκφράζει να σέβεται και την άποψη του άλλου.
Αμάν πια νισάφι.

ειναι αυτες οι ευαισθησιες που εχουμε .......

:flowers:

Ποιοί θα τη δουν: Οι τηλεθεατές των πρωινάδικων, gossip και ριάλιτι σίγουρα (και οι "τρόφιμοι" αυτών), τα δε, κοριτσάκια που διαβάζουν "Σούπερ Κατερίνα" (άντε και την αλήστου μνήμης Μανίνα) θα ακολουθήσουν με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες... Η λαϊκή πλειοψηφία, που βγάζει κυβερνήσεις και ασπάζεται μία ποπ κουλτούρα, με ανώδυνη αισθητική, μία χαζοχαρούμενη άποψη για τη ζωή, που στόχο έχει να σε αλλοτριώσει, να σε αποβλακώσει και να απενοχοποιήσει τις ανησυχίες σου. Από τα μπουζούκια, της πίστας με τα γαρίφαλα και τα σπασμένα πιάτα, στην παραγγελιά του Τομ Χανκς ! Αγγαλίτσα με το "θρυλικό" και ατελευτήτου μνήμης γκρουπ με το όνομα ABBA. Οπαδοί της Καραγκιοβίζιον Eurovision, καλέ, τρέξτε.

Ειδικότερα όσον αφορά τα επιμέρους της ταινίας, επιγραμματικά: σκηνοθεσία ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη. Ταινία "στούντιο" κατά παραγγελία, άρα διεκπεραιωτική και συμβατική. Όλα τα κλισέ μέσα, όλες οι "ελαφρότητες", όλα τα πλάνα, ίδια, σε σημείο που και τρεις σκηνές συνεχόμενες να κάνεις "forward" πάλι στο ίδιο σημείο θα βρεθείς, ως δια μαγείας.

Σενάριο, αφελές, παιδικό, "κοριτσίστικο", από μία ιστορία βασισμένη σε ριάλιτι χαρακτήρες, που ο σκοπός της ζωής τους αρχίζει και τελειώνει με έναν καλό γαμπρό με σκάφος, ή μία νύφη με βίλα, με λίγα λόγια, για απελπιστικά "πνευματώδεις" αργόσχολους και "υλιστές" της καρδιάς. Η συνταγή είναι γνωστή και άπαντες την ξέρουν, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς, αφού αποφέρει σίγουρα κέρδη. Λίγο αίσθημα, λίγο τραγούδι και χορός, λίγο έρωτας, λίγο κρασί και θάλασσα.... Και το σπορ σκηνικό έχει στηθεί. Κανείς δε περιμένει δαιδαλώδη πλοκή και αγωνιώδη ανατροπή, απ´την άλλη, όλοι θα πανε για να δούνε τις μούτες των σταρ. Ειλικρινά, το μόνο ενδιαφέρον σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι "εμφανίσεις" guest των πρωταγωνιστών. Τυποποιημένες, ψυχρές και 100% επαγγελματικές, αλλά οι μόνες άξιας αναφοράς από άλλη μία χολιγουντιανή αρπαχτή. Άξιοι. Και μεις που τους έχουμε για ...είδωλα; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τα υπόλοιπα, (σκηνικά, κοστούμια, φωτογραφία) στα πλαίσια τηλεοπτικής πανηγύρεως και ελληνικού "μεγαλείου", φανταστείτε ένα ελληνικότατο χωριό σε νησί, να χορεύει και να τραγουδάει πάνω στα γαϊδουράκια με ....ABBA, που αν ο Σακελλάριος, η ο Δαλιανίδης είχαν διανοηθεί, θα τους είχαν εκτελέσει στην Γιάρο ή θα τους είχαν εξορίσει στη Μακρόνησο! Το ελληνικό χρώμα, πέρα από το ξωκλήσι, δε θα το "γευτείτε" ποτέ στο όνομα της γραφικότητας που έπρεπε να αποφευχθεί, πάση θυσία! Ωιμέ! Με αντάλλαγμα την ελαφρότητα της ποπ αισθητικής και ανεμελιάς των 70'ς !.

αποσπασμα κριτικης της ταινιας απο τον Δημ.Παπαμιχου

.. Η λαϊκή πλειοψηφία, που βγάζει κυβερνήσεις και ασπάζεται μία ποπ κουλτούρα, με ανώδυνη αισθητική, μία χαζοχαρούμενη άποψη για τη ζωή, που στόχο έχει να σε αλλοτριώσει, να σε αποβλακώσει και να απενοχοποιήσει τις ανησυχίες σου.

ο ανθρωπος προφανως ηθελε να γραφει πολιτικα μανιφεστα αλλα ατυχως τον εχουν "ριξει" σε κιν/γραφικες κριτικες.
Μπορουσε να αρκεστει να γραψει "δεν μου αρεσουν οι ABBA"αλλα θαναι υποχρεωμενος φανταζομαι να γραψει ενα αριθμο λεξεων.

