Marantz 6000 OSE

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,397
Kως
Καλημέρα.
Μετά από ένα καθάρισμα ,εντελώς ξαφνικά ,το cdplayer 10ετίας που έχω για να παίζω αντιγραφές και flac σε cd-r..σταμάτησε να διαβάζει τα πάντα,ακόμα και τα original.
Έπαιζε τα πάντα και το χρησιμοποιώ κυρίως πρωϊνές ακροάσεις..
Η επίσημη αντιπροσωπία αλλά και όλοι λένε ότι δεν υπάρχει γνήσια leizer.
Βρίσκω κάποιες στο ebay.de,οπότε η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να την αντικαταστήσω μόνος.Το έκανε κάποιος?
Από νησί οι μεταφορές πάνω -κάτω με την αλλαγή θα μου κοστίσουν ,οπότε ρωτώ αν μπορώ μόνος,χωρίς ανάλογη πείρα.
Το display γράφει error συνεχώς,όταν εισάγω τον δίσκο ..ενώ μερικές φορές βρίσκει τις πληροφορίες ,αλλά όταν ξεκινά,start ,βγάζει errror.
Μήπως υπάρχει κάτι να κάνω ακόμα,πέραν του καθαρίσματος με μπατονέτα??

Κάποιος που ξέρει, μπορεί εύκολα να ξαναρυθμίσει το focus του laser. Το ρυθμιστικό (pot) βρίσκεται στην κάτω πλευρά του μηχανισμού (τρανσπορτ). Αφαιρείς τις 4 βίδες που στηρίζουν το τρανσπορτ το γυρνάς ανάποδα, βρίσκεις το ρυθμιστικό και το περιστρέφεις ελάχιστα, είτε αριστερά είτε δεξια, μέχρι να βρεις τη θέση κατά την οποία το laser διαβάζει τα πάντα κανονικά.
Κατ' αυτό τον τρόπο έχω διορθώσει πολλά transports. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι βλάβες είναι μόνιμες και απαιτείται αντικατάσταση του τρανσπορτ.

Καλή τύχη !

Καλημέρα. Προφανώς τα έπεξε το Laser. Το ρυθμιστικό που έχει επάνω η κεφαλή είναι για την ισχύ της διόδου και όχι για το focus. Αυτό γίνεται αυτόματα στα καινούργια (στα παλιά υπήρχε τριμερ στην πλακέτα και χρειάζονταν παλμογράφος). Μπορείς να πειράξεις το τριμερ στην κεφαλή αλλά από την περιγραφή σου δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα και σίγουρα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Οπότε η αντικατάσταση είναι μονόδρομος. Από ότι βλέπω φοράει την γνωστή VAM οπότε προσοχή, είναι δύσκολο να βρείς γνήσια (εως αδύνατο εκτός αν πας προς Panasonic μεριά) και οι ιμιτασιόν δεν πάνε όλες. Η αλλαγή του μηχανισμού είναι σχετικά εύκολη, η αλλαγή της κεφαλής μόνο είναι δύσκολη. Διστυχώς, περισότρες πιθανότητες να πάει έχει η κεφαλή μόνο οπότε δύσκολη επισκευή από κάποιον με λίγη η καθόλου εμπειρία.
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited: