MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Δεν συμφωνώ Αντώνη.

Σίγουρα είναι πολύ καλά ηχεία, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα, αντιστοίχως καλά.

Εφόσον βρεθεί κάποιος σε οικονομικό αδιέξοδο, ίσως η λύση να είναι κάποιο πιο εύκολο ηχείο που θα του λύσει το αδιέξοδο του ενισχυτή.
Φυσικά μιλώ υποθετικά, δεν ξέρω τι ποσό διατίθεται να δαπανήσει ο Στέλιος, ούτε χώρο-απαιτήσεις κτλ...

Re: Απάντηση: MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Νίκο προφανώς και υπάρχουν αντίστοιχα ηχεία, δεν τίθεται θέμα.
Απλά για το περί consumer σχολίασα... Όχι ότι ο φίλος Panoramious μου έθιξε την εταιρία, κουβέντα κάνουμε...

Ναι τώρα το έπιασα :-)

Kαι πάλι όμως, απλά σαν λέξη, η λέξη consumer δε λέει και τίποτα.
Σημασία έχει το προϊόν να πληρεί τις απαιτήσεις του καταναλωτή και ας λέγεται όπως θέλει.

Το δεδομένο για μένα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Στέλιος, με γνώμονα και προϋπόθεση ότι μιλάμε για σχετικά οικονομική λύση, θα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα αναβαθμίζοντας τα ηχεία, παρά την πηγή...
Υπάρχουν δύο "προβλήματα" imo. 1) Μειωμένη απόδοση του onkyo σε δικάναλη αναπαραγωγή και 2) υποοδήγηση των p6
Αν μπορέσει να καλυφθεί απο άλλα ηχεία γιατί όχι?
Αν δε διαθέτει και κάποιο επιπρόσθετο ποσό για ενισχυτή ακόμα καλύτερα.
Με τα P6 δε βλέπω τον τρόπο να γίνεται αυτό όμως. Αυτό λέω.

Μια ακόμα λύση μπορεί να είναι το στήσιμο ενός δεύτερου συστήματος βέβαια.
Να ακούει δικάναλο σε κάποιο πιο μικρό χώρο... dedicated.
Πιστεύω με 1000Ε max στήνεται κάτι πολύ καλό σε 12-18 τμ. σαφώς καλύτερο σε δικάναλο, απο αυτό που ακούει τώρα.

Με τους όποιους περιορισμούς προκύπτουν βέβαια απο το χώρο. Κάποιοι συμβιβασμοί έτσι και αλλιώς θα γίνουν και γίνονται απ'όλους μας.

Στέλιο κανόνας Nr1: Tα ηχεία πρέπει να αναπνέουν...:smile:

ή κάτσε όπως είσαι ή φτιάξε δεύτερο συστηματάκι αλλού. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις τον πολύ όμορφο χώρο σου.
Τσάμπα τα λεφτά που θα δαπανήσεις, imo.

:ernaehrung004:

ηξερα οτι θα μου το πεις
αλλα δεν ειναι οπως φαινονται
τα επιπλα ειναι λιγο τραβηγμενα μπροστα
η αποσταση απ αυτα ειναι περιπου 40- 60
απο το δεξιο
το αριστερο ειναι ακομα ποιο ελευθερο

Aυτά τα ηχεία θέλουν 40-70 πόντους αέρα απο τοίχους-βιβλιοθήκη και να ακτινοβολούν χωρίς εμπόδια στη θέση ακρόασης.
Αν το πετυχαίνεις αυτό, συνεχίζεις την αναζήτηση για δικάναλο. Αν όχι, προσωπικά Στέλιο θα καθόμουν στα αυγά μου, ειδικά στο θέμα αναβάθμισης της πηγής.

Προσωπικά θα τα έφερνα μπροστά κάπου 70 πόντους απο το σύνθετο και πιο κοντά μεταξύ τους (κάπου στο χώρισμα των δύο ακριανών ντουλαπιών/πορτών).

Πάρε και άλλες γνώμες, άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνω λάθος ή να μην σκέφτηκα κάτι.

edit. Δοκίμασέ το αν δεν σου κάνει κόπο και πες μας τις εντυπώσεις σου με την ίδια πηγή κτλ.

Eγώ έχω δοκιμάσει και ξέρω Στέλιο, σημασία έχει να το ακούσεις εσύ.