Ποιοί θα τη δουν: Οι τηλεθεατές των πρωινάδικων, gossip και ριάλιτι σίγουρα (και οι "τρόφιμοι" αυτών), τα δε, κοριτσάκια που διαβάζουν "Σούπερ Κατερίνα" (άντε και την αλήστου μνήμης Μανίνα) θα ακολουθήσουν με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες... Η λαϊκή πλειοψηφία, που βγάζει κυβερνήσεις και ασπάζεται μία ποπ κουλτούρα, με ανώδυνη αισθητική, μία χαζοχαρούμενη άποψη για τη ζωή, που στόχο έχει να σε αλλοτριώσει, να σε αποβλακώσει και να απενοχοποιήσει τις ανησυχίες σου. Από τα μπουζούκια, της πίστας με τα γαρίφαλα και τα σπασμένα πιάτα, στην παραγγελιά του Τομ Χανκς ! Αγγαλίτσα με το "θρυλικό" και ατελευτήτου μνήμης γκρουπ με το όνομα ABBA. Οπαδοί της Καραγκιοβίζιον Eurovision, καλέ, τρέξτε.

Ειδικότερα όσον αφορά τα επιμέρους της ταινίας, επιγραμματικά: σκηνοθεσία ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη. Ταινία "στούντιο" κατά παραγγελία, άρα διεκπεραιωτική και συμβατική. Όλα τα κλισέ μέσα, όλες οι "ελαφρότητες", όλα τα πλάνα, ίδια, σε σημείο που και τρεις σκηνές συνεχόμενες να κάνεις "forward" πάλι στο ίδιο σημείο θα βρεθείς, ως δια μαγείας.

Σενάριο, αφελές, παιδικό, "κοριτσίστικο", από μία ιστορία βασισμένη σε ριάλιτι χαρακτήρες, που ο σκοπός της ζωής τους αρχίζει και τελειώνει με έναν καλό γαμπρό με σκάφος, ή μία νύφη με βίλα, με λίγα λόγια, για απελπιστικά "πνευματώδεις" αργόσχολους και "υλιστές" της καρδιάς. Η συνταγή είναι γνωστή και άπαντες την ξέρουν, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς, αφού αποφέρει σίγουρα κέρδη. Λίγο αίσθημα, λίγο τραγούδι και χορός, λίγο έρωτας, λίγο κρασί και θάλασσα.... Και το σπορ σκηνικό έχει στηθεί. Κανείς δε περιμένει δαιδαλώδη πλοκή και αγωνιώδη ανατροπή, απ´την άλλη, όλοι θα πανε για να δούνε τις μούτες των σταρ. Ειλικρινά, το μόνο ενδιαφέρον σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι "εμφανίσεις" guest των πρωταγωνιστών. Τυποποιημένες, ψυχρές και 100% επαγγελματικές, αλλά οι μόνες άξιας αναφοράς από άλλη μία χολιγουντιανή αρπαχτή. Άξιοι. Και μεις που τους έχουμε για ...είδωλα; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τα υπόλοιπα, (σκηνικά, κοστούμια, φωτογραφία) στα πλαίσια τηλεοπτικής πανηγύρεως και ελληνικού "μεγαλείου", φανταστείτε ένα ελληνικότατο χωριό σε νησί, να χορεύει και να τραγουδάει πάνω στα γαϊδουράκια με ....ABBA, που αν ο Σακελλάριος, η ο Δαλιανίδης είχαν διανοηθεί, θα τους είχαν εκτελέσει στην Γιάρο ή θα τους είχαν εξορίσει στη Μακρόνησο! Το ελληνικό χρώμα, πέρα από το ξωκλήσι, δε θα το "γευτείτε" ποτέ στο όνομα της γραφικότητας που έπρεπε να αποφευχθεί, πάση θυσία! Ωιμέ! Με αντάλλαγμα την ελαφρότητα της ποπ αισθητικής και ανεμελιάς των 70'ς !.

Φανερή από το κείμενο έλλειψη (ικανοποιητικής) Σεξουαλικής ζωής.
Συγγνώμη για την απάντησή μου αλλά ταιριάζει απόλυτα στην ξινίλα που αποπνέει το κείμενο του εν λόγω κυρίου :damnyou:

Ωραία, δροσερή ταινία, ελαφρώς κοριτσίστικη. Σιγο-τραγουδούσα όλη την ώρα. Μόνο για καλοκαίρι, μόνο με παρέα στο ίδιο μήκος κύματος, μόνο σε θερινό.

tip: Μείνετε στο τέλος να δείτε όλους τους τίτλους...

Αρνητικό (για μένα) οι γλυκανάλατοι 2 "μικροί" πρωταγωνιστές, ειδικά η κλαψιάρα Σόφι...