MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,384
Ελλαδα
Kαλησπερα και καλη χρονια σε ολους
Marantz 63 mkii kis
εχω το συγκεκριμενο player ειναι αρκετα παλιο αλλα ειμαι ευχαριστημενος
χωρις κανενα προβλημα
μου ειχαν πει πριν καιρο οτι αξιζει να το αναβαθμισεις
αλλαζοντας πυκνωτες και κατι αλλα
η να παρω ενα dac
πηρα ενα dac δεν ειδα αρκετη διαφορα και το πουλησα ( το dac )
επειδη δεν εχω την σχετικη εμπειρια
πεστε μου αξιζει το σκαλισμα το εχει κανει καποιος
και που θα βρω τον ειδικο για τις αλλαγες

ευχαριστω

Καλή χρόνιά Στέλιο,

Με ποιο DAC το άκουσες?
Έχω και εγώ ένα KIS στο ράφι. Αλλά ακόμα και το (παλιό πια) Benchmark το βελτίωνε πάρα πολύ. Έχει το χαρακτήρα του το KIS, IMHO κράτα το όπως είναι και κοιτά για νέες συσκευές.

Στέλιο εξαρτάται πολύ απο το χώρο και το υπόλοιπο σύστημα που διαθέτεις, το αν θα έχεις την επιθυμητή βελτίωση στον ήχο.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα μια αναγνωρισμένα πολύ καλή πηγή στο σύστημά μου, θα αξιολογούσα τις διαφορές και μετά θα προχωρούσα σε οτιδήποτε άλλο (αλλαγή, προσθήκη dac, χέριασμα/αναβάθμιση της υπάρχουσας)

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αν και λιγο μπερδευτηκα
θα σας μπερδρψω και εγω λοιπον
τα ακουσματα μου τα τελευταια δυο χρονια ειναι 80% ταινιες και 20% μουσικη
πριν ηταν σχεδον το αντιθετο

τον παλιο καλο καιρο λοιπον το κισ επαιζε μ ενα magnum200 !!!! (με την ερασιτεχνικη μου αποψη
οποιος εχει τετοιο μηχανακι μην το δωσει ποτε )

λοιπον τωρα τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα το κισ εφυγε και ξαναηρθε
υπαρχει ενα blueray πρωτης γενιας panasonic παει για φουντο (δεκα λεπτα κανει να ανοιξη η πορτα εισοδου )
ηχεια B&W P6 και κενρικο Β&W CC6

AV SR-606 ONKYO και ενα sub Velondyen

o χωρος ειναι αρκετα μεγαλος αλλα τωρα μ ενδιαφερει και η μουσικη περισσοτερο

.

δεν είναι και πολύ περίεργο που δεν άκουσες διαφορές με τον ενισχυτή που χρησιμοποιείς... Αν είδα καλά δεν έχει και preouts για να πεις πως θα συνδέσεις και δικάναλο με htpassthrough... Δύσκολα τα πράγματα...

Re: Απάντηση: MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Αξίζει τον κόπο να το αναβαθμίσεις
Σου στέλνω π.μ

Kαι σε εμενα παρακαλω μιας και ειναι το βασικο μου player.

Μεσω ενος Rega Mira ενος ζευγους B&W S603 διπλοκαλωδιωμενων.

Re: Απάντηση: MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Γνώμη μου η αναβάθμισή σου πρέπει να ξεκινήσει πρώτα απο τα ηχεία μετά τα ενισχυτικά και αφού αποκτήσεις την δυνατότητα να μπορείς να καταλάβεις και την αναβάθμιση του Marantz που μάλλον δεν θα χρειαστεί,διότι και έτσι παίζει εξαιρετικά!Καλή τύχη

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αν και λιγο μπερδευτηκα
θα σας μπερδρψω και εγω λοιπον
τα ακουσματα μου τα τελευταια δυο χρονια ειναι 80% ταινιες και 20% μουσικη
πριν ηταν σχεδον το αντιθετο

