Καλό ταξίδι ...
Και μένα τα φοιτητικά μου χρόνια (Θεσσαλονίκη 81-85) ήταν άρρηκτα συνεδεμένα με την ''γυφτιά'' παρότι μέχρι τότε δεν είχα ακουμπήσει ελληνικά ...
οι δύο πρώτοι δίσκοι του δίδυμου Ξυδάκη/ Ρασούλη κατατάσσονται κατά την γνώμη μου στα πολιτιστικά επιτεύγματα της δεκαετίας του '70... μετά ο Ξυδάκης, ξέφυγε, έκανε πολλά ωραία πράγματα, ενώ αντίθετα νομίζω ότι ο Ρασούλης έγινε δέσμιος της εικόνας που δημιουργήθηκε και ανακύκλωνε, λαϊκίζοντας, τα ίδια πράγματα ...
Το 'χω ξαναγράψει ... αυτή η χώρα, αυτό το μπορντέλο, δίνει βήμα στον κάθε καραγκιόζη να πει την μαλακία του και τους ποιητές της (Γώγου, Ασλάνογλου, τώρα Ρασούλης) τους εντοπίζουμε από την αποφορά της σήψης της σωρού τους ...
(
Καλο Ταξιδι...
http://www.youtube.com/watch?v=wPR9ww01WxM
«Οριακή στιγμή αντεπίθεσης και αθλιότητας ήταν όταν με τον Μάνο (Λοΐζο) γράψαμε το “Τίποτα δεν πάει χαμένο” και πήγαμε στην Ιερά Εξέταση της “Odeon” να το παίξουμε για να το “εγκρίνουν”.
Σαν ακούστηκε το άσμα, λέει η κ. Μάτσα: “Μάνο, αυτό το τραγούδι έχει μια ωραία μελωδία, δεν αλλάζουμε τα λόγια να το κάνουμε ένα ερωτικό τραγούδι;”....
Κι ο Μάνος με 25 πίεση: “Τυχαίνει να είμαστε και αριστεροί”».
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.