Manual Yamaha rx v767

Aπ´ότι θυμάμαι o 767 έχει audio return channel (arc) στην μία από τις δύο ΗDMI out, οπότε γίνεται η δουλειά με ένα hdmi. Δοκίμασε.

Περισσότερες οδηγίες δίνονται στην σελίδα 106 του ΕU manual

edit... αφού κάνεις τη σύνδεση πατάς το "on screen", μετά με το κέρσορα επιλέγεις "Setup" και "enter".
Kάπου εκεί θα βρεις την επιλογή ΑRC... με "enter" και επιλογή "on" είσαι έτοιμος!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Manual Yamaha rx v767

Γράψε μας αν έχεις χρόνο την άποψή σου για το μηχάνημα. Ήχος, δυναμικά, κλπ σχετικά με αυτόν που αντικατέστησε. Τα υπόλοιπα μηχανήματα (Εικόνα) περνάνε από αυτόν ή τα έχεις συνδέσει στην tv.

Λοιπόν ,ο 767 αντικατέστησε τον yamaha rx-v450 που είχα τα προηγούμενα 6,5 χρόνια.
Το υπόλοιπο setup μου είναι πολύ ταπεινό. Wharfedale 8.2 μπροστά, Wharfedale 8.1 πίσω ,ένα σαμπάκι yamaha 150W και κεντρικό μετά από αλλαγή ενός hdmi splitter που δεν μου δούλευε με τίποτα, το
Klipsch RC-62 (το οποίο αντικατέστησε το Diamond 8 Center) και αναμένει σε μελλοντική αναβάθμιση τα Klipsch RF-52 ή τα Klipsch RF-62 ανάλογα με τα χρήματα που θα μπορώ να διαθέσω….

Έχω συνδέσει στον ενισχυτή μέσω hdmi, το PS3, το htpc , το blurayplayer και έναν αποκωδικοποιητή Digea. Στο ένα hdmi out είναι η TV,στο άλλο ο Optoma (720p).Όλα κλείδωσαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Χρήσιμη είναι επίσης και η λειτουργία pass-through που σου επιτρέπει και με κλειστό (σε standby) το μηχάνημα, να βλέπεις και να ακούς κανονικά από τις πηγές σου, από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν η (στα μάτια μου τουλάχιστον) σημαντική βελτίωση στην ευκρίνεια και καθαρότητα της εικόνας. Τα χρώματα μου φαίνονται πιο φυσικά ,πιο λαμπερά, φαντάσου ότι το παρατήρησε και η γυναίκα μου που δεν δίνει καμία σημασία σε τέτοια θέματα….

Σε δισκάκια αναφοράς (πχ Avatar, Up) τα οποία ήταν εξαιρετικά ,τώρα μου φαίνονται ένα 20% καλύτερα (αν μπορείς να κάνεις σύγκριση χρησιμοποιώντας ποσοστά ).

Όσον αφορά τον ήχο, το γεγονός ότι μπορώ να ακούσω πλέον το DTS-HD αμέσως σου δίνει μια ιδέα για το πόσο καλύτερα μου ακούγονται όλα πλέον. Δυστυχώς λόγω μικρών παιδιών στο σπίτι δεν έχω μπορέσει να δυναμώσω αρκετά την ένταση για να έχω πιο γενική άποψη αλλά στις σχετικά χαμηλές εντάσεις που τον δουλεύω, θεωρώ ότι η βελτίωση αγγίζει το 35-40%.

Re: Απάντηση: Manual Yamaha rx v767

Σε γενικές γραμμές ξέρω τι μου γίνεται. Εκείνο που θα ήθελα να μάθω πχ. είναι για την σύνδεση με την TV (Panasonic VT50E). Η Σύνδεση με τον Yamaha θα γίνει με Hdmi. Για τον ήχο της tv (επιστροφή) πρέπει να γίνει επί πλέον σύνδεση? Πχ με τον προηγούμενο υπήρχε και σύνδεση με οπτική ίνα.

Και να τον συνδέσεις στην HDMI 2 της τηλεόρασης. Αυτή υποστηρίζει ARC.....

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Χαίρομαι που είναι καλός ως προς το θέμα της εικόνας.
Σχετικά με τον ήχο δεν το πολυέψαξα διότι ο 767 στο σύστημά μου θα χρησιμοποιείται σαν προενισχυτής και μόνο σε περίπτωση κινηματογραφικού προγράμματος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα είναι παροπλισμένος.
Όπως καταλαβαίνεις τον έχω συνδέσει με έναν καλό δικάναλο.
Είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη λύση κατά την γνώμη του, διότι από την μία έχει κάποιος όλες τις σύγχρονες ευκολίες, αλλά όταν χρειασθεί η ποιότητα στον ήχο, θα την έχει και αυτήν με έναν καλό στερεοφωνικό ενισχυτή , κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να γίνει από έναν αμιγώς ενισχυτή AV.
Και επί πλέον δεν χρειάζεται να διαθέσει κανείς και μεγάλο χρηματικό ποσό. Αρκεί να έχει τις σύγχρονες ευκολίες και τις 5 (2) απαραίτητες εξόδους προενίσχυσης.
Αυτή την στιγμή τις παραπάνω δυνατότητες στην καλύτερη δυνατόν τιμή τις διαθέτει ο 767.
(Μάλλον ο 667, αλλά κώλυσα στην πλαστική του πρόσοψη).
Ο 767 λοιπόν αντικαθιστά το AV 1600. Ο λόγος αντικατάστασης είναι κυρίως η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσει ο τελευταίος και επηρεάζει λόγω θέσεως και τον δικάναλο. (Αδύνατον να γίνει αλλαγή θέσεως), αλλά και λόγω του ότι δεν διαθέτει σύγχρονες δυνατότητες στο θέμα της εικόνας με αποτέλεσμα να φεύγουν ένα κάρο καλώδια για την TV.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Manual Yamaha rx v767

Και να τον συνδέσεις στην HDMI 2 της τηλεόρασης. Αυτή υποστηρίζει ARC.....

Ευχαριστώ πολύ....

Δεν το γνώριζα και θα παιδευόμουνα (για αυτόν τον λόγο έγραψα και το μοντέλο της TV).

Ιάκωβος.-

Last edited:
Iάκωβε έχουμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία!

Κάποια στιγμή παρουσίασε το σύστημά σου στην κατάλληλη κατηγορία, υποπτεύομαι πως θα έχει ενδιαφέρον!