τον παλιο καλο καιρο λοιπον το κισ επαιζε μ ενα magnum200 !!!! (με την ερασιτεχνικη μου αποψη
οποιος εχει τετοιο μηχανακι μην το δωσει ποτε )

λοιπον τωρα τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα το κισ εφυγε και ξαναηρθε
υπαρχει ενα blueray πρωτης γενιας panasonic παει για φουντο (δεκα λεπτα κανει να ανοιξη η πορτα εισοδου )
ηχεια B&W P6 και κενρικο Β&W CC6

AV SR-606 ONKYO και ενα sub Velondyen

o χωρος ειναι αρκετα μεγαλος αλλα τωρα μ ενδιαφερει και η μουσικη περισσοτερο

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Γνώμη μου η αναβάθμισή σου πρέπει να ξεκινήσει πρώτα απο τα ηχεία μετά τα ενισχυτικά και αφού αποκτήσεις την δυνατότητα να μπορείς να καταλάβεις και την αναβάθμιση του Marantz που μάλλον δεν θα χρειαστεί,διότι και έτσι παίζει εξαιρετικά!Καλή τύχη

να ξεκινησω απο τα ηχεια ...
καποια προταση ?

Τα ηχεία που έχεις δεν είναι και της πλάκας. Μια χαρά είναι. Εγώ νομίζω πως το κυρίως θέμα είναι ότι τα ταίζεις με ενισχυτή avr. Αν αποφασίσεις να τα αλλάξεις, για να έχεις ουσιαστική βελτίωση στα πράγματα θα πρότεινα να μιλήσεις με τον bull. Έχε όμως υπόψην πως θα χρειαστεί να αλλάξεις και κεντρικό σε κάποια φάση. Άλλο σενάριο θα ήταν μια μεγαλύτερη σειρά της b&w ώστε να κρατήσεις το κεντρικό αν και νομίζω πως η συγκεκριμένη εταιρία κάνει παπάδες σε πιό μεγάλες και ακριβές σειρές ενώ στις consumer ψιλοπληρώνεις μάρκα όπως ισχύει και με την Tannoy. Και πάλι όμως ακόμα και να τα αναβαθμήσεις θα πρέπει να δεις τι γίνεται με τον ενισχυτή. Αν κατάλαβα καλά αυτή τη στιγμή τα έχεις πάνω σε avr ο οποίος μάλιστα δεν έχει και εξόδους preouts. Για να συνδυαστούν σωστά ο κόσμος του home cinema με τον κόσμο του hifi χρειάζεσαι έναν avr με preouts και ένα δικάναλο με htpassthrough. O φτηνότερος avr που μπορεί να υποστηρίξει το κεντρικό σου με κάποια αξιοπρέπεια καθώς τα b&w δεν είναι και ότι πιό εύκολο σε οδήγηση θα βγεί 700-800 ευρώ. Εγώ θα κοιτούσα προς marantz-denon μεριά καθώς τα ηχεία σου αν δεν κάνω λάθος στα ψηλά τους είναι ολίγον επικίνδυνα να αρπάξουν. Για να συμπληρώσεις το καρέ θα χρειαστείς και τον δικάναλο που λέγαμε. Η boutique είναι από δώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/68533-2κάναλοι-με-ht-passthrough
Αν τελικά αποφασίσεις να αναβαθμίσεις και τα ηχεία σου με αυτά του Νίκου μπορώ να σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον roksan kandy k2 τον οποίο είχα και τον έχω ακούσει με αυτά. Παίζαν πολύ ωραία. Αν μείνεις με τα b&w προτιμώ να σου προτείνει κάτι κάποιος άλλος γιατί έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα τα ηχεία αυτής της εταιρίας.

και γιατι να τα κανω ολα αυτα ?
δεν μπορω να παρω εναν καλο ολοκληρωμενο
να ακουω την μουσικη (εκει πασχω λογω av νομιζω) με το Κις
και ο av με το κεντρικο μια χαρα ειναι για ταινιες
με τα ηχεια αυτα ειμαι ευχαριστημενος, αν και χανουν λιγο στο μπασο !
πολλα χρηματα δεν υπαρχουν για μεγαλες αλλαγες
καποια ιδεα για ενισχυτη δικαναλο χωρις να κανω αλλη αλλαγη γινεται?

sorry για την ασχετοσυνη μου αλλα τι ειναι τα preouts και τα htpassthtougt ?

στα ηχεια σου μπορεις να συνδεσεις μονο ενα ζευγαρι καλωδιων. αρα ενα μονο ενισχυτη. τα preouts του avr δινουν τη δυνατοτητα να συνδεσεις τον avr σε τελικο ενισχυτη. ο ολοκληρωμενος με th passthrough εχει μεσα στη επιλογη πηγης και τη δυνατοτηταεπιλογης λειτουργιας μονο των τελικων σταδιων του απο συγκεκριμενη rca θυρα. οποτε συνδεεις εκει τα preouts και οταν βλεπεις ταινιες λειτουργεις τον ολοκληρωμενο ως τελικο του προενισχυτη ελεγχοντας την ενταση απο τον avr ομοιομορφα. οταν ακους μουσικη κλεινεις τον avr και ακους απο τον ολοκληρωμενο κανονικα δικαναλα.

Oι pre out και οι main in (HT Passthrough) επιτρέπουν στους ενισχυτές να προσφέρουν τα προενισχυτικά ή τα τελικά τους στάδια αντιστοίχως.
Έχοντας συνδέσει τις pre out του ΑV στις main in ενός ολοκληρωμένου HiFi, μεε τα front R/L speakers κουμπωμένα στον ολοκληρωμένο, θα μπορείς να παίρνεις ήχο σε ΗΤ έχοντας και τους δύο ενισχυτές ανοικτούς με το πάτημα ενός κουμπιού (όπως κάνεις με την αλλαγή line in στον ενισχυτή απο μια πηγή σε άλλη), ενώ για στερεοφωνικό ήχο θα έχεις απλώς κλειστό τον ΑV και θα ακούς απο τον ολοκληρωμένο.

Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει αυτό θα πρέπει είτε να αλλάζεις καλώδια ηχείων όποτε ακούς στερεο (απο τον ΑV στον HiFi), είτε να λειτουργεί το volume και των δύο.
Δεν μπορώ να σου προτείνω τίποτα απο τα δύο για αρκετούς λόγους... απο θέματα ασφάλειας έως ασυμβατότητες...

Επίσης σε ΗΤ, δεν μπορείς να ακούς το κεντρικό από τον ΑV και τα front απο τον Hifi, γιατί θα υπάρχει καθυστέρηση του κεντρικού σε σχέση με τα front...

Αν Στέλιο δεν σκοπεύεις να δώσεις κοντά στο χιλιάρικο για ΗiFi ενισχυτή, μη μπλέξεις... δυστυχώς οι ενισχυτές που μπορούν να οδηγήσουν καλά τα P6 και διαθέτουν main in για ΗΤ Passthrough είναι ακριβοί, ακόμα και ως μεταχειρισμένοι σπανίζουν.

Δυστυχώς μιλώντας για πραγματική αναβάθμιση και αν θέλεις κάτι καλό και στα δύο (ΗΤ-ΗiFi) θα πρέπει να δαπανήσεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι και τα ηχεία αυτά για να αποδώσουν ικανοποιητικό μπάσο θα χρειαστούν ενισχυτή με καλά ρεύματα.

Last edited:
Τα P6 δεν θα τα άλλαζα εγώ προσωπικά.
Η σειρά Prestige της B&W ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο των consumer ηχείων και ειδικά της εποχής τους.
Σίγουρα ο ενισχυτής πάσχει.
Θέλουν δύναμη, θέλουν ρεύματα.

Αυτά τα λίγα ξέρω εγώ σαν κάτοχος P σειράς και ο ίδιος.