Για τη σύζυγο έχεις απόλυτο δίκιο, γι'αυτό είπα πριν "μην χαλάς τον όμορφο χώρο σου" :AFADF0:

εκει που ειναι τωρα το ηχειο ειναι θαμμενο.. Μπροστα απο το επιπλο, οσο το δυνατον γιατι ισως να κουδουνιζουν πισω τα γυαλινα. Περισσοτερα θα παρεις απο σωστοτερη τοποθετηση οπως ειναι τα πραγματα τωρα, παρα απο ενισχυτη. Κανε αυτη την ανεξοδη "αναβαθμιση" κ βλεπεις.

Έχοντας συνδέσει τις pre out του ΑV στις main in ενός ολοκληρωμένου HiFi, μεε τα front R/L speakers κουμπωμένα στον ολοκληρωμένο, θα μπορείς να παίρνεις ήχο σε ΗΤ έχοντας και τους δύο ενισχυτές ανοικτούς με το πάτημα ενός κουμπιού (όπως κάνεις με την αλλαγή line in στον ενισχυτή απο μια πηγή σε άλλη), ενώ για στερεοφωνικό ήχο θα έχεις απλώς κλειστό τον ΑV και θα ακούς απο τον ολοκληρωμένο.

Ελα ελα πες σε ποιανου συστημα τοδες αυτο τελευταια ? :guitarist:

βρε με οδηγειτε σε συζυγικη συγκρουση
:fight:
Τyler τα γυαλινα τα αντιπαθω που τα ειδες ?

Tα γυάλινα πορτάκια στο σύνθετο λέει Στέλιο. Με λίγο φροντίδα δεν θα τρίζουν όμως!

Επίσης μπορείς να τα βγάλεις και να λες ότι τα περνάς με άζαξ που τα κάνει αόρατα! :flipout:

Ελα ελα πες σε ποιανου συστημα τοδες αυτο τελευταια ? :guitarist:

Καταρχήν φίλε μου μουστακαλή Ταβερνιάρη πάω και στο σαλόνι μου και το βλέπω.
Δεύτερον το πετύχαμε και στον papavas, με αστείο κόστος... μιλάμε για κλάμα...
Τρίτον...... μπα... εσύ δεν πιάνεσαι... έχεις κάνει δυσκολότερο! Έβγαλες ήχο απο DVI...:2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: MARANTZ 63 KIS Αναβαθμιση

Tα γυάλινα πορτάκια στο σύνθετο λέει Στέλιο. Με λίγο φροντίδα δεν θα τρίζουν όμως!

Επίσης μπορείς να τα βγάλεις και να λες ότι τα περνάς με άζαξ που τα κάνει αόρατα! :flipout:

εχασες !
αυτα που τριζουν περισσοτερο
ειναι οι ξυλινες πορτουλες κατω απο τα δισκακια
και τον AV γιατι δεν κλεινουν ....

απο οτι βλεπεις το σαλονι εχει καταληφθει κατα 90% απο εμενα
η συζυγος εχει μονο κατι κερακια που ειναι πανω στο τραπεζακι
το συνθετο καποτε ειχε πιατικα και ασημικα ...
τωρα εχει μονο dVD απο μουσικες συναυλιες

απο αυριο αρχιζω νεες εργασιες
ξηλωνω τα γυαλινα
σφραγγιζω τα ξυλινα πορτακια
μεταφερω τα ηχεια 70 ποντους μπροστα
το μπαουλο αριστερα παει στο δωματιο της κορης μου
και ο καναπες περναει λιγο ποιο πισω !

η αναβαθμιση εγινε με μηδεν εξοδα !!

:BDGBGDB55:

Last edited:
Πριν κάνεις όλα αυτά απλά πήγαινε τα ηχεία μπροστά να είναι ελεύθερα απο τοίχους, έπιπλα και εμπόδια.

Αν νομίζεις ότι το αποτέλεσμα αξίζει το κόπο, σου έχουμε τα μυστικά για να ψήσεις τη σύζυγο... :grandpa:

ps. Όταν θα φέρεις τα ηχεία μπροστά θα τρίζουν και τα γυάλινα πορτάκια :-) Αν όχι, δεν θα βγάζει μπάσο το ηχείο...:flipout: